• A-
  • A
  • A+
петок, 21 септември 2018, 

Економија

Нова планска и проектна документација за електроцентрали од обновливи извори

Нова планска и проектна документација за електроцентрали од обновливи извори

Скопје, 11 септември 2018 (МИА) - За потребите на Министерството за економија за изградба на електро... повеќе...

 
Посебен сообраќаен режим во Нерези

Посебен сообраќаен режим во Нерези

Скопје, 11 септември 2018 (МИА) - Посебен сообраќаен режим ќе биде воведен во Нерези утре и заутре, ... повеќе...

Николовски: Влезот во ЕУ и во НАТО ќе отвори пазар од 500 милиони потрошувачи

Николовски: Влезот во ЕУ и во НАТО ќе отвори пазар од 500 милиони потрошувачи

Демир Капија, 11 септември 2018 (МИА) - Влезот во НАТО и во ЕУ значи повисоки откупни цени, сигурен ... повеќе...

Бектеши во „Даути комерц“: Компаниите ги поздравуваат економските мерки за поддршка на нивниот бизнис

Бектеши во „Даути комерц“: Компаниите ги поздравуваат економските мерки за поддршка на нивниот бизнис

Скопје, 11 септември 2018 (МИА) - Министерот за економија Крешник Бектеши денеска беше во работна по... повеќе...

Трибина во Куманово за придобивките во земјоделството со влегувањето во ЕУ и НАТО

Трибина во Куманово за придобивките во земјоделството со влегувањето во ЕУ и НАТО

Куманово, 11 септември 2018 (МИА) - Дури 40 проценти од вкупниот буџет на Европската унија за период... повеќе...

Над 100 милиони евра за водоводна и канализациска мрежа најави Сугарески

Над 100 милиони евра за водоводна и канализациска мрежа најави Сугарески

Скопје, 11 септември 2018 (МИА) - Министерот за транспорт и врски Горан Сугарески, кој денеска беше ... повеќе...

Кампања на ДЗИС „Месец на индустриска сопственост“ во Битола (ПВТ)

Кампања на ДЗИС „Месец на индустриска сопственост“ во Битола (ПВТ)

Битола, 11 септември 2018 (МИА) - Државниот завод за индустриска сопственост-ДЗИС денеска во Битола ... повеќе...

Нема потврда од науката дека ГМО се штетни

Нема потврда од науката дека ГМО се штетни

Скопје, 11 септември 2018 (МИА) - Од генетски модифицираните организми (ГМО) регистрирани во светски... повеќе...

Времен прекин на сообраќајот на делницата Фариш-Дреново

Времен прекин на сообраќајот на делницата Фариш-Дреново

Скопје, 11 септември 2018 (МИА) - На експресниот пат Прилеп-Градско, делница Фариш-Дреново, поради и... повеќе...

Микро и малите фирми помалку ги имплементираат практиките за општествена одговорност

Микро и малите фирми помалку ги имплементираат практиките за општествена одговорност

Скопје, 11 септември 2018 (МИА) - Средните и големите компании се главно оние кои имплементираат пра... повеќе...

Кредитите од ЕИБ за МСП со камата до 3,5 проценти

Кредитите од ЕИБ за МСП со камата до 3,5 проценти

Скопје, 11 септември 2018 (МИА) – На македонските мали и средни компании од денеска им е достапна по... повеќе...

Кредитите од ЕИБ за МСП со камата до 3,5 проценти (ДПЛ)

Кредитите од ЕИБ за МСП со камата до 3,5 проценти (ДПЛ)

Скопје, 11 септември 2018 (МИА) – На македонските мали и средни компании од денеска им е достапна по... повеќе...

Апостолска: Со членство во ЕУ пред домашните компании се отвора пазар од 500 милиони потрошувачи

Апостолска: Со членство во ЕУ пред домашните компании се отвора пазар од 500 милиони потрошувачи

Скопје, 11 септември 2018 (МИА) - Министерката без ресор задолжена за странски инвестиции, Зорица Ап... повеќе...

Кредитите од ЕИБ за МСП со камата до 3,5 проценти

Кредитите од ЕИБ за МСП со камата до 3,5 проценти

Скопје, 11 септември 2018 (МИА) – На македонските мали и средни компании од денеска им е достапна по... повеќе...

Продолжува трендот на раст на осигурителниот пазар - најсилни автоодговорноста, каското, но и здравственото

Продолжува трендот на раст на осигурителниот пазар - најсилни автоодговорноста, каското, но и здравственото

Скопје, 11 септември 2018 (МИА) - Во првата половина од годината осигурителниот пазар бележи пораст ... повеќе...

Преспа величествена убавица дава можности за развој на здравствен туризам

Преспа величествена убавица дава можности за развој на здравствен туризам

Ресен, 11 септември 2018 (МИА) – Со својата природна убавина, езеро, планини, национални паркови, бо... повеќе...

Санација на железнички премин во Илинден, сообраќајот со посебен режим

Санација на железнички премин во Илинден, сообраќајот со посебен режим

Скопје, 11 септември 2018 (МИА) - Од 9 до 14 часот денеска ќе се врши санација на прекин преку желез... повеќе...