• A-
  • A
  • A+
петок, 25 мај 2018, 

Општество

Во Прилеп се одржа традиционалната манифестација „Сите на велосипед“

Во Прилеп се одржа традиционалната манифестација „Сите на велосипед“

Прилеп, 24 мај 2018 (МИА) - Над 400 учесници, љубители на велосипедот денеска се вклучија во манифес... повеќе...

 
Европски ден на национални парковите, Македонија има три

Европски ден на национални парковите, Македонија има три

Скопје, 24 мај 2018 (МИА) - Нашите паркови се нашиот најблизок контакт со природата. Во парковите мо... повеќе...

Зелена лупа ја продлабочува соработката со Здружението за култура и помош на иселените Турци од Македонија

Зелена лупа ја продлабочува соработката со Здружението за култура и помош на иселените Турци од Македонија

Скопје, 24 мај 2018 (МИА) - Здружението Зелена лупа денска во Измир, Турција потпиша меморандум за с... повеќе...

Охрид се поклонува пред светите Кирил и Методиј

Охрид се поклонува пред светите Кирил и Методиј

Охрид, 24 мај 2018 (МИА) – Со низа свечености и манифестации Охрид денеска го одбележува 24 мај – Де... повеќе...

Отворена мини библиотека во „Сју Рајдер“-Битола

Отворена мини библиотека во „Сју Рајдер“-Битола

Битола, 24 мај 2018 (МИА) - Националната установа Универзитетска библиотека „Св.Климент Охридски“ – ... повеќе...

Германската амбасада со грант за неготинското комунално претпријатие

Германската амбасада со грант за неготинското комунално претпријатие

Неготино, 24 мај 2018 (МИА) - Германската амбасада обезбедува грант за неготинското комунално претпр... повеќе...

Свети рамноапостолни Кирил и Методиј Солунски

Свети рамноапостолни Кирил и Методиј Солунски

24 мај 2018 (МИА)   Свети рамноапостолни Кирил и Методиј Солунски  Големите македонски и сесловенс... повеќе...

Штипскиот Црвен крст донираше на четири напуштени деца

Штипскиот Црвен крст донираше на четири напуштени деца

Штип, 23 мај 2018 (МИА) - Општинската организација на Црвен Крст-Штип заедно со претставници од Цент... повеќе...

Конкурс за поддршка на зелени бизнис идеи

Конкурс за поддршка на зелени бизнис идеи

Скопје, 23 мај 2018 (МИА) - Конкурс за поддршка на зелени бизнис идеи кои се иновативни, поттикнуваа... повеќе...

Традиционално 37-мо искачување на највисокиот врв на Шара - Титов Врв

Традиционално 37-мо искачување на највисокиот врв на Шара - Титов Врв

Тетово, 23 мај 2018 (МИА) - Над 800 планинари од земјава, Балканот и пошироко се очекува да учествув... повеќе...

Пензионерите-спортисти од Струмица најуспешни на регионалниот натпревар

Пензионерите-спортисти од Струмица најуспешни на регионалниот натпревар

Струмица, 23 мај 2018 (МИА) - Пензионерите-спортисти од Струмица се севкупни победници на регионални... повеќе...

Во Богданци дводневна противпожарна обука

Во Богданци дводневна противпожарна обука

Гевгелија, 23 мај 2018 (МИА) - Во партнерство со Дирекцијата за заштита и спасување и Мировниот корп... повеќе...

Акција за чистење на Охрид пред летната туристичка сезона

Акција за чистење на Охрид пред летната туристичка сезона

Охрид, 23 мај 2018 (МИА) – Чистење на крајбрежјето на градот во пресрет на туристичката сезона е цел... повеќе...

СИЕР ја поздравува одлуката за вработувањата на неопределено време во образованието

СИЕР ја поздравува одлуката за вработувањата на неопределено време во образованието

Скопје, 23 мај 2018 (МИА) - Синдикатот на индустријата, енергетиката и рударство ја поздравува одлук... повеќе...

Второ место во Русија за тим македонски архитекти

Второ место во Русија за тим македонски архитекти

Скопје, 23 мај 2018 (МИА) - Тимот на македонски и странски архитекти предводен од архитект Сара Симо... повеќе...

Марш за покревање на јавната свест за проблемите на лицата со параплегија и квадриплегија

Марш за покревање на јавната свест за проблемите на лицата со параплегија и квадриплегија

Скопје, 23 мај 2018 (МИА) - Националниот сојуз на лица со телесен инвалидитет на Македонија - Мобилн... повеќе...

Селфи во кавадаречко лозје од 1928 година

Селфи во кавадаречко лозје од 1928 година

Кавадарци, 23 мај 2018 (МИА) - Селфи фотографија во кавадаречко лозје од 1928 година е дел од колекц... повеќе...