Образование и наука

Средба на министерот Адеми со британската амбасадорка Галовеј

Средба на министерот Адеми со британската амбасадорка Галовеј

Скопје, 13 септември 2018 (МИА) -  Министерот за образование и наука Арбер Адеми денеска оствари сре... повеќе...

 
Во штипските училишта донирани сто  ранци за учениците

Во штипските училишта донирани сто ранци за учениците

Штип, 13 Септември 2018 (МИА) - Во штипските основни училишта денеска беа донирани сто ранци за учен... повеќе...

Абдулменаф Беџети нов ректор на УЈИЕ во Тетово

Абдулменаф Беџети нов ректор на УЈИЕ во Тетово

Тетово 12 септември 2018 (МИА) – Академик Абдулменаф Беџети со свечена церемонија денеска беше назна... повеќе...

Европски новитети во физичкото образование од прво до петто одделение во Македонија

Европски новитети во физичкото образование од прво до петто одделение во Македонија

Скопје, 12 септември 2018 (МИА) - Во  скопските општини Центар, Карпош, Чаир, Ѓорче Петров, Кисела В... повеќе...

Барање за парична помош за првачиња во Аеродром ќе може да се поднесе и в сабота

Барање за парична помош за првачиња во Аеродром ќе може да се поднесе и в сабота

Скопје, 12 септември 2018 (МИА) - Рокот за пријавување првачиња за еднократна парична помош од 3.500... повеќе...

На УКЛО-Битола запишани околу 1.000 бруцоши

На УКЛО-Битола запишани околу 1.000 бруцоши

Битола, 12 септември 2018 (МИА) - Универзитетот „Св.Климент Охридски“-Битола го заврши првиот уписен... повеќе...

Европски новитети во физичкото образование од прво до петто одделение во Македонија

Европски новитети во физичкото образование од прво до петто одделение во Македонија

Скопје, 12 август 2018 (МИА) - Факултетот за физичко образование, спорт и здравје (ФФОСЗ) при УКИМ, ... повеќе...

Таравари укажува на проблеми во училиштата во општина Гостивар

Таравари укажува на проблеми во училиштата во општина Гостивар

Гостивар, 11 септември 2018 (МИА) - Градоначалникот на општина Гостивар Арбен Таравари, денеска на п... повеќе...

Дебата за улогата на медиумите на меѓуетничката интеграција меѓу младите

Дебата за улогата на медиумите на меѓуетничката интеграција меѓу младите

Скопје, 11 септември 2018 (МИА) - Тркалезна маса „Улогата и влијанието на медиумите во промовирањето... повеќе...

Меѓународна коференција за корупцијата во високото образование

Меѓународна коференција за корупцијата во високото образование

Скопје, 11 септември 2018 (МИА) - Меѓународна конференција за корупцијата во високото образование ќе... повеќе...

Камбовски и Поповски: Договорот од Преспа е оптимално решение (ДПЛ)

Камбовски и Поповски: Договорот од Преспа е оптимално решение (ДПЛ)

Скопје, 10 септември 2018 (МИА) - Договорот од Преспа е оптимално решение што Македонија можеше да г... повеќе...

Почна наставата во дограденото ОУ „Гоце Делчев“ во Центар

Почна наставата во дограденото ОУ „Гоце Делчев“ во Центар

Скопје, 10 септември 2018 (МИА) - Со пет дена задоцнување почна наставата и новата учебна година во ... повеќе...

Камбовски: Договорот од Преспа оптимално решение

Камбовски: Договорот од Преспа оптимално решение

Скопје, 10 септември 2018 (МИА) - Договорот од Преспа е оптимално решение што Македонија можеше да г... повеќе...

Средното техничко училиште во Гостивар доби 60.000 евра за унапредување на практичната настава

Средното техничко училиште во Гостивар доби 60.000 евра за унапредување на практичната настава

Гостивар, 7 септември 2018 (МИА) - Средното техничко училиште во Гостивар со три проекти ќе ја унапр... повеќе...

Училишта во Велес чекаат согласности од МОН  за прием на професори

Училишта во Велес чекаат согласности од МОН за прием на професори

Велес, 7 септември 2018 (МИА)  -  Во некои од велешките  училишта   недостасуваат  професори по неко... повеќе...

Македонија го освои вториот сребрен медал на Интернационалната олимпијада по информатика во Јапонија

Македонија го освои вториот сребрен медал на Интернационалната олимпијада по информатика во Јапонија

Скопје, 7 септември 2018 (МИА) - Македонските средношколци освоија еден сребрен и еден бронзен медал... повеќе...

Атанасов: Приближување на македонското кон европското образование за повисок квалитет на животот

Атанасов: Приближување на македонското кон европското образование за повисок квалитет на животот

Прилеп, 6 септември 2018 (МИА) - Приближување кон европското образование и размената со него,  ќе пр... повеќе...