• A-
  • A
  • A+
сабота, 22 септември 2018, 

Образование и наука

Тројца сеизмолози и опрема што застарува

Тројца сеизмолози и опрема што застарува

Скопје, 26 јули 2018 (МИА) - Кога има земјотреси, особено кога се појаки, како што беше во Скопје во... повеќе...

 
Студии на Европскиот центар за мир и развој на Универзитетот за мир на ОН

Студии на Европскиот центар за мир и развој на Универзитетот за мир на ОН

Скопје, 25 јули 2018 (МИА) - Студиски програми на меѓународни постдипломски специјалистички, магисте... повеќе...

Просечната оценка од државната матура во јуни  3.42

Просечната оценка од државната матура во јуни 3.42

Скопје, 20 јули 2018 (МИА) – Вкупната просечна оценка од испитите по сите предмети од 11-тата државн... повеќе...

Просечната оценка од државната матура во јуни  3.42 (ДПЛ)

Просечната оценка од државната матура во јуни 3.42 (ДПЛ)

Скопје, 20 јули 2018 (МИА) – Вкупната просечна оценка од испитите по сите предмети од 11-тата државн... повеќе...

Просечната оценка од јунската државна матура 3.42

Просечната оценка од јунската државна матура 3.42

Скопје, 20 јули 2018 (МИА) – Вкупната просечна оценка од испитите по сите предмети од државната мату... повеќе...

УКЛО-Битола зачленет во Универзитетската Франкофонска агенција

УКЛО-Битола зачленет во Универзитетската Франкофонска агенција

Битола, 20 јули 2018 (МИА) - Универзитетот „Св.Климент Охридски“-Битола е најновиот член на Универзи... повеќе...

Кумановското ОУ „Бајрам Шабани“ ќе се приклучи кон гасоводната мрежа

Кумановското ОУ „Бајрам Шабани“ ќе се приклучи кон гасоводната мрежа

Куманово, 16 јули 2018 (МИА) - ЈП „Куманово-гас“ ја проширува градската дистрибуциска мрежа во должи... повеќе...

Штипското текстилно училиште се реновира

Штипското текстилно училиште се реновира

Штип, 16 јули 2018 (МИА) - Во штипското Средно текстилно училиште интензивно се врши реновирање на у... повеќе...

Д-р Јосиф Јосифовски, професор на Градежниот факултет во Скопје

Д-р Јосиф Јосифовски, професор на Градежниот факултет во Скопје

Скопје,  15 јули 2018 (МИА)  Загадувањето  е глобален тренд зад кој не заостанува и Македонија. Што... повеќе...

Трет состанок на Управувачкиот одбор на Меѓународниот институт за одржливи технологии на ЈИЕ

Трет состанок на Управувачкиот одбор на Меѓународниот институт за одржливи технологии на ЈИЕ

Скопје, 13 јули 2018 (МИА) - Во Скопје се одржува третиот состанок на Управувачкиот одбор на Меѓунар... повеќе...

Штипското училиште „Гоце Делчев“ доби донација од Германската амбасада

Штипското училиште „Гоце Делчев“ доби донација од Германската амбасада

Штип, 13 јули 2018 (МИА) - Основното училиште „Гоце Делчев“ од Штип од септември почнува со кабинетс... повеќе...

Македонски ученици освоија сребрен и четири бронзени медали на олимпијади по информатика

Македонски ученици освоија сребрен и четири бронзени медали на олимпијади по информатика

Скопје, 13 јули 2018 (МИА) - Македонските ученици освоија еден сребрен и четири бронзени медали на 2... повеќе...

Состанок  на Управувачкиот комитет на Меѓународниот институт за одржливи технологии на ЈИЕ

Состанок на Управувачкиот комитет на Меѓународниот институт за одржливи технологии на ЈИЕ

Скопје, 13 јули 2018 (МИА) - Министерот за образование и наука Арбер Адеми денеска ќе се обрати на т... повеќе...

Усвоен нов статут на УКЛО-Битола

Усвоен нов статут на УКЛО-Битола

Битола, 11 јули 2018 (МИА) - Сенатот на Универзитетот „Св. Климент Охридски“ - Битола, го усвои нови... повеќе...

Истражување:  Околу 500 деца Роми не посетуваат настава во Шуто Оризари

Истражување: Околу 500 деца Роми не посетуваат настава во Шуто Оризари

Скопје, 10 јули 2018 (МИА) - Вкупно 482 деца Роми не посетуваат настава во двете основни училишта во... повеќе...

Новини во наставата во основното образование ќе има откако ќе се донесе законот

Новини во наставата во основното образование ќе има откако ќе се донесе законот

Скопје, 9 јули 2018 (МИА) - Додека не се донесе нов закон за основното образование, основците ќе уча... повеќе...

Гевгеличанката Викторија Тодорова освои бронза на меѓународен турнир по математика во Бугарија

Гевгеличанката Викторија Тодорова освои бронза на меѓународен турнир по математика во Бугарија

Гевгелија, 6 јули 2018 (МИА) - Викторија Тодорова, ученичка од четврто одделение во ОУ „Владо Кантар... повеќе...