Образование и наука

Донирани учебници и дидактички помагала во училиштата во Пустец

Донирани учебници и дидактички помагала во училиштата во Пустец

Пустец, 26 септември 2018 (МИА) - Основните училишта во општина Пустец, Мала Преспа добија учебници ... повеќе...

 
Во штипското текстилно училиште обуки за невработени лица

Во штипското текстилно училиште обуки за невработени лица

Штип, 24 септември 2018 (МИА) - Штипското средно текстилно училиште „Димитар Мирасчиев“ ја доби лице... повеќе...

Во штипското текстилно училиште ќе се прават обуки за невработени лица

Во штипското текстилно училиште ќе се прават обуки за невработени лица

Штип, 24 септември 2018 (МИА) - Штипското средно текстилно училиште „Димитар Мирасчиев“ ја доби лице... повеќе...

Опрема и реновирана училница во електро-машинското училиште во Кавадарци

Опрема и реновирана училница во електро-машинското училиште во Кавадарци

Кавадарци, 21 септември 2018 (МИА) - Германската фабрика „Дрекслмаер“ целосно ја реновираше училница... повеќе...

Почна кампањата против врсничко насилство „И зборовите повредуваат“ „Булинг? НЕ во моето училиште!“

Почна кампањата против врсничко насилство „И зборовите повредуваат“ „Булинг? НЕ во моето училиште!“

Скопје, 21 септември 2018 (МИА) - Детската амбасада „Меѓаши“ денеска ја започна кампањата против врс... повеќе...

Летен универзитет: „Балканските држави и нивните односи со ЕУ“

Летен универзитет: „Балканските држави и нивните односи со ЕУ“

Скопје, 21 септември н2018 (МИА) - Се наоѓаме во еден важен и пресуден момент за Македонија. Вие сте... повеќе...

Втор средношколски камп во Делчево

Втор средношколски камп во Делчево

Делчево, 20 септември 2018 (МИА) - Делчевската гимназија „Методи Митевски Брицо“ го реализираше втор... повеќе...

Фридман: Македонскиот јазик воопшто не е загрозен

Фридман: Македонскиот јазик воопшто не е загрозен

Скопје, 20 септември 2018 (МИА) - Богатството на македонскиот јазик се состои токму во тоа што се зб... повеќе...

Министерот Адеми се сретна со претставници на Германската банка за развој

Министерот Адеми се сретна со претставници на Германската банка за развој

Скопје, 19 септември 2018 (МИА) - Претставници на Германската банка за развој KfW денеска на средба ... повеќе...

Столарска и машинобраварска работилница - нова понуда на средното училиште „Моша Пијаде“ од Тетово

Столарска и машинобраварска работилница - нова понуда на средното училиште „Моша Пијаде“ од Тетово

Тетово, 19 септември 2018 (МИА) - Отворање две работилници за столар и машинобравар ќе биде резултат... повеќе...

Продолжен рокот на договорот за изградба на училишни спортски сали

Продолжен рокот на договорот за изградба на училишни спортски сали

Скопје, 18 септември 2018 (МИА) - Владата на денешната 89-та седница на предлог на Министерството за... повеќе...

Македонски средношколци ќе учат за пазарот на хартии од вредност

Македонски средношколци ќе учат за пазарот на хартии од вредност

Скопје, 18 септември 2018 (МИА) -  Меѓународната гимназија „Нова“ во Скопје и Комисијата за хартии о... повеќе...

Презентација на високото образование во Русија

Презентација на високото образование во Русија

Скопје, 18 септември 2018 (МИА) - Заинтересираните што сакаат своето образование да го продолжат во ... повеќе...

Презентација на водечки руски високообразовни институции

Презентација на водечки руски високообразовни институции

Скопје, 18 септември 2018 (МИА) - Во Националната и универзитетска библиотека „Св. Климент Охридски”... повеќе...

Соработка на гимназијата „Нова“ и Комисијата за хартии од вредност

Соработка на гимназијата „Нова“ и Комисијата за хартии од вредност

Скопје, 18 септември 2018 (МИА) - Меѓународното училиште „Нова“  и Комисијата за хартии од вредност ... повеќе...

Kамелија Алексовска, најмлад учесник на Олимпијадата по француски јазик

Kамелија Алексовска, најмлад учесник на Олимпијадата по француски јазик

Крива Паланка, 17 септември 2018 (МИА) – Шеснаесетгодишната Камелија Алексовска, ученичка во втора г... повеќе...

Втор уписен рок на штипскиот универзитет „Гоце Делчев“

Втор уписен рок на штипскиот универзитет „Гоце Делчев“

Штип, 14 септември 2018 (МИА) - На универзитетот „Гоце Делчев“ Штип денеска и во понеделник е вторио... повеќе...

Мозаик

Мел Гибсон снима преработка на „Дивата орда“

Познатиот глумец и режисер Мел Гибсон ја подготвув...

Почина уште еден актер од серијата „Синови на анархијата“, втор во три месеци

Глумецот Пол Џон Васкез, кој е познат по улогата в...

Вили на Босфорот се продаваат за цени и до 100 милиони долари

Шеесет луксузни вили на Босфорот, т.е. во Истанбул...

Со масло за јадење бркале зли духови од музеј

Суд во Атина осуди две бугарски државјанки на чети...

Меган Маркл во живанши-тоалета од 2.510 фунти

На традиционалната средба со припадници на маорска...