• A-
  • A
  • A+
сабота, 21 јули 2018, 

Граѓански сектор

Крушево ги прогласи светските шампиони во змејарство

Крушево ги прогласи светските шампиони во змејарство

Крушево, 21 јули 2018 (МИА) - Со прогласувањето на најуспешните денеска во Крушево завршија двонедел... повеќе...

 
Традиционална македонска свадба во штипското село Пиперово

Традиционална македонска свадба во штипското село Пиперово

Штип, 21 јули 2018 (МИА) - После 25 години  во штипското село Пиперово денеска почна традиционалната... повеќе...

Без вода утре корисниците од бул.„Партизански одреди“ до ул.„Максим Горки“

Без вода утре корисниците од бул.„Партизански одреди“ до ул.„Максим Горки“

Скопје, 21 јули 2018 (МИА) - Прекин во водоснабдувањето утре од 8 часот до санирање на дефектот ќе и... повеќе...

Во штипското село Брест средба на децата бегалци од Егејска Македонија

Во штипското село Брест средба на децата бегалци од Егејска Македонија

Штип, 21 Јули 2018 (МИА) - Децата бегалци од Егејска Македонија, кои се дел од Петтата светска средб... повеќе...

„Излези да играме" во Крива Паланка

„Излези да играме" во Крива Паланка

Крива Паланка, 21 јули 2018 (МИА) - Стотина дечиња на најразлична возраст заедно со нивните родители... повеќе...

Во Пиперово традиционална македонска свадба

Во Пиперово традиционална македонска свадба

Штип, 21 јули 2018 (МИА) - Во штипското село Пиперово денеска на традиционална македонска свадба суд... повеќе...

Во штипското село Пиперово утре традиционална македонска свадба

Во штипското село Пиперово утре традиционална македонска свадба

Штип, 20 јули 2018 (МИА) - Во штипското село Пиперово утре на традиционална македонска свадба судбон... повеќе...

Акцијаши од поранешна Југославија на одбележување на три големи јубилеи во Скопје (ПВТ)

Акцијаши од поранешна Југославија на одбележување на три големи јубилеи во Скопје (ПВТ)

Скопје, 20 јули 2018 (МИА) - Со богата програма Здружението „Акцијаши“ од Скопје од 23 до 29 јули ќе... повеќе...

Акцијаши од поранешна Југославија на одбележување на три големи јубилеи во Скопје

Акцијаши од поранешна Југославија на одбележување на три големи јубилеи во Скопје

Скопје, 20 јули 2018 (МИА) - Со богата програма Здружението „Акцијаши“ од Скопје од 23 до 29 јули ќе... повеќе...

Толевски: Од ЈСП заминаа 20 возачи, а не 600 како што тврди Јованов

Толевски: Од ЈСП заминаа 20 возачи, а не 600 како што тврди Јованов

Скопје, 20 јули 2018 (МИА) - Претседателот на Независниот синдикат на камионските транспортери на Ма... повеќе...

Седумдесет инциденти и дела од омраза констатирал лани Хелсиншкиот комитет

Седумдесет инциденти и дела од омраза констатирал лани Хелсиншкиот комитет

Скопје, 20 јули 2018 (МИА) - Седумдесет инциденти и дела од омраза регистрирал Хелсиншкиот комитет з... повеќе...

Кампања за заштита на животните во Зоолошката градина во Скопје

Кампања за заштита на животните во Зоолошката градина во Скопје

Скопје, 20 јули 2018 (МИА) - „За здрави и среќни животни“ е кампања за подигнување на свеста кај пос... повеќе...

Лазар Нанев, судија и претседател на Советот за превентива од малолетничка деликвенција

Лазар Нанев, судија и претседател на Советот за превентива од малолетничка деликвенција

Скопје, 20 јули 2018 (МИА) - Македонија ќе биде прва земја во регионот, која воведува индикатори за ... повеќе...

Хуманитарен настан во Ѓорче Петров во чест на Марија Михајловска

Хуманитарен настан во Ѓорче Петров во чест на Марија Михајловска

Скопје, 20 јули 2018 (МИА) - Голем хуманитарен настан со поддршка од општина Ѓорче Петров во чест на... повеќе...

Нема зголемyвање на цената на водата за пиење во Дебар

Нема зголемyвање на цената на водата за пиење во Дебар

Дебар,19 јули 2018 (МИА) – Во општина Дебар нема зголемување на тарифите за водни услуиги и на водат... повеќе...

ЗНМ го осуди вчерашниот инцидент во Клубот на пратеници

ЗНМ го осуди вчерашниот инцидент во Клубот на пратеници

Скопје, 19 јули 2018 (МИА) - Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ) го осудува вчерашниот инц... повеќе...

Во Куманово промовирана кампањата „На секое дете му треба семејство“

Во Куманово промовирана кампањата „На секое дете му треба семејство“

Куманово, 19 јули 2018 (МИА) - Министерството за труд и социјална политика, УНИЦЕФ и Центарот за соц... повеќе...