Внатрешна политика

Прес-конференција на премиерот Зоран Заев и еврокомесарот Јоханес Хан (во живо)

Прес-конференција на премиерот Зоран Заев и еврокомесарот Јоханес Хан (во живо)

Скопје, 18 септември 2018 (МИА) - Премиерот Зоран Заев и еврокомесарот за проширување и соседска пол... повеќе...

 
Заев од Охрид: По примерот на „Билјана платно белеше“ сите ние да го обелиме образот на Македонија

Заев од Охрид: По примерот на „Билјана платно белеше“ сите ние да го обелиме образот на Македонија

Охрид, 17 септември 2018 (МИА) – Да го приближиме Охрид уште повеќе до Европа, па од балкански да би... повеќе...

Спасовски: Во историски моменти секој поединец мора да се однесува сериозно

Спасовски: Во историски моменти секој поединец мора да се однесува сериозно

Берово, 17 септември 2018 (МИА) - Во тек е историски процес за Република Македонија и во историски м... повеќе...

Заев: Сите сме качени на кајчето и треба да извесламе колку што може побрзо до ЕУ

Заев: Сите сме качени на кајчето и треба да извесламе колку што може побрзо до ЕУ

Струга, 17 септември 2018 (МИА) – Сите сме качени на кајчето и треба да извесламе колку што може поб... повеќе...

Иванов: Македонското интегрирање во евроатлантските структури ќе придонесе за стабилност, просперитет и отвореност на целиот регион

Иванов: Македонското интегрирање во евроатлантските структури ќе придонесе за стабилност, просперитет и отвореност на целиот регион

Скопје, 17 септември 2018 (МИА) - Македонското интегрирање во евроатлантските структури ќе придонесе... повеќе...

Поповски-Дезир: Опозицијата ги попречува медиумските реформи, вклучувајќи ја и борбата против лажните вести

Поповски-Дезир: Опозицијата ги попречува медиумските реформи, вклучувајќи ја и борбата против лажните вести

Скопје, 17 септември 2018 (МИА) - Министерот задолжен за комуникации, отчетност и транспарентност во... повеќе...

Заев-Трента: Членството во НАТО обезбедува сигурност, стабилност и безбедна иднина за сите

Заев-Трента: Членството во НАТО обезбедува сигурност, стабилност и безбедна иднина за сите

Скопје, 17 септември 2018 (МИА) - Премиерот Зоран Заев денеска оствари средба со италијанската минис... повеќе...

Средба на Џафери со италијанската министерка за одбрана Трента

Средба на Џафери со италијанската министерка за одбрана Трента

Скопје, 17 септември 2018 (МИА) - Претседателот на Собранието на Република Македонија Талат Џафери д... повеќе...

Заев - Сарацин: Поддршка за успешен референдум, да се искористат шансите за ЕУ и НАТО

Заев - Сарацин: Поддршка за успешен референдум, да се искористат шансите за ЕУ и НАТО

Скопје, 17 септември 2018 (МИА) - Претседателот на Владата на Република Македонија, Зоран Заев, дене... повеќе...

Влезот во НАТО и во ЕУ останува највисока стратегиска цел, му порачал Иванов на Матис

Влезот во НАТО и во ЕУ останува највисока стратегиска цел, му порачал Иванов на Матис

Скопје, 17 септември 2018 (МИА) - Пристапувањето во НАТО и во ЕУ останува стратегиска цел и највисок... повеќе...

Изјави на премиерот Заев, секретарот за одбрана на САД Матис и министерката Шекеринска (во живо)

Изјави на премиерот Заев, секретарот за одбрана на САД Матис и министерката Шекеринска (во живо)

Скопје, 17 септември 2018 (МИА) - Во Владата на Република Македонија во тек се заедничките изјави на... повеќе...

Заев: Матис доаѓа со порака за охрабрување на референдумот

Заев: Матис доаѓа со порака за охрабрување на референдумот

Скопје, 17 септември 2018м (МИА) - Премиерот Зоран Заев изјави дека очекува секретарот за одбрана на... повеќе...

Заев: Немам докази за руско влијание во Македонија (ДПЛ)

Заев: Немам докази за руско влијание во Македонија (ДПЛ)

Скопје, 17 септември 2018 (МИА) - Премиерот Зоран Заев, одговарајќи на новинарски прашања на конфере... повеќе...

Османи и Винтон во посета на новиот мост и браната во Свети Николе

Османи и Винтон во посета на новиот мост и браната во Свети Николе

Скопје, 16 септември 2018 (МИА) - Вицепремиерот за европски прашања Бујар Османи и постојаниот коорд... повеќе...

Нова мерка на Владата за преквалификација на невработените според потребите на компаниите

Нова мерка на Владата за преквалификација на невработените според потребите на компаниите

Скопје, 16 септември 2018 (МИА) - Нова мерка „Шанса за сите“ која опфаќа преквалификација на неврабо... повеќе...

Османи и Винтон ќе ги посетат новиот мост и браната во Свети Николе

Османи и Винтон ќе ги посетат новиот мост и браната во Свети Николе

Скопје, 16 септември 2018 (МИА) - Вицепремиерот за европски прашања Бујар Османи и постојаниот коорд... повеќе...

Анѓушев-Николовски:Олеснетите царински бариери ја спасија месната индустрија од колапс (видео)

Анѓушев-Николовски:Олеснетите царински бариери ја спасија месната индустрија од колапс (видео)

Скопје, 15 септември 2018 (МИА) - Времената мерка за ослободување на царинската давачка за увоз на с... повеќе...