Република

Стартуваше изградбата на нови улици во штипската населба „Железничка“

Стартуваше изградбата на нови улици во штипската населба „Железничка“

Штип, 14 Септември 2018 (МИА) - Во штипската населба „Железничка“ почна изградбата на нови улици, по... повеќе...

 
„Комуналец“ продолжува со поставување нови контејнери во Струмица

„Комуналец“ продолжува со поставување нови контејнери во Струмица

Струмица, 14 септември 2018 (МИА) - ЈПКД „Комуналец“ од Струмица продолжува со поставување нови и за... повеќе...

Во Кичево промовиран проектот за социјалната интеграција на Ромите

Во Кичево промовиран проектот за социјалната интеграција на Ромите

Кичево, 13 септември 2018 (МИА) - Вработувањето, социјалната заштита, вадењето лични документи, лега... повеќе...

Над 20 тони вино испиени за време „Тиквешки гроздобер”

Над 20 тони вино испиени за време „Тиквешки гроздобер”

Кавадарци, 13 септември 2018 (МИА) - Над 20 тони вино биле испиени за време на манифестацијата „Тикв... повеќе...

Коцевски не става потпис на решенијата за паралелки со помал број ученици

Коцевски не става потпис на решенијата за паралелки со помал број ученици

Велес, 13 септември 2018 (МИА) - Градоначалникот на Општина Велес Аце Коцевски барал стопирање на пр... повеќе...

Во Македонска Каменица дискусија за евроатланските интеграции

Во Македонска Каменица дискусија за евроатланските интеграции

Македонска Каменица, 13 септември 2018 (МИА) - Евроатлантските интеграции и перспективи и придобивки... повеќе...

Од идниот месец во Гостивар повторно ќе се наплаќа паркингот

Од идниот месец во Гостивар повторно ќе се наплаќа паркингот

Гостивар, 13 септември 2018 (МИА) - Од октомври паркирањето по гостиварските улици повторно ќе се на... повеќе...

Коцевски бара од Владата итна прекатегоризација на мостот на Вардар кај Башино Село

Коцевски бара од Владата итна прекатегоризација на мостот на Вардар кај Башино Село

Велес 13 септември 2018 (МИА) - Според извештајот на стручњаците на Заводот за испитување на материј... повеќе...

Презентација на био-енергетско село во Делчево

Презентација на био-енергетско село во Делчево

Делчево, 13 септември 2018 (МИА) - Проектот Био-Вил денеска беше презентиран во Делчево како дел од ... повеќе...

Дваесет и четири општини ќе добијат по 62.000 долари за јакнење на локалната демократија

Дваесет и четири општини ќе добијат по 62.000 долари за јакнење на локалната демократија

Скопје, 13 септември 2018 (МИА) - Општините  Чаир, Охрид, Струмица, Свети Николе, Валандово и Велес,... повеќе...

Се креира визија за Осогово како идно заштитено подрачје

Се креира визија за Осогово како идно заштитено подрачје

Кочани, 13 септември 2018 (МИА) - Во Туристичкиот инфоцентар „Пониква“, денеска се одржа работилница... повеќе...

Во Штип дебата за придобивките од влезот во ЕУ и Нато Алијансата

Во Штип дебата за придобивките од влезот во ЕУ и Нато Алијансата

Штип, 13 септември 2018 (МИА) - Во рамките на референдумската кампања „Излези За Европска Македонија... повеќе...

„Одлогирај се и ајде надвор!“ акција на извидниците од Аеродром

„Одлогирај се и ајде надвор!“ акција на извидниците од Аеродром

Скопје, 13 септември 2018 (МИА) - „Одлогирај се и ајде надвор!“ е мотото под кое денеска извидничкио... повеќе...

Јованоски: Стопирана изградбата на Прилепскиот градски стадион поради бројни пропусти

Јованоски: Стопирана изградбата на Прилепскиот градски стадион поради бројни пропусти

Прилеп, 13 септември 2018 (МИА) - Неодговорното и штетно работење на претходната локална власт е при... повеќе...

Амбасадорот Бејли на средба со градоначалникот на Охрид Стојанонски

Амбасадорот Бејли на средба со градоначалникот на Охрид Стојанонски

Охрид, 13 септември 2018 (МИА) – Градоначалникот на Охрид Јован Стојаноски синоќа остварил средба со... повеќе...

Зголемена наплатата на вода кај физички лица во Крива Паланка

Зголемена наплатата на вода кај физички лица во Крива Паланка

Крива Паланка, 13 септември 2018, (МИА) - Наплатата на вода за пиење кај физички лица на подрачјето ... повеќе...

ЈКП „Нискоградба“-Битола го чисти коритото на река Драгор

ЈКП „Нискоградба“-Битола го чисти коритото на река Драгор

Битола, 13 септември 2018 (МИА) - Екипи на локалното јавно претпријатие „Нискоградба“ го чистат кори... повеќе...