Република

Од европски фондови во Делчево досега инвестирани два милиони евра

Од европски фондови во Делчево досега инвестирани два милиони евра

Делчево, 11 септември 2018 (МИА) - Во Делчево досега од европските фондови, само во општинските ин... повеќе...

 
Состанок на Заедничкиот консултативен комитет меѓу Македонија и ЕУ

Состанок на Заедничкиот консултативен комитет меѓу Македонија и ЕУ

Скопје, 11 септември 2018 (МИА) - Министерот за локална самоуправа Сухејл Фазлиу денеска ќе го отвор... повеќе...

Продолжува крпењето ударни дупки по улиците во Делчево

Продолжува крпењето ударни дупки по улиците во Делчево

Делчево, 10 септември 2018 (МИА) - Поради лошата состојба на дел од улиците во градот и оштетувањата... повеќе...

Нова фасада, прозорци и тоалети во ОУ „Вера Которка“ во  кумановско Клечовце

Нова фасада, прозорци и тоалети во ОУ „Вера Которка“ во кумановско Клечовце

Куманово, 10 септември 2018 (МИА) - Нова фасада, прозорци, тоалети добија учениците и вработените во... повеќе...

Се осовременува градскиот пазар во Битола

Се осовременува градскиот пазар во Битола

Битола, 10 септември 2018 (МИА) - Јавното претпријатие „Пазари“ - Битола продолжи со реализација на ... повеќе...

ЈП „Комуналец“,Крива Паланка апелира на приклучување кон новите водоводни и канализациски системи

ЈП „Комуналец“,Крива Паланка апелира на приклучување кон новите водоводни и канализациски системи

Крива Паланка, 10 септември 2018, (МИА) – Граѓаните на Крива Паланка од месноста „Бојанов дол“ и ули... повеќе...

Ќе се подобрува патната инфраструктура во руралните средини во Пехчево

Ќе се подобрува патната инфраструктура во руралните средини во Пехчево

Пехчево, 10 септември 2018 (МИА) - Со средства од Бирото за регионален развој, општина Пехчево доби ... повеќе...

Едногодишно ослободување од плаќање комунални сметки за социјалците од Кавадарци

Едногодишно ослободување од плаќање комунални сметки за социјалците од Кавадарци

Кавадарци, 10 септември 2018 (МИА) - Социјалните случаи од Кавадарци, се ослободуваат од плаќање на ... повеќе...

Водоснабдителните системи во Гевгелија обезбедуваат 315 литри вода за пиење во секунда

Водоснабдителните системи во Гевгелија обезбедуваат 315 литри вода за пиење во секунда

Гевгелија, 10 септември 2018 (МИА) - Водоснабдителните системи на територијата на општина Гевгелија ... повеќе...

Седумстотини и педесет учесници на Винскиот карневал во Кавадарци

Седумстотини и педесет учесници на Винскиот карневал во Кавадарци

Кавадарци, 9 септември 2018 (МИА) - Седумстотини и педесет учесници од земјава и странство беа дел о... повеќе...

Во прекин водоснабдувањето во Делчево

Во прекин водоснабдувањето во Делчево

Делчево, 8 септември 2018 (МИА) - Поради дефект во прекин е водоснабдувањето во општина Делчево. Пре... повеќе...

Во Штип одбележан денот на прва помош

Во Штип одбележан денот на прва помош

Штип, 8 Септември 2018 (МИА) - Волонтерите на штипската организација на Црвениот крст денеска со дел... повеќе...

Затворениот градски базен во Куманово подготвен за претстојаната сезона

Затворениот градски базен во Куманово подготвен за претстојаната сезона

Куманово, 8 септември 2018 (МИА) - Затворениот градски базен е подготвен за претстојната сезона, инф... повеќе...

Мини двосед “БМВ изета” од 1955 година атракција на изложба во Кавадарци

Мини двосед “БМВ изета” од 1955 година атракција на изложба во Кавадарци

Кавадарци, 8 септември 2018 (МИА) - Мини двосед “БМВ изета” од 1955 година, со врата што се отвора о... повеќе...

МД„Илинден“ со честитка по повод Денот на независноста

МД„Илинден“ со честитка по повод Денот на независноста

Дебар, 8 септември 2018(МИА) - Македонското друштво „Илинден“ од Тирана и огранокот за Голо Брдо до ... повеќе...

Млади волонтери од Делчево го одбележуваат Светскиот ден на прва помош

Млади волонтери од Делчево го одбележуваат Светскиот ден на прва помош

Делчево, 8 септември 2018 (МИА) - Општинската организација и Клубот на млади при Црвен крст Делчево ... повеќе...

Доделени седмосептемвриските награди во Кавадарци

Доделени седмосептемвриските награди во Кавадарци

Кавадарци, 7 септември 2018 (МИА) - Советот на општина Кавадарци вечерва одржа свечена седница, по п... повеќе...