Општество

Конференција „Македонија гледа напред: мигот е да се фати возот за ЕУ“

Конференција „Македонија гледа напред: мигот е да се фати возот за ЕУ“

Скопје, 31 август 2018 (МИА) - Социо-економските и политичките промени во државата по промената на в... повеќе...

 
Сликовници, книги, боенки за Центарот за психо-социјална поддршка на децата болни од рак

Сликовници, книги, боенки за Центарот за психо-социјална поддршка на децата болни од рак

Скопје, 30 август 2018 (МИА) - Со повеќе од 370 сликовници, книги за деца, боенки, дидактички помага... повеќе...

Голема количина плин истекла од резервоар на бензинска во Струга, затворени се вентилите

Голема количина плин истекла од резервоар на бензинска во Струга, затворени се вентилите

Струга, 29 август 2018 (МИА) – Голема количина плин истекла од резервоар во бензиската на „Макпетрол... повеќе...

Oпштина Штип го реши инфраструктурниот проблем на Петар Милев

Oпштина Штип го реши инфраструктурниот проблем на Петар Милев

Штип, 29 aвгуст 2018 (МИА) - Екипите на ЈП „Стипион“-Штип денеска го рамнеа и тампонираа просторот о... повеќе...

Се реконструираат живеалиштата во Зоолошката градина во Скопје

Се реконструираат живеалиштата во Зоолошката градина во Скопје

Скопје, 29 август 2018 (МИА) - Со реконструкција на живеалиштето на жирафите денеска започна проекто... повеќе...

ИРИ: 45 отсто граѓани сметаат дека телефоните се уште им се прислушуваат

ИРИ: 45 отсто граѓани сметаат дека телефоните се уште им се прислушуваат

Скопје, 29 август 2018 (МИА) – Речиси половина од македонските граѓани и натаму сметаат дека нивните... повеќе...

ИРИ: 57 отсто од граѓаните поддржуваат влез во ЕУ и НАТО под „Република Северна Македонија“

ИРИ: 57 отсто од граѓаните поддржуваат влез во ЕУ и НАТО под „Република Северна Македонија“

Скопје, 29 август 2018 (МИА) - Мнозинството македонски граѓани сакаат да се реши спорот за името со ... повеќе...

Фото-конкурс на МИА на тема „Слобода на медиуми“

Фото-конкурс на МИА на тема „Слобода на медиуми“

Скопје, 29 август 2018 (МИА) - Македонската информативна агенција - МИА распиша награден конкурс за ... повеќе...

„На Точак“: Град Скопје да се приклучи кон кампањата за превоз што не вклучува автомобил

„На Точак“: Град Скопје да се приклучи кон кампањата за превоз што не вклучува автомобил

Скопје, 29 август 2018 (МИА) - Неформалното здружение „На Точак“ денеска на 76-тата Критична маса, з... повеќе...

Избран најдобриот рудар во рудникот „Саса“

Избран најдобриот рудар во рудникот „Саса“

Македонска Каменица, 28 август 2018 (МИА) - Душко Тодоровски е прогласен за најдобар рудар во рудник... повеќе...

Во Лешок одбележан празникот Успение на Пресвета Богородица

Во Лешок одбележан празникот Успение на Пресвета Богородица

Тетово, 28 август 2018 (МИА) - Со света архиерејска литургија и црковно-народен собир денеска традиц... повеќе...

Без струја утре повеќе скопски улици

Без струја утре повеќе скопски улици

Скопје, 28 август 2018 (МИА) - Без струја утре од 8:30 до 10:30 часот ќе останат корисниците од улиц... повеќе...

Празнкот Голема Богородица го одбележаа Македонците во Мала Преспа

Празнкот Голема Богородица го одбележаа Македонците во Мала Преспа

Пустец, 28 август 2018 (МИА) – Во селото Церје, Македонците од Мала Преспа, по традиција негувана со... повеќе...

Црквата „Свети Петнаесет“ во Струмица ново верско одредиште во Македонија

Црквата „Свети Петнаесет“ во Струмица ново верско одредиште во Македонија

Струмица, 28 август 2018 (МИА) - Црквата „Свети Петнаесет Тивериополски свештеномаченици“ во Струмиц... повеќе...

Спасовски и Филипче присуствуваа на одбележување на Денот на рударите во Пробиштип

Спасовски и Филипче присуствуваа на одбележување на Денот на рударите во Пробиштип

Штип, 28 август 2018 (МИА) - Злетовските рудари го одбележуваат Денот на рударите и нивната заштитни... повеќе...

Во манастирот во Матка се одбележува Успение на Пресвета Богородица

Во манастирот во Матка се одбележува Успение на Пресвета Богородица

Скопје, 28 август 2018 (МИА) - Во манастирот во Матка крај Скопје денеска со Света Божествена Литург... повеќе...

Божествена литургија во манастирот на Матка по повод Голема Богородица

Божествена литургија во манастирот на Матка по повод Голема Богородица

Скопје, 28 август 2018 (МИА) - По повод христијанскиот празник Успение на Пресвета Богородица (Голем... повеќе...