Правосудство

Брза помош во Кривичен, му се слоши на Мунир Пепиќ

Брза помош во Кривичен, му се слоши на Мунир Пепиќ

Скопје, 19 септември 2018 (МИА) – Пред сослушувањето на третиот сведок Курто Дудуш, судењето за наст... повеќе...

 
Апасиев и Петров: Одлуката на Уставен е политичка, а не правна

Апасиев и Петров: Одлуката на Уставен е политичка, а не правна

Скопје, 19 септември 2018 (МИА) - Подносителите на иницијативата за оспорување на одлуката за распиш... повеќе...

Одбиено барањето за изземање на Кацарска, за „27 април“ сведочи Ферид Мухиќ

Одбиено барањето за изземање на Кацарска, за „27 април“ сведочи Ферид Мухиќ

Скопје, 19 септември 2018 (МИА) - Претседателот на Кривичниот суд Иван Џолев го одби барањето за изз... повеќе...

Одбраната побара изземање на судијката Кацарска за „27 април“

Одбраната побара изземање на судијката Кацарска за „27 април“

Скопје, 19 септември 2018 (МИА) - Адвокатот на пратеникот Јохан Тарчуловски, Антонио Апостолски, на ... повеќе...

Дескоска се сретна со делегација на Европската комисија за ефикасност на правдата (CEPEJ)

Дескоска се сретна со делегација на Европската комисија за ефикасност на правдата (CEPEJ)

Скопје, 19 септември 2018 (МИА) - Зголемувањето на ефикасноста на правосудниот систем беше во фокусо... повеќе...

Уставен суд ја отфрли иницијативата за оспорување на референдумот

Уставен суд ја отфрли иницијативата за оспорување на референдумот

Скопје, 19 септември 2018 (МИА) - Уставниот суд ја отфрли иницијативата за оценување на уставноста и... повеќе...

Уставен суд ја отфрли иницијативата за оспорување на одлуката за референдум

Уставен суд ја отфрли иницијативата за оспорување на одлуката за референдум

Скопје, 19 септември 2018 (МИА) - Уставниот суд ја отфрли иницијативата за оценување на уставноста и... повеќе...

Гошева предлага времена мерка за референдумот, Костадиновски, Кадриу и Ајдари се против

Гошева предлага времена мерка за референдумот, Костадиновски, Кадриу и Ајдари се против

Скопје, 19 септември 2018 (МИА) - Судијата известител во Уставниот суд Елена Гошева предлага да се п... повеќе...

Уставниот суд ја почна седницата за одлуката за референдум

Уставниот суд ја почна седницата за одлуката за референдум

Скопје, 19 септември 2018 (МИА) - Уставниот суд ја почна седницата на која треба да се одлучува за у... повеќе...

Ферид Мухиќ и Курто Дудуш ќе сведочат за „27 април“

Ферид Мухиќ и Курто Дудуш ќе сведочат за „27 април“

Скопје, 19 септември 2018 (МИА) - Со сослушување на сведоците Ферид Мухиќ, Курто Дудуш, Сашко Коцевс... повеќе...

Во Кривичен ново рочиште за „Тревник“

Во Кривичен ново рочиште за „Тревник“

Скопје, 19 септември 2018 (МИА) - Во Кривичниот суд во Скопје денеска треба да се одржи рочиште за с... повеќе...

Уставен ќе одлучува по иницијативите за одлуката за референдумот

Уставен ќе одлучува по иницијативите за одлуката за референдумот

Скопје, 19 септември 2018 (МИА) - Уставниот суд на денешната седница треба да одлучува за уставноста... повеќе...

На 12 октомври ќе се читаат СМС пораките во случајот „Траекторија“

На 12 октомври ќе се читаат СМС пораките во случајот „Траекторија“

Скопје, 18 септември 2018 (МИА) - На 12 и 26 октомври со читање на СМС пораки ќе продолжи судското р... повеќе...

ОЈО Скопје изврши увид на местото на сообраќајката во Ново Лисиче

ОЈО Скопје изврши увид на местото на сообраќајката во Ново Лисиче

Скопје, 18 септември 2018 (МИА) - Дежурен јавен обвинител синоќа изврши увид на местото на тешката с... повеќе...

Судењето за „Траекторија“ продолжи со слушање „бомби“

Судењето за „Траекторија“ продолжи со слушање „бомби“

Скопје, 18 септември 2018 (МИА) - Во Кривичен суд продолжи судењето за предметот „Траекторија" на Сп... повеќе...

Нови рочишта за „Траекторија“ и „Тенк“

Нови рочишта за „Траекторија“ и „Тенк“

Скопје, 18 септември 2018 (МИА) - Во Кривичниот суд денеска треба да се одржат рочишта за предмети... повеќе...

ОЈО Скопје поведе постапка против три лица за нападот на полицајци во Шуто Оризари

ОЈО Скопје поведе постапка против три лица за нападот на полицајци во Шуто Оризари

Скопје, 17 септември 2018 (МИА) - Јавното обвинителството Скопје поведе постапка за сторено кривич... повеќе...