Внатрешна политика

Средба на Џафери со италијанската министерка за одбрана Трента

Средба на Џафери со италијанската министерка за одбрана Трента

Скопје, 17 септември 2018 (МИА) - Претседателот на Собранието на Република Македонија Талат Џафери д... повеќе...

 
Заев - Сарацин: Поддршка за успешен референдум, да се искористат шансите за ЕУ и НАТО

Заев - Сарацин: Поддршка за успешен референдум, да се искористат шансите за ЕУ и НАТО

Скопје, 17 септември 2018 (МИА) - Претседателот на Владата на Република Македонија, Зоран Заев, дене... повеќе...

Влезот во НАТО и во ЕУ останува највисока стратегиска цел, му порачал Иванов на Матис

Влезот во НАТО и во ЕУ останува највисока стратегиска цел, му порачал Иванов на Матис

Скопје, 17 септември 2018 (МИА) - Пристапувањето во НАТО и во ЕУ останува стратегиска цел и највисок... повеќе...

Изјави на премиерот Заев, секретарот за одбрана на САД Матис и министерката Шекеринска (во живо)

Изјави на премиерот Заев, секретарот за одбрана на САД Матис и министерката Шекеринска (во живо)

Скопје, 17 септември 2018 (МИА) - Во Владата на Република Македонија во тек се заедничките изјави на... повеќе...

Заев: Матис доаѓа со порака за охрабрување на референдумот

Заев: Матис доаѓа со порака за охрабрување на референдумот

Скопје, 17 септември 2018м (МИА) - Премиерот Зоран Заев изјави дека очекува секретарот за одбрана на... повеќе...

Заев: Немам докази за руско влијание во Македонија (ДПЛ)

Заев: Немам докази за руско влијание во Македонија (ДПЛ)

Скопје, 17 септември 2018 (МИА) - Премиерот Зоран Заев, одговарајќи на новинарски прашања на конфере... повеќе...

Османи и Винтон во посета на новиот мост и браната во Свети Николе

Османи и Винтон во посета на новиот мост и браната во Свети Николе

Скопје, 16 септември 2018 (МИА) - Вицепремиерот за европски прашања Бујар Османи и постојаниот коорд... повеќе...

Нова мерка на Владата за преквалификација на невработените според потребите на компаниите

Нова мерка на Владата за преквалификација на невработените според потребите на компаниите

Скопје, 16 септември 2018 (МИА) - Нова мерка „Шанса за сите“ која опфаќа преквалификација на неврабо... повеќе...

Османи и Винтон ќе ги посетат новиот мост и браната во Свети Николе

Османи и Винтон ќе ги посетат новиот мост и браната во Свети Николе

Скопје, 16 септември 2018 (МИА) - Вицепремиерот за европски прашања Бујар Османи и постојаниот коорд... повеќе...

Анѓушев-Николовски:Олеснетите царински бариери ја спасија месната индустрија од колапс (видео)

Анѓушев-Николовски:Олеснетите царински бариери ја спасија месната индустрија од колапс (видео)

Скопје, 15 септември 2018 (МИА) - Времената мерка за ослободување на царинската давачка за увоз на с... повеќе...

Во Кочани започна проектот мобилен сервис за грижа во домашни услови

Во Кочани започна проектот мобилен сервис за грижа во домашни услови

Кочани, 15 септември 2018 (МИА) - Кочани е првата општина во Македонија во која од денеска започна д... повеќе...

Почна изградба на регионален водоснабдителен систем во Липково

Почна изградба на регионален водоснабдителен систем во Липково

Липково 15 септември 2018 (МИА) - Започна изградбата на пречистителна станица за вода за пиење з... повеќе...

На уставните измени ќе се работи по завршување на референдумот

На уставните измени ќе се работи по завршување на референдумот

Липково, 15 септември 2018 (МИА) - Уставните измени што треба да се случат за премиерот Зоран Заев... повеќе...

Заев: Референдумот ни ги отвора вратите за интегрирање во ЕУ и НАТО

Заев: Референдумот ни ги отвора вратите за интегрирање во ЕУ и НАТО

Демир Хисар, 14 септември 2018 (МИА) - Голема работа и се случува на Македонија и се што правиме, пр... повеќе...

Адеми: Италија е наш традиционален партнер во евроатлантската интеграција и регионалната соработка

Адеми: Италија е наш традиционален партнер во евроатлантската интеграција и регионалната соработка

Скопје, 14 септември 2018 (МИА) - Одличните односи на регионот Трст, еден од најразвиените делови на... повеќе...

Собранието на дневна основа доставува медиа-планови за јавната пропаганда за референдумот

Собранието на дневна основа доставува медиа-планови за јавната пропаганда за референдумот

Скопје, 14 септември 2018 (МИА) - Согласно законските одредби, како и Правилникот за подготовка, орг... повеќе...

Џафери се сретна со делегација на Светската организација на Ромите

Џафери се сретна со делегација на Светската организација на Ромите

Скопје, 14 септември 2018 (МИА) - Претседателот на Собранието на Република Македонија Талат Џафери о... повеќе...