• A-
  • A
  • A+
среда, 19 септември 2018, 

Граѓански сектор

Младите од Штип и бугарски студенти ги презентираа можностите кои ги нуди ЕУ

Младите од Штип и бугарски студенти ги презентираа можностите кои ги нуди ЕУ

Штип, 11 aвгуст 2018 (МИА) - Членовите од Советот на млади на Општина Штип и студентите од Велико Тр... повеќе...

 
Пет фирми заинтересирани да ја градат новата штипска градинка

Пет фирми заинтересирани да ја градат новата штипска градинка

Штип, 11 август 2018 (МИА) - Заврши тендерската постапка за пријавување на градежните компании за из... повеќе...

Акција „Волонтираме-помагаме“ во Делчево

Акција „Волонтираме-помагаме“ во Делчево

Делчево, 11 август 2018 (МИА) - Мобилна екипа составена од неколку волонтери кои се дел од работата ... повеќе...

Дванаесетта средба на пензионерите од Република Македонија

Дванаесетта средба на пензионерите од Република Македонија

Кочани, 11 август 2018 (МИА) - Близу илјада пензионери од 53-те здруженија од Сојузот на пензионери ... повеќе...

Зголемен бројот на посетители на градскиот базен во Куманово

Зголемен бројот на посетители на градскиот базен во Куманово

Куманово, 11 август 2018 (МИА) - Од почетокот на сезонава до крајот на јули на градскиот базен б... повеќе...

Во летниот период иселениците од Кичевско прават и до 500 веселби

Во летниот период иселениците од Кичевско прават и до 500 веселби

Кичево, 11 август 2018 (МИА) - Печалбарите во Кичевско кои доаѓаат во својот роден крај во летниот п... повеќе...

МД „Илинден“: Македонците да се евидентираат во избирачкиот список, но да го бојкотираат референдумот

МД „Илинден“: Македонците да се евидентираат во избирачкиот список, но да го бојкотираат референдумот

Дебар, 10 август 2018 (МИА) - Македонското друштво „Илинден“ со седиште во Тирана и огранокот за Гол... повеќе...

Во Крушево завршува манифестацијата  „10 дена Крушевска Република“

Во Крушево завршува манифестацијата „10 дена Крушевска Република“

Крушево, 10 август 2018 (МИА) - Со спуштањето на бајракот и почесна стрелба за хеороите на Илинд... повеќе...

УНДП ја почна изградбата на новата градинка во Шуто Оризари

УНДП ја почна изградбата на новата градинка во Шуто Оризари

Скопје, 10 август 2018 (МИА) - Со симболично поставување на камен темелник за новата градинка „8ми А... повеќе...

Одбележана годишнина од загинувањето на бранителите кај Љуботенски Бачила (видео)

Одбележана годишнина од загинувањето на бранителите кај Љуботенски Бачила (видео)

Скопје, 10 август 2018 (МИА) - Во спомен на загинатите припадници на Армијата на Република Македониј... повеќе...

Поставени бетонски столпчиња на тротоарите во Струга

Поставени бетонски столпчиња на тротоарите во Струга

Струга, 10 август 2018 (МИА) – Јавното комунално претпријатие од Струга постави бетонски столпчиња н... повеќе...

Водостопанство „Кумановско-липковско поле“ исчисти 5.600 метри канали и речни корита

Водостопанство „Кумановско-липковско поле“ исчисти 5.600 метри канали и речни корита

Куманово, 10 август 2018 (МИА) - Екипите на Водостопанство „Кумановско-липковско поле“ во јули исчис... повеќе...

Македонска Каменица домаќин на Europ’Raid

Македонска Каменица домаќин на Europ’Raid

Македонска Каменица, 10 август 2018 (МИА) - Македонска Каменица по втор пат се најде на мапата на по... повеќе...

Без вода делови од Аеродром, Ново Лисиче, Кисела Вода, Припор, Сопиште, Ракотинци и Добри Дол

Без вода делови од Аеродром, Ново Лисиче, Кисела Вода, Припор, Сопиште, Ракотинци и Добри Дол

Скопје, 10 август 2018 (МИА) - Без вода за пиење вечер од 20 часот до завршување на работата ќе оста... повеќе...

ЗНМ: Измените на Изборниот законик директно влијаат врз работата на медиумите

ЗНМ: Измените на Изборниот законик директно влијаат врз работата на медиумите

Скопје, 9 август 2018 (МИА) - Делегација на Здружението на новинарите на Македонија се сретна со пре... повеќе...

Без вода утре делови од Аеродром, Ново Лисиче, Кисела Вода, Припор, Сопиште, Ракотинци и Добри Дол

Без вода утре делови од Аеродром, Ново Лисиче, Кисела Вода, Припор, Сопиште, Ракотинци и Добри Дол

Скопје, 9 август 2018 (МИА) - Без вода за пиење утре од 20 часот до завршување на работата ќе остана... повеќе...

Авионска дезинсекција против комарци на 11 и 12 август

Авионска дезинсекција против комарци на 11 и 12 август

Скопје, 8 август 2018 (МИА) - Авионска дезинсекција против возрасни форми комарци ќе се изврши на 11... повеќе...