• A-
  • A
  • A+
петок, 21 септември 2018, 

Образование и наука

Стартуваше учебната година во штипските училишта

Стартуваше учебната година во штипските училишта

Штип, 3 септември 2018 (МИА) - Во сите основни и средни училишта во Штип денеска почна новата учебна... повеќе...

 
Почна учебната година во струшките училишта

Почна учебната година во струшките училишта

Струга, 3 септември 2018 (МИА) – Почна новата учебна година за 605-те првачиња во 11 основни училишт... повеќе...

Во Кичево почна учебната година, во клупите седнаа 340 првачиња

Во Кичево почна учебната година, во клупите седнаа 340 првачиња

Кичево, 3 септември 2018 (МИА) - Во деветте основи и двете средни училишта во Кичево без поголеми те... повеќе...

Во општина Гевгелија почна новата учебна година во подновени училишта

Во општина Гевгелија почна новата учебна година во подновени училишта

Гевгелија, 3 септември 2018 (МИА) - Во сите основни училишта и во гимназијата во општина Гевгелија д... повеќе...

Почна учебната година во Преспа

Почна учебната година во Преспа

Ресен, 3 септември 2018 (МИА) – За 1.068 основци, од кои 128 првачиња и за 316 средношколци во Пресп... повеќе...

Почна учебната година во Куманово, запишани 1.159 првоодделенци

Почна учебната година во Куманово, запишани 1.159 првоодделенци

Куманово, 3 септември 2018 (МИА) - Почна учебната година за 1.159 првоодделенци на подрачје на општи... повеќе...

Во Пехчево 330 ученици ја почнаа учебната година

Во Пехчево 330 ученици ја почнаа учебната година

Пехчево, 3 септември 2018 (МИА) - Во општинското основно училиште „Ванчо Китанов“ во Пехчево денес... повеќе...

Почна учебната година во Струмица, градоначалникот Јаневски посака успех

Почна учебната година во Струмица, градоначалникот Јаневски посака успех

Струмица, 3 септрмври 2018 (МИА) - Градоначалникот на Струмица Коста Јаневски заедно со членовите на... повеќе...

Во општина Новаци годинава 17 ученици во прво одделение

Во општина Новаци годинава 17 ученици во прво одделение

Новаци, 3 септември 2018 (МИА) - Општина Новаци годинава во основните училишта запиша 17 првачиња, о... повеќе...

Општина Делчево додели училишен прибор за сите првачиња

Општина Делчево додели училишен прибор за сите првачиња

Делчево, 3 септември 2018 (МИА) - Во Делчево со пригодна свеченост почна новата учебна година за вку... повеќе...

Почна учебната година во Кочани за над 4.000 ученици

Почна учебната година во Кочани за над 4.000 ученици

Кочани, 03. септември 2018 (МИА) - За 2.755 ученици од основно образование во Кочани започна новата ... повеќе...

Две велешки училишта во новата учебна година се споени во едно

Две велешки училишта во новата учебна година се споени во едно

Велес, 3 септември 2018 (МИА) -  Со одлука на Советот на Општина Велес на последната 18-та седница  ... повеќе...

Промоција на „Индексот на безбедност“ и истражување за безбедносните предизвици

Промоција на „Индексот на безбедност“ и истражување за безбедносните предизвици

Скопје, 3 септември 2018 (МИА) - Факултетот за безбедност-Скопје и Фондацијата „Конрад Аденауер“ ден... повеќе...

Македонија на дното во Европа по учество на возрасните во доживотното учење

Македонија на дното во Европа по учество на возрасните во доживотното учење

Скопје, 3 септември  2018 (МИА) - Македонија, и покрај тоа што е кандидат за членство во ЕУ и претен... повеќе...

Почнува учебната година за основците и средношколците

Почнува учебната година за основците и средношколците

Скопје, 3 септември 2018 (МИА) - За околу 270.000 средношколци и основци, од кои околу 20.000 првачи... повеќе...

Дваесет и пет деца Роми од Кочани годинава за првпат ќе тргнат на училиште

Дваесет и пет деца Роми од Кочани годинава за првпат ќе тргнат на училиште

Кочани, 2 септември 2018 (МИА) - Вкупно 25 деца Роми од Кочани кои досега не биле вклучени во образо... повеќе...

 На ТМФ интернационална школа за обука на докторанди

На ТМФ интернационална школа за обука на докторанди

Скопје, 2 септември 2018 (МИА) - На Технолошко-металуршкиот факултет (ТМФ) во Скопје денеска ќе биде... повеќе...