• A-
  • A
  • A+
среда, 25 април 2018, 

Република

Илинден прогласена за општина со најповолно бизнис опкружување

Илинден прогласена за општина со најповолно бизнис опкружување

Скопје, 24 април 2018 (МИА) - Општина Илинден е прогласена за општина со најповолно бизнис опкружува... повеќе...

 
Се прошируваат мостовите на локалните патишта во Чешиново-Облешево

Се прошируваат мостовите на локалните патишта во Чешиново-Облешево

Кочани, 24 април 2018 (МИА) - Во општина Чешиново-Облешево во тек се градежни работи за проширување ... повеќе...

Трите најуспешни менаџерки на средба со прилепскиот градоначалник

Трите најуспешни менаџерки на средба со прилепскиот градоначалник

Прилеп, 24 април 2018 (МИА) -  Градоначалникот Илија Јованоски денеска оствари средба со трите најус... повеќе...

Заврши изградбата на спомен облежјето за Никола Карев во месноста Свиланово

Заврши изградбата на спомен облежјето за Никола Карев во месноста Свиланово

Штип, 24 април 2018 (МИА) - Заврши изградбата на спомен обележјето на македонскиот револуционер, Ник... повеќе...

Во општина Богданци акција за собирање искористено масло за јадење

Во општина Богданци акција за собирање искористено масло за јадење

Богданци, 24 април 2018 (МИА) - Општина Богданци заедно со компанијата „Суниленс“ почна со собирање ... повеќе...

Општина Кисела Вода со препораки за заштита од пожари

Општина Кисела Вода со препораки за заштита од пожари

​Скопје, 24 април 2018 (МИА) - Општина Кисела Вода преку соопштение апелира за преземање на превенти... повеќе...

Се комплетира реконструкцијата на улица „Светозар Марковиќ“ во Делчево

Се комплетира реконструкцијата на улица „Светозар Марковиќ“ во Делчево

Делчево, 24 април 2018 (МИА) - Во Делчево тек е изградбата на тротоарот на улицата „Светозар Маркови... повеќе...

Советот на општина Гостивар не го прифати планот за вработувања за идната година

Советот на општина Гостивар не го прифати планот за вработувања за идната година

Гостивар, 23 април 2018 (МИА) - Мнозинството членови во Советот на општина Гостивар не го прифати пл... повеќе...

Општина Кичево одвои 1,6 милиони денари за третман на кучиња скитници

Општина Кичево одвои 1,6 милиони денари за третман на кучиња скитници

Кичево, 23 април 2018 (МИА) - Општина Кичево одвои 1.600.000 денари за соодветен третман со кучињата... повеќе...

Заврши бетонирањето на дел од штипската улица Косовска“

Заврши бетонирањето на дел од штипската улица Косовска“

Штип, 23 април 2018 (МИА) - Заврши тампонирање и бетонирањето на двата краци на улицата „Косовска“ в... повеќе...

Со формирањето на „Куманово план“ се имплменетира децентрализацијата во сегментот на урбаностичкото уредување на градот

Со формирањето на „Куманово план“ се имплменетира децентрализацијата во сегментот на урбаностичкото уредување на градот

Куманово, 23 април 2018 (МИА) - Одлуката за формирање ново јавно претпријатие „Куманово План“ која ј... повеќе...

Едукативна посета на ученици од Дуња и Кепески во општина Кисела Вода

Едукативна посета на ученици од Дуња и Кепески во општина Кисела Вода

Скопје, 23 април 2018 (МИА) - Ученици од основните училишта „Невена Георгиева Дуња“ и „Круме Кепески... повеќе...

Еко акција, ученици го собраа отпадот околу езерцето на висорамнината Витачево

Еко акција, ученици го собраа отпадот околу езерцето на висорамнината Витачево

Кавадарци, 23 април 2018 (МИА) - Еколошка акција беше реализирана денеска во Кавадарци, ученици го с... повеќе...

Пролетна дератизација во општина Аеродром

Пролетна дератизација во општина Аеродром

Скопје, 23 април 2018 (МИА) - Во општина Аеродром во тек е редовната пролетна дератизација. Акцијат... повеќе...

Општина Демир Хисар ги санира најоштетените патишта

Општина Демир Хисар ги санира најоштетените патишта

Демир Хисар, 23април 2018 (МИА) - Општина Демир Хисар со повеќе екипи ги санира најоштетените локалн... повеќе...

Заврши пролетната акција за зазеленување на Скопје

Заврши пролетната акција за зазеленување на Скопје

Скопје, 23 април 2018 (МИА) - Со засадување дрворед од 42 висококвалитетни садници јавор покрај буле... повеќе...

Сообраќајќи пред наплатна станица Градско и на магистралниот пат Градско-Прилеп

Сообраќајќи пред наплатна станица Градско и на магистралниот пат Градско-Прилеп

Велес, 23 април 2018 (МИА) - На автопатот  Неготино - Велес на околу 500 метри пред наплатна станица... повеќе...