Република

Околу седумстотини трговци заинтересирани за тезги на „Неготински панаѓур”

Околу седумстотини трговци заинтересирани за тезги на „Неготински панаѓур”

Неготино, 20 септември 2018 (МИА) - Околу седумстотини трговци од цела Македонија изразија интерес д... повеќе...

 
Командантот на Националната гарда на Вермонт во посета на Охрид

Командантот на Националната гарда на Вермонт во посета на Охрид

Охрид, 20 септември 2018 (МИА) - Командантот на Националната гарда на американската сојузна држава В... повеќе...

Општина Гевгелија објави тендер за доградба на училници во гимназијата

Општина Гевгелија објави тендер за доградба на училници во гимназијата

Гевгелија, 20 септември 2018 (МИА) - Реализацијата на проектот за изградба на 14 нови училници во ге... повеќе...

ЕУ одвои 10 милиони евра за јакнење на соработката меѓу локалната самоуправа и НВО на Западен Балкан

ЕУ одвои 10 милиони евра за јакнење на соработката меѓу локалната самоуправа и НВО на Западен Балкан

Скопје, 20 септември 2018 (МИА) –  Зајакнување на капацитетите на локалната администрација и на граѓ... повеќе...

Гевгелија се приклучи во Европската недела на мобилност

Гевгелија се приклучи во Европската недела на мобилност

Гевгелија, 20 септември 2018 (МИА) - Општина Гевгелија со свои активности се вклучи во одбележувањет... повеќе...

Туристичката населба Беровско езеро добива чиста вода за пиење

Туристичката населба Беровско езеро добива чиста вода за пиење

Берово, 20 септември 2018 (МИА) - Во Берово при крај се градежните активности во врска со проект... повеќе...

Конференција за промовирање на локалната демократија во Западен Балкан

Конференција за промовирање на локалната демократија во Западен Балкан

Скопје, 20 септември 2018 (МИА) - Министерот за локална самоуправа, Сухејл Фазлиу денеска во Скопје ... повеќе...

Во Кисела Вода спортски активности и хепенинг за Европската недела на мобилност

Во Кисела Вода спортски активности и хепенинг за Европската недела на мобилност

Скопје, 19 септември  2018 (МИА) - Во паркот Шопен во Општина Кисела Вода денеска се одржаа спортски... повеќе...

Презентиран мониторингот на Локалната стратегија за култура на Струмица

Презентиран мониторингот на Локалната стратегија за култура на Струмица

Струмица, 19 септември 2018 (МИА) - Само триесет проценти е исполнета Локалната стратегија за култур... повеќе...

 Нова донација за кичевската градинка „Олга Мицеска“

Нова донација за кичевската градинка „Олга Мицеска“

Кичево, 19 септември 2018 (МИА) - Во кичевската градинка „Олга Мицеска“ денеска беа донирани постелн... повеќе...

Се уредуваат дрворедите и тревните површини во Струга

Се уредуваат дрворедите и тревните површини во Струга

Струга, 19 септември 2018 (МИА) - Екипите на јавното комунално претпријатие од Струга работат на ред... повеќе...

Во Куманово обука за женско претприемништво и конкурентност

Во Куманово обука за женско претприемништво и конкурентност

Куманово, 19 септември 2018 (МИА) - Во Македонија незначителен е процентот на жени сопственички на б... повеќе...

Штип до крајот на годината ќе го добие новиот проект за брана на Отиња

Штип до крајот на годината ќе го добие новиот проект за брана на Отиња

Штип, 19 Септември 2018 (МИА) - Општина Штип и Градежниот факултет во Скопје и Градежниот институт „... повеќе...

Асфалтирана улицата ,,Борис Кидрич” во Берово

Асфалтирана улицата ,,Борис Кидрич” во Берово

Берово, 19 септември 2018 (МИА) - Заврши реконструкција на ул. „Борис Кидрич", една од најруиниранит... повеќе...

Физибитили студија за пречистителна станица на Пелистер

Физибитили студија за пречистителна станица на Пелистер

Битола, 19 септември 2018 (МИА) - Секторот за односи со јавност на општина Битола информира дека Гра... повеќе...

Во Штип се гради тротоарот до Кампус 4

Во Штип се гради тротоарот до Кампус 4

Штип, 18 Септември 2018 (МИА) - Почна изградбата на најдолгиот тротоар во Штип од кружниот тек на вл... повеќе...

Кичево со нова хоризонтална собраќајна сигнализација

Кичево со нова хоризонтална собраќајна сигнализација

Кичево, 19 септември 2018 (МИА) - Општина Кичево деновиве интензивно работи на поставување нова хори... повеќе...