Општество

ИФИМЕС: Македонија бира меѓу (само)изолација и евроатлантска иднина

ИФИМЕС: Македонија бира меѓу (само)изолација и евроатлантска иднина

Скопје, 14 септември 2018 (МИА) - Вкупно 63,6 отсто од граѓаните на Македонија ќе учествуваат на пре... повеќе...

 
Меморијален турнир во кошарка за Горан Димоски

Меморијален турнир во кошарка за Горан Димоски

Скопје, 14 септември 2018 (МИА) -  Меморојален турнир во кошарка во чест  на прерано починатиот Го... повеќе...

МПЦ-ОА: Граѓаните се политички зрели и слободно по свое уверување ќе се изјаснат на референдумот

МПЦ-ОА: Граѓаните се политички зрели и слободно по свое уверување ќе се изјаснат на референдумот

Скопје, 13 септември 2018 (МИА) - Светиот архиерејски синод на Македонската православна црква-Охридс... повеќе...

НРЦ ја поддржува интеграцијата на Македонија во европското семејество

НРЦ ја поддржува интеграцијата на Македонија во европското семејество

Куманово, 13 септември 2018 (МИА) - Националниот Ромски Центар ја поддржува интеграцијата на Македон... повеќе...

Презентиран проектот „Социјална инклузија преку социјалните медиуми меѓу граѓанските организации и социјалното претприемништво“

Презентиран проектот „Социјална инклузија преку социјалните медиуми меѓу граѓанските организации и социјалното претприемништво“

Штип, 12 Септември 2018 (МИА) - Во Штип денеска беше презентиран проектот „Социјална инклузија преку... повеќе...

„Политика“: Украинското прашање се надвива и над СПЦ за Македонија

„Политика“: Украинското прашање се надвива и над СПЦ за Македонија

Белград,12 септември 2018 (МИА) -  Српските цркви во Македонија и во Црна Гора потенцираат дека дава... повеќе...

Во гевгелискиот Црвен крст релативно задоволни од акцијата „Нахрани 10.000“

Во гевгелискиот Црвен крст релативно задоволни од акцијата „Нахрани 10.000“

Гевгелија, 12 септември 2018 (МИА) - Општинската организација на Црвениот крст од Гевгелија релативн... повеќе...

Меморијален турнир во кошарка за Горан Димоски

Меморијален турнир во кошарка за Горан Димоски

Скопје, 11 септември 2018 (МИА) -  Меморојален турнир во кошарка во чест  на прерано починатиот Го... повеќе...

Штипските ловџии се подготвуваат за отварање на ловната сезона

Штипските ловџии се подготвуваат за отварање на ловната сезона

Штип, 11 Септември 2018 (МИА) - Штипските ловџии се подготвуваат за старот на сезоната за отсрел на ... повеќе...

„Сензорна градина“ во училиштето за оштетен вид „Димитар Влахов“

„Сензорна градина“ во училиштето за оштетен вид „Димитар Влахов“

Скопје, 11 септември 2018 (МИА) - Училиштето за деца и младинци со оштетен вид „Димитар Влахов“ во С... повеќе...

Дебата: На унапредувањето на состојбата на Ромите треба уште да се работи

Дебата: На унапредувањето на состојбата на Ромите треба уште да се работи

Скопје, 11 септември 2018 (МИА) - Потребите и проблемите на Ромите во Македонија, нивната позиција в... повеќе...

Златниот орел да се премести од брегот на Тиквешко Езеро во  Кавадарци

Златниот орел да се премести од брегот на Тиквешко Езеро во Кавадарци

Кавадарци, 11 септември 2018 (МИА)  - Здружението за зачувување на природата  “Аквила” од Кавадарци ... повеќе...

Денеска е Отсекување на главата на Св. Јован Крстител

Денеска е Отсекување на главата на Св. Јован Крстител

Скопје, 11 септември 2018 (МИА) - Православните христијани денеска го одбележеуваат празникот Отсеку... повеќе...

Црвениот крст организира симулација на сообраќајна несреќа во Скопје

Црвениот крст организира симулација на сообраќајна несреќа во Скопје

Скопје, 11 септември 2018 (МИА) - По повод Светскиот ден по Прва помош - 8 Септември Црвен крст на Г... повеќе...

По четврти пат годинава ограбена црквата Свети Димитриј на православните гробишта во Тетово

По четврти пат годинава ограбена црквата Свети Димитриј на православните гробишта во Тетово

Тетово, 10 септември 2018 (МИА) - Вторпат овој месец, а четврти пат годинава непознати сторители изв... повеќе...

Средба планинасрки друштва-СВР Тетово: Пријавување на планинарските тури за поголема безбедност

Средба планинасрки друштва-СВР Тетово: Пријавување на планинарските тури за поголема безбедност

Тетово, 10 септември 2018 (МИА) - Пријавување на планинарските тури особено во есенски и зимски врем... повеќе...

Македонија Бојкотира: Со бојкот ќе го спречиме бришењето на се што е македонско

Македонија Бојкотира: Со бојкот ќе го спречиме бришењето на се што е македонско

Скопје, 10 септември 2018 Караванот на Кризниот штаб против референдумот синоќа имаше средби со гра... повеќе...