Образование и наука

Отворена изложбата на Меѓународниот институт „Изет Цури“ во Даут пашин амам

Отворена изложбата на Меѓународниот институт „Изет Цури“ во Даут пашин амам

Скопје, 27 јуни 2018 (МИА) - Во Даут пашин амам вечерва беше отворена изложбата на креации од студен... повеќе...

 
Во гимназиите во Дебарско за второто пријавување слободни 472 ученички места

Во гимназиите во Дебарско за второто пријавување слободни 472 ученички места

Дебар, 27 јуни 2018 (МИА) – Во трите средни државни училишта, колку што функционираат во општините Д... повеќе...

Штипскиот универзитет ќе ги ослободи од партиципација најдобрите 105 бруцоши

Штипскиот универзитет ќе ги ослободи од партиципација најдобрите 105 бруцоши

Штип, 27 Јуни 2018 (МИА) - Најдобро рангираните кандидати за упис на студенти во прва година за акад... повеќе...

Во средните училишта утре второ пријавување за 2018/2019

Во средните училишта утре второ пријавување за 2018/2019

Скопје, 27 јуни 2018 (МИА) - Во јавните средни училишта утре ќе се  спроведе второ пријавување во ју... повеќе...

Усвоен Статутот на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“

Скопје, 26 јуни 2018  Заради објективно информирање, ја известувам јавноста дека на 26. јуни 2018 г... повеќе...

Автоматско признавање на дипломите во Западен Балкан е се поблиску

Автоматско признавање на дипломите во Западен Балкан е се поблиску

Скопје, 26 јуни 2018 (МИА) - Министрите за образование од земјите на Западен Балкан, меѓу кои и од М... повеќе...

Меморандум за научна соработка меѓу МАНУ и МНД-Битола

Меморандум за научна соработка меѓу МАНУ и МНД-Битола

Битола, 26 јуни 2018 (МИА) - Центарот за стратегиски истражувања на МАНУ и Македонско научно друштво... повеќе...

УГД –Штип воспостави соработка со универзитет од Косово

УГД –Штип воспостави соработка со универзитет од Косово

Штип, 26 Јуни 2018 (МИА) - Ректорот на Универзитетот „Гоце Делчев“- Блажо Боев денеска потпиша мемор... повеќе...

МОН: Се продлабочува соработката во образованието меѓу земјите од регионот

МОН: Се продлабочува соработката во образованието меѓу земјите од регионот

Скопје, 26 јуни 2018 (МИА) - Проширувањето на меѓусебната соработка во областа на образованието беше... повеќе...

Отворен конкурсот за стипендии „Борис Трајковски“, рокот до 20 јули

Отворен конкурсот за стипендии „Борис Трајковски“, рокот до 20 јули

Скопје, 26 јуни 2018 (МИА) - До 20 јули трае конкурсот за доделување 20 стипендии „Борис Трајковски“... повеќе...

ЕЛЕМ ги продолжи договорите за стипендирање на 12 студенти на Техничкиот факултет во Битола

ЕЛЕМ ги продолжи договорите за стипендирање на 12 студенти на Техничкиот факултет во Битола

Скопје, 26 јуни 2018 (МИА) - Дванаесет студенти од Техничкиот факултет во Битола добија стипендии од... повеќе...

Адеми на министерски состанок за образование и наука во Брисел

Адеми на министерски состанок за образование и наука во Брисел

Скопје, 25 јуни 2018 (МИА) - Министерот за образование и наука Арбер Адеми учествува на 7. Министерс... повеќе...

Конкурс за 20 стипендии за постдипломски студии на Сити колеџот во Солун

Конкурс за 20 стипендии за постдипломски студии на Сити колеџот во Солун

Скопје, 22 јуни 2018 (МИА) - Министерството за образование и наука информира дека е во тек конкурсот... повеќе...

Општина Гостивар: Пари на училиштата им се префрлаат, проблем е раководењето

Општина Гостивар: Пари на училиштата им се префрлаат, проблем е раководењето

Гостивар, 22 јуни 2018 (МИА) - Обвинувањата на директорите на училиштата кои вчера на прес-конференц... повеќе...

Продолжува доделувањето на стипендии и менторската поддршка за учениците Роми

Продолжува доделувањето на стипендии и менторската поддршка за учениците Роми

Скопје, 21 јуни 2018 (МИА) -  Ромскиот едукативен фонд (РЕФ) од Будимпешта и Министерството за образ... повеќе...

Поддршка од Делегацијата на ЕУ за дигитализација на податоци во образованието

Поддршка од Делегацијата на ЕУ за дигитализација на податоци во образованието

Скопје, 21 јуни 2018 (МИА) - Делегацијата на Европската Унија во Скопје изразува подготвеност за под... повеќе...

Слаб интерес за запишување во средните училишта во Кочани и Виница

Слаб интерес за запишување во средните училишта во Кочани и Виница

Кочани, 21 јуни 2018 (МИА) - Мала заинтересираност покажале завршените полуматуранти на првиот уписе... повеќе...