• A-
  • A
  • A+
четврток, 24 мај 2018, 

Образование и наука

Доделени признанија на просветни работници за учебната 2017/2018 година

Доделени признанија на просветни работници за учебната 2017/2018 година

Скопје, 24 мај 2018 (МИА) - Здружението на просветни работници на Град Скопје вчера ги прогласи прос... повеќе...

 
Штип распиша нов тендер за бесплатен превоз на ученици

Штип распиша нов тендер за бесплатен превоз на ученици

Штип, 23 мај 2018 (МИА) - Штип го намалува долгот за бесплатниот превоз на ученици од соседните општ... повеќе...

Свечено одбележување на Св. Кирил и Методиј во организација на Педагошки факултет

Свечено одбележување на Св. Кирил и Методиј во организација на Педагошки факултет

Скопје, 23 мај 2018 (МИА) - Педагошкиот факултет „Св. Климент Охридски“ - Скопје по повод патрониот ... повеќе...

Во Крива Паланка свечена академија за словенските просветители

Во Крива Паланка свечена академија за словенските просветители

Крива Паланка, 22 мај 2018 (МИА) - Општина Крива Паланка организира свечена академија во чест на сес... повеќе...

Прогласени најдобрите ученици во Куманово

Прогласени најдобрите ученици во Куманово

Куманово, 22 мај 2018 (МИА) - По повод 24 Мај – Денот на словенските просветители, Здружението на пр... повеќе...

Презентирани ефектите и препораките од проектот „Со читање до лидерство“

Презентирани ефектите и препораките од проектот „Со читање до лидерство“

Скопје, 22 мај 2018 (МИА) - Училиштата да предвидат катчиња за читање и време за читање во текот на ... повеќе...

Соработка на Аеродром и институтот „Европа за тебе“ за подобро образование

Соработка на Аеродром и институтот „Европа за тебе“ за подобро образование

Скопје, 23 мај 2018 (МИА) - Општина Аеродром потпиша Меморандум за соработка со Институтот за европс... повеќе...

Завршна конференција на проектот на УСАИД „Со читање до лидерство“

Завршна конференција на проектот на УСАИД „Со читање до лидерство“

Скопје, 22 мај 2018 (МИА) - Во Скопје денеска ќе се одржи конференција по повод завршување на проект... повеќе...

УКИМ го одбележа патронатот со свечена академија

УКИМ го одбележа патронатот со свечена академија

Скопје, 21 мај 2018 (МИА) - Ќе го помагаме и поттикнуваме развојот на унвиерзитетската дејност на си... повеќе...

Музичкото училиште од Кавадарци доби концертна сала

Музичкото училиште од Кавадарци доби концертна сала

Кавадарци, 21 мај 2018 (МИА) - Концертна сала доби Основното музичко училиште „Лазо Мицев-Рале“ од К... повеќе...

Промовирана Стратегија за образование 2018-2025

Промовирана Стратегија за образование 2018-2025

Скопје, 21 мај 2018 (МИА) - Крајната цел на Стратегијата за образование 2018-2025 е инвестирање во у... повеќе...

Дескоска: Реформите во образованието ќе ги продолжи новиот министер

Дескоска: Реформите во образованието ќе ги продолжи новиот министер

Скопје, 21 мај 2018 (МИА) - Без оглед кој и да е министер за образование и наука, тој ќе биде должен... повеќе...

Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ одбележува 69 години од основањето

Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ одбележува 69 години од основањето

Скопје, 21 мај 2018 (МИА) - Со молебен посветен на светите браќа Кирил и Методиј со кој чиноначалств... повеќе...

Одбележување 69 години од основањето на Универзитетот „Свети Кирил и Методиј“

Одбележување 69 години од основањето на Универзитетот „Свети Кирил и Методиј“

Скопје, 21 мај 2018 (МИА) - Шеесет и девет години од основањето ќе одбележи денеска Универзитетот „С... повеќе...

Промоција на Стратегијата за образование за 2018-2025 година

Промоција на Стратегијата за образование за 2018-2025 година

Скопје, 21 мај 2018 (МИА) - Министерството за образование и наука денеска ќе ја промовира Стратегија... повеќе...

Одржана петтата по ред Меѓународна конференција за спортски науки

Одржана петтата по ред Меѓународна конференција за спортски науки

Тетово, 18 мај 2018 (МИА) - Околу 150 учесници од образовни институции од земјава и странство, денес... повеќе...

Петта меѓународна балканска конференција за спортски науки на ДУТ

Петта меѓународна балканска конференција за спортски науки на ДУТ

Тетово 18 мај 2018 (МИА) - Сто и педесет научни работници од 30-ина институции учествуваат на Петтат... повеќе...