Република

Делегација од Упсала во посета на општина Крива Паланка

Делегација од Упсала во посета на општина Крива Паланка

Крива Паланка, 12 септември 2018 (МИА) – Градоначалникот на Крива Паланка, Борјанчо Мицевски, денеск... повеќе...

 
Шутка одбележува 22 години од формирањето на општината

Шутка одбележува 22 години од формирањето на општината

Скопје, 12 септември 2018 (МИА) – Општина Шуто Оризари денес прославува 22 години од формирањето на ... повеќе...

Реконструкција на улицата „Димитар Пандилов“ на Водно

Реконструкција на улицата „Димитар Пандилов“ на Водно

Скопје, 12 септември 2018 (МИА) - Општина Центар по повеќе од 20 години започна со реконструкција на... повеќе...

Продолжува поставувањето подигнати пешачки премини околу училиштата во Куманово

Продолжува поставувањето подигнати пешачки премини околу училиштата во Куманово

Куманово, 12 септември 2018 (МИА) - Општина Куманово продолжува со поставување на средствата за смир... повеќе...

Потпишување договори за проекти за прекугранична соработка меѓу Македонија и Косово

Потпишување договори за проекти за прекугранична соработка меѓу Македонија и Косово

Скопје, 12 септември 2018 (МИА) - Министерот за локална самоуправа, Сухејил Фазлиу денеска ќе ги пот... повеќе...

Амбасадорот Џес Бејли отвори Центар за млади во Гостивар

Амбасадорот Џес Бејли отвори Центар за млади во Гостивар

Гостивар, 11 септември 2018 (МИА) - Амбасадорот на САД во Македонија Џес Бејли предаде во употреба Ц... повеќе...

Пехчевски Црник ќе добие нова улица

Пехчевски Црник ќе добие нова улица

Пехчево, 11 септември 2018 (МИА) - Стручни лица од општина Пехчево заедно со градоначалникот Драган ... повеќе...

Градоначалникот на општина Демир Хисар Стојановски ги демантира медиумските информации

Градоначалникот на општина Демир Хисар Стојановски ги демантира медиумските информации

Демир Хисар, 11 септември 2018 (МИА) - Градоначалникот на општина Демир Хисар Марјанче Стојановски, ... повеќе...

Во Битола ДЗИС одбележа 25 години од основањето

Во Битола ДЗИС одбележа 25 години од основањето

Битола, 11 септември 2018 (МИА) - Државниот завод за индустриска сопственост-ДЗИС денеска во Битола ... повеќе...

„Филип Морис ТКП“ инвестира 80 илјади долари во прилепското електро-машинско училиште

„Филип Морис ТКП“ инвестира 80 илјади долари во прилепското електро-машинско училиште

Прилеп, 11 септември 2018 (МИА) - Со донација од 80 илјади долари на „Филип Морис ТКП“, прилепското ... повеќе...

Одбележан Денот на ослободувањето на Ресен – 11 септември

Одбележан Денот на ослободувањето на Ресен – 11 септември

Ресен, 11 септември 2018 (МИА) – Со свечена седница и положување цвеќе пред спомениците на паднатите... повеќе...

Владата ќе помогне регионалните депонии да профункционираат на места прифатливи за граѓаните

Владата ќе помогне регионалните депонии да профункционираат на места прифатливи за граѓаните

Скопје, 11 септември 2018 (МИА) - Како Влада преземавме обврска за прашањето со регионалните депонии... повеќе...

Во Берово во тек проектот за градење солидарност во заедницата

Во Берово во тек проектот за градење солидарност во заедницата

Берово, 11 септември 2018 (МИА) - Со ангажирање на девет невработени лица во програмата за извршувањ... повеќе...

Над 50 проценти зголемен бројот на ноќевања на туристи во Крушево

Над 50 проценти зголемен бројот на ноќевања на туристи во Крушево

Прилеп, 11 септември 2018 (МИА) - Бројот на туристите во Крушево во првите осум месеци од годинава з... повеќе...

Со есенската акција за чистење на Кисела Вода досега собрани 10 тони отпад

Со есенската акција за чистење на Кисела Вода досега собрани 10 тони отпад

Скопје, 11 септември 2018 (МИА) - Во општина Кисела Вода во рамки на акцијата за чистење на тревните... повеќе...

Се гради нов спортски терен во Македонска Каменица

Се гради нов спортски терен во Македонска Каменица

Македонска Каменица, 11 септември 2018 (МИА) - Во тек е реконструкција на спортскиот терен и простор... повеќе...

Македонски и европски локални власти дискутираа за пристапот во ЕУ и за фискалната децентрализација

Македонски и европски локални власти дискутираа за пристапот во ЕУ и за фискалната децентрализација

Скопје, 11 септември 2018 (МИА) - Владата максимално вложува да ја подобри функционалноста на општин... повеќе...