Република

Шпанскиот амбасадор Сера во Крива Паланка

Шпанскиот амбасадор Сера во Крива Паланка

Крива Паланка, 7 септември 2018 (МИА) - Амбасадорот на Кралството Шпанија во Македонија, Лоренцо Еми... повеќе...

 
Пожар зафати делчевско возило во Кавадарци, повредени нема

Пожар зафати делчевско возило во Кавадарци, повредени нема

Кавадарци, 7 септември 2018 (МИА) - Пожар зафати делчевско возило вечерва на улицата „Шишка“, во бли... повеќе...

Се запали камион со метан пред Македонска Каменица, спречена поголема несреќа

Се запали камион со метан пред Македонска Каменица, спречена поголема несреќа

Скопје, 7 септември 2018 (МИА) - Камион кој превезувал 265 празни единици под притисок и со носивост... повеќе...

Се тампонираат улици и патишта во прилепско Галичани

Се тампонираат улици и патишта во прилепско Галичани

Прилеп, 7 септември 2018 (МИА) - По две години конечно се тампонираат улици и пристапни патишта во п... повеќе...

Полицијата и планинарите на средби за побезбедно планинарење

Полицијата и планинарите на средби за побезбедно планинарење

Гостивар, 7 септември 2018 (МИА) - СВР Тетово ја одржа првата од неколкуте најавени средби со раково... повеќе...

Во штипската болница мамографот ставен во функција

Во штипската болница мамографот ставен во функција

Штип, 7 септември 2018 (МИА) - Мамографот во штипската Клиничка болница конечно е ставен во функција... повеќе...

Одбележани 74 години од ослободувањето на Пехчево

Одбележани 74 години од ослободувањето на Пехчево

Пехчево, 7 септември 2018 (МИА) - Со низа пригодни свечености Пехчево денеска ја одбележа 74-годишни... повеќе...

Заменик министерот Павлески во посета на Македонски Брод

Заменик министерот Павлески во посета на Македонски Брод

Скопје, 7 септември 2018 (МИА) - Заменикот министерот за локална самоуправа Дејан Павлески денеска п... повеќе...

Делчево одбележува 74 години од ослободувањето

Делчево одбележува 74 години од ослободувањето

Делчево, 7 септември 2018 (МИА) - Делчево денеска одбележува 74 години од ослободувањето и 27 години... повеќе...

Трка на келнери и натпревар со коктели од вино во Кавадарци

Трка на келнери и натпревар со коктели од вино во Кавадарци

Кавадарци, 7 септември 2018 (МИА) - Трка на келнери и натпревар во подготовка на коктели врз база на... повеќе...

Санација на оштетени улици во Велес

Санација на оштетени улици во Велес

Велес, 7 септември 2018 (МИА) - Во Велес денеска започна санација на оштетените главни велешки соооб... повеќе...

Безбедносната состојба во општина Дебар на највисоко ниво

Безбедносната состојба во општина Дебар на највисоко ниво

Дебар, 7 септември 2018 (МИА) – Безбедноста состојба на подрачјето на општина Дебар е на највисоко н... повеќе...

Седумдесет и четири години од ослободувањето на Кавадарци

Седумдесет и четири години од ослободувањето на Кавадарци

Кавадарци, 7 септември 2018 (МИА) - Седумдесет и четири години од ослободувањето одбележува денеска ... повеќе...

Меѓународен турнир во одбојка за жени во Струмица

Меѓународен турнир во одбојка за жени во Струмица

Струмица, 7 септември 2018 (МИА) - По повод Денот на независноста - 8.септември  вечер во Струмица п... повеќе...

Во Куманово показна вежба „Заедно за граѓаните“

Во Куманово показна вежба „Заедно за граѓаните“

Куманово, 7 септември 2018 (МИА) - По повод  8-ми септември, Денот на независноста на Македонија, де... повеќе...

Почна “Тиквешки гроздобер 2018”

Почна “Тиквешки гроздобер 2018”

Кавадарци, 7 септември 2018 (МИА) - Кавадаречкиот градоначалник Митко Јанчев денеска на прес конфере... повеќе...

„Викенд на шпански филм од вечерва во Крива Паланка

„Викенд на шпански филм од вечерва во Крива Паланка

Крива Паланка, 7 септември 2018 (МИА) - Општина Крива Паланка во соработка со Амбасадата на Кралство... повеќе...