Економија

КХВ на заедничка маса со берзанската индустрија

КХВ на заедничка маса со берзанската индустрија

Скопје, 14 септември 2018 Претседателката на Комисијата за хартии од вредност на Република Македони... повеќе...

 
КХВ на заедничка маса со берзанската индустрија

КХВ на заедничка маса со берзанската индустрија

Скопје, 14 септември 2018 Претседателката на Комисијата за хартии од вредност на Република Македони... повеќе...

СБ одобри заем од 33,4 милиони долари за развој на социјални услуги и ран детски развој во Македонија

СБ одобри заем од 33,4 милиони долари за развој на социјални услуги и ран детски развој во Македонија

Вашингтон, 13 септември 2018 (МИА) - Бордот на извршни директори на Светска банка денеска го одобри ... повеќе...

ИФЦ најавува поголема поддршка за Македонија

ИФЦ најавува поголема поддршка за Македонија

Скопје, 14 септември 2018 (МИА) - Поддршка на приватниот сектор, подобрено снабдување со електрична ... повеќе...

Апостолска во Солун: Македонија нуди стимулативни услови за нови инвестиции

Апостолска во Солун: Македонија нуди стимулативни услови за нови инвестиции

Скопје, 13 септември 2018 (МИА) - Министеркaта без ресор задолжена за странски инвестиции, Зорица Ап... повеќе...

Реконструкција на патот до Делчево преку Бигла

Реконструкција на патот до Делчево преку Бигла

Делчево, 13 септември 2018 (МИА) - Поради изведување градежни работи, од први октомври, сообра... повеќе...

Се враќа интересот за старата и подзаборавена сорта грозје „темјаника”

Се враќа интересот за старата и подзаборавена сорта грозје „темјаника”

Неготино, 13 септември 2018 (МИА) - Се враќа интересот за старата и подзаборавена сорта грозје “темј... повеќе...

Фирмите малку ги имплементираат општествено одговорните практики

Фирмите малку ги имплементираат општествено одговорните практики

Струмица, 13 април 2018 (МИА) - Малите и микро претпријатија многу малку ги имплементираат социјални... повеќе...

Сугарески: Општините да подготват проекти за изградба на локални патишта

Сугарески: Општините да подготват проекти за изградба на локални патишта

Битола, 13 септември 2018 (МИА) -  Завршена е рехабилитацијата на регионалниот пат Новаци-Битола, ин... повеќе...

Сојуз на синдикат на земјоделски производители со поддршка за референдумот

Сојуз на синдикат на земјоделски производители со поддршка за референдумот

Струмица, 13 септември 2018 (МИА) - Со самото членство во ЕУ и НАТО добиваме пазар од  од 500 милион... повеќе...

Објавен нов повик за субвенции на евтини авиолинии

Објавен нов повик за субвенции на евтини авиолинии

Могила, 13 септември 2018 (МИА) - Министерството за транспорт и врски денеска објави нов  повик за с... повеќе...

Лукаревска:Регистрацијата на даночните обврзници неопходна за новата реформа на ГДП

Лукаревска:Регистрацијата на даночните обврзници неопходна за новата реформа на ГДП

Скопје, 13 септември 2018 (МИА) - Регистрацијата на физичките лица на системот е-Персонален данок за... повеќе...

Расте девизниот прилив од туризмот

Расте девизниот прилив од туризмот

Скопје, 13 септември 2018 (МИА) - Девизниот прилив од туризмот во првата половина од годинава порасн... повеќе...

Бизнис заедницата го поздрави одложувањето на реформата за прогресивно оданочување

Бизнис заедницата го поздрави одложувањето на реформата за прогресивно оданочување

Скопје, 13 септември 2018 (МИА) - Четирите стопански комори во државава испратија официјален допис д... повеќе...

Во Скопјe зголемен интересот за бесплатно приклучување на парно греење

Во Скопјe зголемен интересот за бесплатно приклучување на парно греење

Скопје, 13 септември 2018 (МИА) - Кај скопјани има се поголем интерес за бесплатно приклучување кон ... повеќе...

АХВ ќе контролира дали на пазарот има храна со јонизирачко зрачење

АХВ ќе контролира дали на пазарот има храна со јонизирачко зрачење

Скопје, 13 септември 2018 (МИА) - Агенцијата за храна и ветеринарство (АХВ) од следниот месец ќе кон... повеќе...

ЕЛЕМ продаде вишоци електрична енергија за 6,56 милиони евра

ЕЛЕМ продаде вишоци електрична енергија за 6,56 милиони евра

Скопје, 13 септември 2018 (МИА) - АД „Електрани на Македонија“ во петокот на аукција продаде 99.400 ... повеќе...