Граѓански сектор

На Осоговските планини одбележан Денот на Зелениот појас

На Осоговските планини одбележан Денот на Зелениот појас

Кочани, 23 септември 2018 (МИА) - Македонското еколошко друштво во соработка со спортските клубови „... повеќе...

 
Македонија на пат да стане членка на Европската асоцијација за зоолошки и аквариуми

Македонија на пат да стане членка на Европската асоцијација за зоолошки и аквариуми

Атина, 23 септември 2018 (МИА) - Со 830 учесници, од 365 институции, во изминатите пет дена во Атина... повеќе...

 Македонски џентлмени на мотори во хумана мисија за борба против рак на простата

Македонски џентлмени на мотори во хумана мисија за борба против рак на простата

Скопје, 23 септември 2018 (МИА) - Да се биде дел од глобалното движење The Distinguished Gentlemans ... повеќе...

 Во Скопје трка на бизнис секторот

Во Скопје трка на бизнис секторот

Скопје, 23 септември 2018 (МИА) - Во Скопје денеска ќе се одржи Business Run 2018, штафетна трка за ... повеќе...

Нова група американски волонтери пристигнува во Македонија

Нова група американски волонтери пристигнува во Македонија

Скопје, 23 септември 2018 (МИА) - Нова група од 55 американски граѓани во Македонија кои ќе работат ... повеќе...

Промовирано видео за соживотот во Струга

Промовирано видео за соживотот во Струга

Струга, 22 септември 2018 (МИА) - Во Струга има добар соживот, но понекогаш имало тенденции за преди... повеќе...

Манифестација „Ден без автомобили“ во Гевгелија

Манифестација „Ден без автомобили“ во Гевгелија

Гевгелија, 22 септември 2018 (МИА) - Во рамки на одбележувањето на Европската недела на мобилност, д... повеќе...

Кичево домаќин на 27. Државен натпревар по прва помош

Кичево домаќин на 27. Државен натпревар по прва помош

Кичево, 22 септември 2018 (МИА) - Под мотото „Немаш уште еден живот, научи прва помош“, Црвениот крс... повеќе...

МОСТ објави периодичен извештај од набљудувањето на референдумот

МОСТ објави периодичен извештај од набљудувањето на референдумот

Скопје, 22 септември 2018 (МИА) - Граѓанската асоцијација МОСТ денеска објави периодичен извештај од... повеќе...

Денови на гравот во Теарце

Денови на гравот во Теарце

Скопје, 22 септември 2018 (МИА) - Преку 100 килограми грав и 100 килограми домашна алва ќе се подгот... повеќе...

Европарламентарци на „точак" во Берово

Европарламентарци на „точак" во Берово

Берово, 22 септември 2018 (МИА) - Берово отсекогаш бил град во кој турзимот е гранка на која секогаш... повеќе...

Сиромаштијата и дискриминацијата во фокусот на граѓанските новинари

Сиромаштијата и дискриминацијата во фокусот на граѓанските новинари

Скопје, 21 септември 2018 (МИА) - „Спрега меѓу нас, новинарите и граѓаните станува се поцврста и поз... повеќе...

Во Штип одбележан Денот на мирот

Во Штип одбележан Денот на мирот

Штип, 21 септември 2018 (МИА) - Во организација на општина Штип и Општинската Организација на Сојузо... повеќе...

Собрани 25 единици крв на традиционалната акција за Мала Богородица

Собрани 25 единици крв на традиционалната акција за Мала Богородица

Струга, 21 септември 2018 (МИА) – Вкупно 25 крвни единици се собрани на денешната крводарителска акц... повеќе...

Договорена соработка на „Илинден“ и „Здружени срца“

Договорена соработка на „Илинден“ и „Здружени срца“

Дебар, 21 септември 2018 (МИА) - Македонското друштво „Илинден“ со седиште во Тирана и неговиот огра... повеќе...

Одбележана годишнината од стрелањето на двајца борци од Третиот тетовски партизански одред

Одбележана годишнината од стрелањето на двајца борци од Третиот тетовски партизански одред

Тетово, 21 септември 2018 (МИА) – Во дворот од црквата свети Никола во Тетово денеска беше одбележан... повеќе...

Каменичките пензионери примени од градоначалникот по повод освоените медали

Каменичките пензионери примени од градоначалникот по повод освоените медали

Македонска Каменица, 21 септември 2018 (МИА) - По повод добрите резултати остварени на 23. Републичк... повеќе...