Општество

Екипи од Шумско стопанство „Голак“ во обиколка на теренот во Пасјак, кој беше зафатен со пожар

Екипи од Шумско стопанство „Голак“ во обиколка на теренот во Пасјак, кој беше зафатен со пожар

Делчево, 22 август 2018 (МИА) - Екипи на ЈП Шумско стопанство „Голак“ од Делчево се уште го контроли... повеќе...

 
Кавадаречкиот музеј објави брошура зa Курбан Бајрам кај Ромите муслимани од Кавадарци

Кавадаречкиот музеј објави брошура зa Курбан Бајрам кај Ромите муслимани од Кавадарци

Кавадарци, 22 август 2018 (МИА) - Кавадаречкиот музеј објави брошура за Курбан Бајрам кај Ромите мус... повеќе...

Богата културно-уметничка програма по повод 74 години од ослободувањето на Виница

Богата културно-уметничка програма по повод 74 години од ослободувањето на Виница

Виница, 22 август 2018 (МИА) - Локалната самоуправа на Виница ќе биде носител на четиридневните култ... повеќе...

Фото-конкурс на МИА на тема „Слобода на медиуми“

Фото-конкурс на МИА на тема „Слобода на медиуми“

Скопје, 22 август 2018 (МИА) - Македонската информативна агенција - МИА распиша награден конкурс за ... повеќе...

Честитка од МД „Илинден“ по повод Курбан Бајрам

Честитка од МД „Илинден“ по повод Курбан Бајрам

Дебар, 21 август 2018(МИА) - Македонското друштво „Илинден“ со седиште во Тирана и огранокот за Голо... повеќе...

Празникот Курбан Бајрам се одбележува во Дебарско

Празникот Курбан Бајрам се одбележува во Дебарско

Дебар, 21 август 2018 (МИА) - Со утринскиот сабах намаз во четириесеттината џамии во дебарското муфт... повеќе...

Муслиманите го слават Курбан Бајрам

Муслиманите го слават Курбан Бајрам

Скопје, 21 август 2018 (МИА) - Верниците од муслиманската вероисповед денеска го слават празникот Ку... повеќе...

Подготовки за Курбан Бајрам во Тетово

Подготовки за Курбан Бајрам во Тетово

Тетово, 20 август 2018 (МИА) - Просторот на поранешната претоварна станица за отпад кај Жито Полог н... повеќе...

Порака од поглаварот на ИВЗ Сулејман Реџепи по повод Курбан Бајрам

Порака од поглаварот на ИВЗ Сулејман Реџепи по повод Курбан Бајрам

Скопје, 20 август 2018 (МИА) - Реис ул улема на Исламската верска заедница во РМ Сулејман Реџепи по ... повеќе...

Иницијатива на младите од Кочани Агенцијата за млади и спорт да се трансформира во посебни министерств

Иницијатива на младите од Кочани Агенцијата за млади и спорт да се трансформира во посебни министерств

Кочани, 20. август 2018 (МИА) - Дејноста на Агенцијата за млади и спорт да се раздвои и нејзина глав... повеќе...

„Тика“ го реконструира и опремува интернатот на „Иса Беј Медреса“

„Тика“ го реконструира и опремува интернатот на „Иса Беј Медреса“

Скопје, 20 август 2018 (МИА) – На барање на Исламската верска заедница,  Канцеларијата на турската а... повеќе...

Битолското здружение „Сумнал“ на фестивал во Холандија

Битолското здружение „Сумнал“ на фестивал во Холандија

Битола, 20 август 2018 (МИА) - Членови на Здружението за развој на ромската заедница „Сумнал“ од Бит... повеќе...

Конкурс за геофотографија 2018

Конкурс за геофотографија 2018

Скопје, 20 август 2018 (МИА) - Истражувачкото здружение на студенти географи „Природник” започнува с... повеќе...

 Нова џамија пуштена во употреба во селото Горенци во Центар Жупа

Нова џамија пуштена во употреба во селото Горенци во Центар Жупа

Дебар, 19 август 2018 (МИА) – Во пресрет на големиот муслимански празник Курбан Бајрам, во селото Го... повеќе...

Протест на иницијативата „Не низ Водно“

Протест на иницијативата „Не низ Водно“

Скопје, 19 август 2018 (МИА) - Граѓанската иницијатива „Го сакам Водно“ денеска одржа протест на срт... повеќе...

Во Гостивар прославен празникот Преображение Христово

Во Гостивар прославен празникот Преображение Христово

Гостивар, 19 август 2018 (МИА) - Со црковно-народен собир во дворот на манастирот во изградба „Св. П... повеќе...

Празникот Преображение Господово го одбележаа Македонците во Ербеле, Албанија

Празникот Преображение Господово го одбележаа Македонците во Ербеле, Албанија

Дебар, 19 август 2018 (МИА) - Македонците од повеќе места во Република Албанија, во селото Ербеле, о... повеќе...