• A-
  • A
  • A+
четврток, 20 септември 2018, 

Правосудство

Груевски не дојде во Апелација, одбраната бара изземање на Катица Јанева

Груевски не дојде во Апелација, одбраната бара изземање на Катица Јанева

Скопје, 5 септември 2018 (МИА) - Во Апелацискиот суд со мало задоцнување од најавениот термин, денес... повеќе...

 
Продолжува јавната седница на Апелација за затворската казна на Груевски

Продолжува јавната седница на Апелација за затворската казна на Груевски

Скопје, 5 септември 2018 (МИА) - Апелацискиот суд денеска треба да ја продолжи јавната седница за жа... повеќе...

Нови рочишта за „Тенк“ и „Тарифа“

Нови рочишта за „Тенк“ и „Тарифа“

Скопје, 5 септември 2018 (МИА) - Во Кривичниот суд денеска продолжува судењето на поранешната минист... повеќе...

Апелациски: Наводите од Груевски се груба невистина и манипулација со јавноста

Апелациски: Наводите од Груевски се груба невистина и манипулација со јавноста

Скопје, 4 септември 2018 (МИА) - Апелацискиот суд Скопје во целост ги демантира наводите изнесени на... повеќе...

Сослушани сведоци на денешното рочиште во раздвоената постапка за „Тенк“

Сослушани сведоци на денешното рочиште во раздвоената постапка за „Тенк“

Скопје, 4 септември 2018 (МИА) – Сведоци кои на некој начин учествувале во јавната набавка на луксуз... повеќе...

„Траекторија“ продолжува на 18 септември со дослушување „бомби“ на СЈО

„Траекторија“ продолжува на 18 септември со дослушување „бомби“ на СЈО

Скопје, 4 септември 2018 (МИА) - На 18 септември продолжува судењето по предметот „Траекторија“ на С... повеќе...

Судот одлучува дали ќе се слушаат преостанатите 14 „бомби“ за „Траекторија“

Судот одлучува дали ќе се слушаат преостанатите 14 „бомби“ за „Траекторија“

Скопје, 4 септември 2018 (МИА) - Исцрпена е листата на аудио разговори што СЈО ги предложи да се пре... повеќе...

Одбиено барањето за изземање на судијката Кацарска од „Тенк“

Одбиено барањето за изземање на судијката Кацарска од „Тенк“

Скопје, 4 септември 2018 (МИА) – Претседателот на Кривичниот суд Иван Џолев го одби како неосновано ... повеќе...

Во Кривичен продолжи преслушувањето на „бомбите“ за „Траекторија“

Во Кривичен продолжи преслушувањето на „бомбите“ за „Траекторија“

Скопје, 4 септември 2018 (МИА) - Со слушање на останатите „бомби“ на СЈО, по двомесечна пауза продол... повеќе...

„Тенк“ на СЈО: Адвокатите на одбраната повторно побараа изземање на судијката Кацарска

„Тенк“ на СЈО: Адвокатите на одбраната повторно побараа изземање на судијката Кацарска

Скопје, 4 септември 2018 (МИА) – Барање за изземање на судијката Добрила Кацарска побараа адвокатите... повеќе...

Нови рочишта за „Траекторија“ и „Тарифа“ на СЈО

Нови рочишта за „Траекторија“ и „Тарифа“ на СЈО

Скопје, 4 септември 2018 (МИА) - Во Кривичниот суд за денеска се закажани рочишта за предметите „Тра... повеќе...

Продолжува судењето за „Тенк“

Продолжува судењето за „Тенк“

Скопје, 4 септември 2018 (МИА) - Во Кривичниот суд денеска продолжува судењето на поранешната минист... повеќе...

Бошкоски: Конечно во Македонија се враќа правната држава

Бошкоски: Конечно во Македонија се враќа правната држава

Скопје, 3  септември 2018 (МИА) - Верувам дека конечно во Македонија се враќа правната држава, што б... повеќе...

Честитка за првиот училишен ден од Народниот правибранител

Честитка за првиот училишен ден од Народниот правибранител

Скопје, 3 септември 2018 (МИА) - Народниот правобранител на Република Макеедонија Иџет Мемети на сит... повеќе...

Бошкоски од судот побара адвокатите да му поставуваат нормални прашања

Бошкоски од судот побара адвокатите да му поставуваат нормални прашања

Скопје, 3 септември 2018 (МИА) – По паузата судското рочиште за „Тортура“ продолжи со вкрстено испра... повеќе...

Бошкоски во „Тортура“: Апсењето кај Воденица е настан што сакам да го избришам од мојата меморија

Бошкоски во „Тортура“: Апсењето кај Воденица е настан што сакам да го избришам од мојата меморија

Скопје, 3 септември 2018 (МИА) – Мене ми е многу жал што се случи таков настан, настан што сакам да ... повеќе...

Бошкоски ќе сведочи за „Тортура“ на СЈО

Бошкоски ќе сведочи за „Тортура“ на СЈО

Скопје, 3 септември 2018 (МИА) - Со сведочење на Љубе Бошкоски денеска во Кривичниот суд треба да пр... повеќе...