Граѓански сектор

Плажа, забава и дружење за летувалците во „Мајски цвет“

Плажа, забава и дружење за летувалците во „Мајски цвет“

Струга, 15 август 2018 (МИА) –  Веселиот детски џагор и насмевката на нивните лица во детското одмар... повеќе...

 
Поддршка за ЗНМ од ЕФН во врска со измените на Изборниот законик

Поддршка за ЗНМ од ЕФН во врска со измените на Изборниот законик

Скопје, 14 август 2018 (МИА) - Европската федерација на новинарите (ЕФН) изразува силна поддршка на ... повеќе...

СЕММ објави конкурс за најдобри новинарски стории од општествено-социјалниот живот

СЕММ објави конкурс за најдобри новинарски стории од општествено-социјалниот живот

Скопје, 14 август 2018 (МИА) - Советот за етика во медиумите на Македонија (СЕММ) објави конкурс за ... повеќе...

УСАИД со опрема и обуки и помага на МИА за развој на фото и видео сервисот

УСАИД со опрема и обуки и помага на МИА за развој на фото и видео сервисот

Скопје, 14 август 2018 (МИА) - Македонската информативна агенција (МИА) ја доби опремата за новиот ф... повеќе...

Млади од Делчево, Виница и Пехчево на работилница за нивната улога во евроинтеграцијата

Млади од Делчево, Виница и Пехчево на работилница за нивната улога во евроинтеграцијата

Делчево, 13 август 2018 (МИА) - Во рамките на проектот Rural youth assisting Macedonia in EU integra... повеќе...

Со панел дискусија попладне ќе биде одбележан Меѓународниот ден на младите

Со панел дискусија попладне ќе биде одбележан Меѓународниот ден на младите

Скопје, 13 август 2018 (МИА) - Меѓународниот ден на младите ќе биде одбележан попладне со настан што... повеќе...

Одбележани 67 години од убиството на петтемина струмички студенти

Одбележани 67 години од убиството на петтемина струмички студенти

Струмица, 13 август 2018 (МИА) - Пред споменикот на петтемина убиени струмички студенти во 1951 годи... повеќе...

Секое осмо дете во Македонија вонбрачно, во ЕУ секое второ

Секое осмо дете во Македонија вонбрачно, во ЕУ секое второ

Скопје, 13 август 2018 (МИА) - Околу 12 проценти од вкупниот број на живородени деца во Македонија в... повеќе...

Адеми ја повика дијаспората помасовно да се пријави и да гласа на референдумот во септември

Адеми ја повика дијаспората помасовно да се пријави и да гласа на референдумот во септември

Македонска Каменица, 12 август 2018 (МИА) - Своето право на глас на претстојниот референдумз закажан... повеќе...

Во Крива Паланка одбележан денот на младите

Во Крива Паланка одбележан денот на младите

Крива Паланка, 12 август 2018 (МИА) - Проблемите и потребите со кои се соочуваат младите во Крива Па... повеќе...

НСЗП бара повеќе бодови и проценти при пресметка на плата за затворските службеници

НСЗП бара повеќе бодови и проценти при пресметка на плата за затворските службеници

Скопје, 12 август 2018 (МИА) -  Додавање бодови во пресметката на плата на затворски службеници со с... повеќе...

Кампања за еднакви права на Ромите во Кичево

Кампања за еднакви права на Ромите во Кичево

Кичево, 11 август 2018 (МИА) - Проектот „Од акција до еднакви права на Ромите“ имплементиран од Асоц... повеќе...

Младите од Штип и бугарски студенти ги презентираа можностите кои ги нуди ЕУ

Младите од Штип и бугарски студенти ги презентираа можностите кои ги нуди ЕУ

Штип, 11 aвгуст 2018 (МИА) - Членовите од Советот на млади на Општина Штип и студентите од Велико Тр... повеќе...

Пет фирми заинтересирани да ја градат новата штипска градинка

Пет фирми заинтересирани да ја градат новата штипска градинка

Штип, 11 август 2018 (МИА) - Заврши тендерската постапка за пријавување на градежните компании за из... повеќе...

Акција „Волонтираме-помагаме“ во Делчево

Акција „Волонтираме-помагаме“ во Делчево

Делчево, 11 август 2018 (МИА) - Мобилна екипа составена од неколку волонтери кои се дел од работата ... повеќе...

Дванаесетта средба на пензионерите од Република Македонија

Дванаесетта средба на пензионерите од Република Македонија

Кочани, 11 август 2018 (МИА) - Близу илјада пензионери од 53-те здруженија од Сојузот на пензионери ... повеќе...

Зголемен бројот на посетители на градскиот базен во Куманово

Зголемен бројот на посетители на градскиот базен во Куманово

Куманово, 11 август 2018 (МИА) - Од почетокот на сезонава до крајот на јули на градскиот базен б... повеќе...