• A-
  • A
  • A+
сабота, 22 септември 2018, 

Граѓански сектор

„Невидливо насилство - Стории од редакциите“: Новинарите од регионот чувствуваат страв

„Невидливо насилство - Стории од редакциите“: Новинарите од регионот чувствуваат страв

Скопје, 23 август 2018 (МИА) - Колку новинарите можат да се занимаваат со својата работа, и доколку ... повеќе...

 
Студенти волонтери од Турција ја чистеа околината на браната Гратче кај Кочани

Студенти волонтери од Турција ја чистеа околината на браната Гратче кај Кочани

Кочани, 23 август 2018 (МИА) - Дваесетина волонтери од Турција организирани преку кочанското здружен... повеќе...

Зголемен интересот за згрижување деца без родители во Куманово

Зголемен интересот за згрижување деца без родители во Куманово

Куманово, 23 август 2018 (МИА) - Се зголемува бројот на семејства кои сакаат да згрижат деца без род... повеќе...

„Мрдни со прст“: Приклучете се на „Нахрани 10.000“, „За сите во нашата заедница, од еден до 100“, „АКТО“ и „Размрдај се“

„Мрдни со прст“: Приклучете се на „Нахрани 10.000“, „За сите во нашата заедница, од еден до 100“, „АКТО“ и „Размрдај се“

Скопје, 23 август 2018 (МИА) - Граѓанската платформа „Мрдни со прст“ ги повикува сите граѓани на Реп... повеќе...

Промоција на публикацијата за притисоци врз новинарите

Промоција на публикацијата за притисоци врз новинарите

Скопје, 23 август 2018 (МИА) - Во ЕУ Инфо центар денеска ќе се одржи дебата и промоција на публикаци... повеќе...

Привршуваат подготовките за 12. Пијанечко-малешевска свадба

Привршуваат подготовките за 12. Пијанечко-малешевска свадба

Делчево, 22 август 2018 (МИА) - Привршуваат подготовките за Пијанечко-малешевската свадба, манифеста... повеќе...

Екипи од Шумско стопанство „Голак“ во обиколка на теренот во Пасјак, кој беше зафатен со пожар

Екипи од Шумско стопанство „Голак“ во обиколка на теренот во Пасјак, кој беше зафатен со пожар

Делчево, 22 август 2018 (МИА) - Екипи на ЈП Шумско стопанство „Голак“ од Делчево се уште го контроли... повеќе...

Кавадаречкиот музеј објави брошура зa Курбан Бајрам кај Ромите муслимани од Кавадарци

Кавадаречкиот музеј објави брошура зa Курбан Бајрам кај Ромите муслимани од Кавадарци

Кавадарци, 22 август 2018 (МИА) - Кавадаречкиот музеј објави брошура за Курбан Бајрам кај Ромите мус... повеќе...

Богата културно-уметничка програма по повод 74 години од ослободувањето на Виница

Богата културно-уметничка програма по повод 74 години од ослободувањето на Виница

Виница, 22 август 2018 (МИА) - Локалната самоуправа на Виница ќе биде носител на четиридневните култ... повеќе...

Фото-конкурс на МИА на тема „Слобода на медиуми“

Фото-конкурс на МИА на тема „Слобода на медиуми“

Скопје, 22 август 2018 (МИА) - Македонската информативна агенција - МИА распиша награден конкурс за ... повеќе...

Честитка од МД „Илинден“ по повод Курбан Бајрам

Честитка од МД „Илинден“ по повод Курбан Бајрам

Дебар, 21 август 2018(МИА) - Македонското друштво „Илинден“ со седиште во Тирана и огранокот за Голо... повеќе...

Иницијатива на младите од Кочани Агенцијата за млади и спорт да се трансформира во посебни министерств

Иницијатива на младите од Кочани Агенцијата за млади и спорт да се трансформира во посебни министерств

Кочани, 20. август 2018 (МИА) - Дејноста на Агенцијата за млади и спорт да се раздвои и нејзина глав... повеќе...

„Тика“ го реконструира и опремува интернатот на „Иса Беј Медреса“

„Тика“ го реконструира и опремува интернатот на „Иса Беј Медреса“

Скопје, 20 август 2018 (МИА) – На барање на Исламската верска заедница,  Канцеларијата на турската а... повеќе...

Битолското здружение „Сумнал“ на фестивал во Холандија

Битолското здружение „Сумнал“ на фестивал во Холандија

Битола, 20 август 2018 (МИА) - Членови на Здружението за развој на ромската заедница „Сумнал“ од Бит... повеќе...

Конкурс за геофотографија 2018

Конкурс за геофотографија 2018

Скопје, 20 август 2018 (МИА) - Истражувачкото здружение на студенти географи „Природник” започнува с... повеќе...

Протест на иницијативата „Не низ Водно“

Протест на иницијативата „Не низ Водно“

Скопје, 19 август 2018 (МИА) - Граѓанската иницијатива „Го сакам Водно“ денеска одржа протест на срт... повеќе...

Празникот Преображение Господово го одбележаа Македонците во Ербеле, Албанија

Празникот Преображение Господово го одбележаа Македонците во Ербеле, Албанија

Дебар, 19 август 2018 (МИА) - Македонците од повеќе места во Република Албанија, во селото Ербеле, о... повеќе...