• A-
  • A
  • A+
сабота, 22 септември 2018, 

Општество

Денови на гравот во Теарце

Денови на гравот во Теарце

Скопје, 22 септември 2018 (МИА) - Преку 100 килограми грав и 100 килограми домашна алва ќе се подгот... повеќе...

 
Европарламентарци на „точак" во Берово

Европарламентарци на „точак" во Берово

Берово, 22 септември 2018 (МИА) - Берово отсекогаш бил град во кој турзимот е гранка на која секогаш... повеќе...

Сиромаштијата и дискриминацијата во фокусот на граѓанските новинари

Сиромаштијата и дискриминацијата во фокусот на граѓанските новинари

Скопје, 21 септември 2018 (МИА) - „Спрега меѓу нас, новинарите и граѓаните станува се поцврста и поз... повеќе...

Во Штип одбележан Денот на мирот

Во Штип одбележан Денот на мирот

Штип, 21 септември 2018 (МИА) - Во организација на општина Штип и Општинската Организација на Сојузо... повеќе...

Собрани 25 единици крв на традиционалната акција за Мала Богородица

Собрани 25 единици крв на традиционалната акција за Мала Богородица

Струга, 21 септември 2018 (МИА) – Вкупно 25 крвни единици се собрани на денешната крводарителска акц... повеќе...

Договорена соработка на „Илинден“ и „Здружени срца“

Договорена соработка на „Илинден“ и „Здружени срца“

Дебар, 21 септември 2018 (МИА) - Македонското друштво „Илинден“ со седиште во Тирана и неговиот огра... повеќе...

Одбележана годишнината од стрелањето на двајца борци од Третиот тетовски партизански одред

Одбележана годишнината од стрелањето на двајца борци од Третиот тетовски партизански одред

Тетово, 21 септември 2018 (МИА) – Во дворот од црквата свети Никола во Тетово денеска беше одбележан... повеќе...

Каменичките пензионери примени од градоначалникот по повод освоените медали

Каменичките пензионери примени од градоначалникот по повод освоените медали

Македонска Каменица, 21 септември 2018 (МИА) - По повод добрите резултати остварени на 23. Републичк... повеќе...

Во Крива Паланка работилница „Општествената одговорност како можност за подршка на развојот на спортот“

Во Крива Паланка работилница „Општествената одговорност како можност за подршка на развојот на спортот“

Крива Паланка, 21 септември 2018 (МИА) – Здружението Граѓански центар за одржилив развој „ЕГРИ“, Кри... повеќе...

Нова група американски волонтери пристигнува во Македонија

Нова група американски волонтери пристигнува во Македонија

Скопје, 21 септември 2018 (МИА) - Нова група од 55 американски граѓани во Македонија кои ќе работат ... повеќе...

Денеска е Раѓање на Пресвета Богородица - Мала Богородица

Денеска е Раѓање на Пресвета Богородица - Мала Богородица

Скопје, 21 септември 2018 (МИА) - Утрена богослужба, а потоа и света литургија се одржува денеска во... повеќе...

Кампања против насилството меѓу децата

Кампања против насилството меѓу децата

Скопје, 21 септември 2018 (МИА) - Детали за започнување на кампања против меѓуврсничко насилство/бул... повеќе...

Саем за мали бизниси - Создаваме брендови

Саем за мали бизниси - Создаваме брендови

Скопје, 21 септември 2018 (МИА) - Саемот за мали бизниси - Создаваме брендови ќе биде отворен денеск... повеќе...

Дневен центар за деца со попреченост отворен во Кочани

Дневен центар за деца со попреченост отворен во Кочани

Кочани, 20 септември 2018 (МИА) - Во Кочани денеска почна да работи Дневен центар за деца со интелек... повеќе...

Штип подготвен за манифестацијата „Пастрамајлијада“

Штип подготвен за манифестацијата „Пастрамајлијада“

Штип, 20 септември 2018 (МИА) - Почна поставувањето на бината и штандовите за угостителските објекти... повеќе...

Литија во Скопје во пресрет на Рождество на Пресвета Богородица

Литија во Скопје во пресрет на Рождество на Пресвета Богородица

Скопје, 20 септември 2018 (МИА) - Литија по улиците во центарот на Скопје ќе биде одржана денеска во... повеќе...

Подобрување на квалитетот на живот приоритет за младите од Делчево

Подобрување на квалитетот на живот приоритет за младите од Делчево

Делчево, 19 септември 2018 (МИА) - Советот на млади и членовите на младинскиот клуб при Црвен крст... повеќе...