• A-
  • A
  • A+
среда, 19 септември 2018, 

Образование и наука

На штипскиот универзитет во првиот уписен рок пријавени 1.600 идни бруцоши

На штипскиот универзитет во првиот уписен рок пријавени 1.600 идни бруцоши

Штип, 4 септември 2018 (МИА) - Околу 1.600 завршени средношколци сакаат да студираат на универзитето... повеќе...

 
Објавени резултатите од конкурсот за сместување во студентските домови

Објавени резултатите од конкурсот за сместување во студентските домови

Скопје, 4 септември 2018 (МИА) - Министерството за образование и наука ги објави резултатите од конк... повеќе...

МОН: Ако има основа, Алијанса за Албанците да поднесе пријава за учебниците

МОН: Ако има основа, Алијанса за Албанците да поднесе пријава за учебниците

Скопје, 3 септември 2018 (МИА) - Министерството за образование и наука (МОН) вечерва, преку соопштен... повеќе...

Во велешко Иванковци се доградува училишната зграда

Во велешко Иванковци се доградува училишната зграда

Велес, 3 септември 2018 (МИА) - Во велешкото село Иванковци започната е  доградбата на училиштето „С... повеќе...

Во Прилеп успешен стар на учебната година за 9.970 ученици

Во Прилеп успешен стар на учебната година за 9.970 ученици

Прилеп, 3 септември 2018 (МИА) - Во Прилеп денеска успешно започна новата учебна 2018/19 година за 9... повеќе...

Во руралното училиште „Страшо Пинџур“ во Прилеп настава почнаа 155 основци

Во руралното училиште „Страшо Пинџур“ во Прилеп настава почнаа 155 основци

Прилеп, 3 септември 2018 (МИА) - Новата учебна година за 155 основци, од кои 14 првачиња, во рурално... повеќе...

ОУ „Кирил Пејчиновиќ“ од општина Кисела Вода ќе добие нова енергетски ефикасна фасада

ОУ „Кирил Пејчиновиќ“ од општина Кисела Вода ќе добие нова енергетски ефикасна фасада

Скопје, 3 септември 2018 (МИА) – Нова енергетски ефикасна фасада ќе добие основното училиште „Кирил ... повеќе...

Во Кавадарци пуштена во употреба нова училишна спортска сала

Во Кавадарци пуштена во употреба нова училишна спортска сала

Кавадарци, 3 септември 2018 (МИА) - Во Кавадарци денеска беше пуштена во употреба новоизградена учил... повеќе...

Прв училиштен ден за 200 првачиња во општина Илинден

Прв училиштен ден за 200 првачиња во општина Илинден

Скопје, 3 септември 2018 (МИА) - Двесте првачиња денеска прв пат седнаа во училишните клупи во трите... повеќе...

Вкупно 179 првоодделенци седнаа во училишните клупи во Крива Паланка

Вкупно 179 првоодделенци седнаа во училишните клупи во Крива Паланка

Крива Паланка, 3 септември 2018 (МИА) – Во двете основни училишта во Крива Паланка учебната година ј... повеќе...

Стартуваше учебната година во штипските училишта

Стартуваше учебната година во штипските училишта

Штип, 3 септември 2018 (МИА) - Во сите основни и средни училишта во Штип денеска почна новата учебна... повеќе...

Почна учебната година во струшките училишта

Почна учебната година во струшките училишта

Струга, 3 септември 2018 (МИА) – Почна новата учебна година за 605-те првачиња во 11 основни училишт... повеќе...

Во Кичево почна учебната година, во клупите седнаа 340 првачиња

Во Кичево почна учебната година, во клупите седнаа 340 првачиња

Кичево, 3 септември 2018 (МИА) - Во деветте основи и двете средни училишта во Кичево без поголеми те... повеќе...

Во општина Гевгелија почна новата учебна година во подновени училишта

Во општина Гевгелија почна новата учебна година во подновени училишта

Гевгелија, 3 септември 2018 (МИА) - Во сите основни училишта и во гимназијата во општина Гевгелија д... повеќе...

Почна учебната година во Преспа

Почна учебната година во Преспа

Ресен, 3 септември 2018 (МИА) – За 1.068 основци, од кои 128 првачиња и за 316 средношколци во Пресп... повеќе...

Почна учебната година во Куманово, запишани 1.159 првоодделенци

Почна учебната година во Куманово, запишани 1.159 првоодделенци

Куманово, 3 септември 2018 (МИА) - Почна учебната година за 1.159 првоодделенци на подрачје на општи... повеќе...

Во Пехчево 330 ученици ја почнаа учебната година

Во Пехчево 330 ученици ја почнаа учебната година

Пехчево, 3 септември 2018 (МИА) - Во општинското основно училиште „Ванчо Китанов“ во Пехчево денес... повеќе...