• A-
  • A
  • A+
петок, 21 септември 2018, 

Општество

Мрдни со прст - пикник за сите во Градскиот парк во Скопје

Мрдни со прст - пикник за сите во Градскиот парк во Скопје

Скопје, 15 септември 2018 (МИА) - Во Градскиот парк во Скопје, граѓанската платформа „Мрдни со прст“... повеќе...

 
Купи километар на „Skopje Run 10K“ - донирај за СОС Детско село

Купи километар на „Skopje Run 10K“ - донирај за СОС Детско село

Скопје, 14 септември 2018 (МИА) - Траката „ Skopje Run 10K“, што ќе се одржи на 7 октомври, претстав... повеќе...

Во Велес дебата за улогата на невладиниот сектор на евроатлантската интеграција

Во Велес дебата за улогата на невладиниот сектор на евроатлантската интеграција

Велес, 14 септември 2018 (МИА) - Претставници на  Локалниот граѓански совет на Општина Велес, одно... повеќе...

„Патриотизам - ДА, национализам НЕ!“ - за граѓаните партиите се виновни за национализмот

„Патриотизам - ДА, национализам НЕ!“ - за граѓаните партиите се виновни за национализмот

Скопје, 14 септември 2018 (МИА) - „Национализмот е себичност“, „Партиите се виновни за национализмот... повеќе...

Во Крива Паланка се одржа работилница „Референдум за сите“

Во Крива Паланка се одржа работилница „Референдум за сите“

Крива Паланка, 14 септември 2018, (МИА) - Во Крива Паланка денеска се одржа работилница со лица со п... повеќе...

Над 200 видови автохтон грав поседува Цветковиќ од кумановско Тромеѓа

Над 200 видови автохтон грав поседува Цветковиќ од кумановско Тромеѓа

Куманово, 14 септември 2018 (МИА) - Над 200 видови автохтон македонски грав поседува Драган Цветкови... повеќе...

ИФИМЕС: Македонија бира меѓу (само)изолација и евроатлантска иднина

ИФИМЕС: Македонија бира меѓу (само)изолација и евроатлантска иднина

Скопје, 14 септември 2018 (МИА) - Вкупно 63,6 отсто од граѓаните на Македонија ќе учествуваат на пре... повеќе...

Меморијален турнир во кошарка за Горан Димоски

Меморијален турнир во кошарка за Горан Димоски

Скопје, 14 септември 2018 (МИА) -  Меморојален турнир во кошарка во чест  на прерано починатиот Го... повеќе...

МПЦ-ОА: Граѓаните се политички зрели и слободно по свое уверување ќе се изјаснат на референдумот

МПЦ-ОА: Граѓаните се политички зрели и слободно по свое уверување ќе се изјаснат на референдумот

Скопје, 13 септември 2018 (МИА) - Светиот архиерејски синод на Македонската православна црква-Охридс... повеќе...

НРЦ ја поддржува интеграцијата на Македонија во европското семејество

НРЦ ја поддржува интеграцијата на Македонија во европското семејество

Куманово, 13 септември 2018 (МИА) - Националниот Ромски Центар ја поддржува интеграцијата на Македон... повеќе...

Презентиран проектот „Социјална инклузија преку социјалните медиуми меѓу граѓанските организации и социјалното претприемништво“

Презентиран проектот „Социјална инклузија преку социјалните медиуми меѓу граѓанските организации и социјалното претприемништво“

Штип, 12 Септември 2018 (МИА) - Во Штип денеска беше презентиран проектот „Социјална инклузија преку... повеќе...

„Политика“: Украинското прашање се надвива и над СПЦ за Македонија

„Политика“: Украинското прашање се надвива и над СПЦ за Македонија

Белград,12 септември 2018 (МИА) -  Српските цркви во Македонија и во Црна Гора потенцираат дека дава... повеќе...

Во гевгелискиот Црвен крст релативно задоволни од акцијата „Нахрани 10.000“

Во гевгелискиот Црвен крст релативно задоволни од акцијата „Нахрани 10.000“

Гевгелија, 12 септември 2018 (МИА) - Општинската организација на Црвениот крст од Гевгелија релативн... повеќе...

Меморијален турнир во кошарка за Горан Димоски

Меморијален турнир во кошарка за Горан Димоски

Скопје, 11 септември 2018 (МИА) -  Меморојален турнир во кошарка во чест  на прерано починатиот Го... повеќе...

Штипските ловџии се подготвуваат за отварање на ловната сезона

Штипските ловџии се подготвуваат за отварање на ловната сезона

Штип, 11 Септември 2018 (МИА) - Штипските ловџии се подготвуваат за старот на сезоната за отсрел на ... повеќе...

„Сензорна градина“ во училиштето за оштетен вид „Димитар Влахов“

„Сензорна градина“ во училиштето за оштетен вид „Димитар Влахов“

Скопје, 11 септември 2018 (МИА) - Училиштето за деца и младинци со оштетен вид „Димитар Влахов“ во С... повеќе...

Дебата: На унапредувањето на состојбата на Ромите треба уште да се работи

Дебата: На унапредувањето на состојбата на Ромите треба уште да се работи

Скопје, 11 септември 2018 (МИА) - Потребите и проблемите на Ромите во Македонија, нивната позиција в... повеќе...