Сообраќај и транспорт

Нормализиран сообраќајот на патот Прилеп - Крушево

Нормализиран сообраќајот на патот Прилеп - Крушево

Скопје, 21 септември 2018 (МИА) -  Од 20:05 часот, сообраќајот на регионалниот пат Прилеп - Крушево ... повеќе...

 
Наизменично пропуштање на возилата на патот Прилеп - Крушево

Наизменично пропуштање на возилата на патот Прилеп - Крушево

Скопје, 21 септември 2018 (МИА) - Сообраќајот на регионалниот пат Прилеп - Крушево од 19:30 часот се... повеќе...

Сообраќајка на патот Прилеп-Крушево, сообраќајот во прекин

Сообраќајка на патот Прилеп-Крушево, сообраќајот во прекин

Скопје, 21 септември 2018 (МИА) - Поради сообраќајна незгода што се случила попладнево на регионални... повеќе...

Сугарески: На Македонија и се случува голема градежна инвестициска активност

Сугарески: На Македонија и се случува голема градежна инвестициска активност

Битола, 21 септември 2018 (МИА) - На Македонија и се случува голема градежна инвестициска активност,... повеќе...

Во „бели зони“ без бродбенд мрежи 85 илјади домаќинства, покажа мапирањето на МИОА

Во „бели зони“ без бродбенд мрежи 85 илјади домаќинства, покажа мапирањето на МИОА

Скопје, 21 септември 2018 (МИА) – Петнаесет проценти од домаќинствата во Македонија или вкупно 85 ил... повеќе...

Сугарески ќе изврши увид на реконструкцијата на обиколницата на Битола

Сугарески ќе изврши увид на реконструкцијата на обиколницата на Битола

Скопје, 21 септември 2018 (МИА) - Министерот за транспорт и врски, Горан Сугарески и директорот на Ј... повеќе...

Сугарески: Бараме решение да не се укине меѓународниот воз Белград - Солун - Белград

Сугарески: Бараме решение да не се укине меѓународниот воз Белград - Солун - Белград

Скопје, 20 септември 2018 (МИА) - Министерот за транспорт и врски Горан Сугарески вели дека прави на... повеќе...

Во Визбегово од ноември ќе се гради водовод и канализација

Во Визбегово од ноември ќе се гради водовод и канализација

Скопје, 20 септември 2018 (МИА) – Во индустриската зона Визбегово  во ноември годинава ќе почне изгр... повеќе...

Досега до МИОА не е пријавен случај на притисок на работното место (видео)

Досега до МИОА не е пријавен случај на притисок на работното место (видео)

Скопје, 20 септември 2018 (МИА) - До Министерството за информатичко општество и администрација кое н... повеќе...

Во прекин сообраќајот на патот Охрид - Битола кај с. Опеница

Во прекин сообраќајот на патот Охрид - Битола кај с. Опеница

Скопје, 20 септември 2018 (МИА) - Во прекин е сообраќајот на магистралниот пат Охрид - Битола кај се... повеќе...

Модернизација на патот Крива Паланка - Деве Баир со 10 милиони евра од ЕБОР

Модернизација на патот Крива Паланка - Деве Баир со 10 милиони евра од ЕБОР

Скопје, 20 септември 2018 (МИА) - Со 10 милиони евра кредит од Европската банка за обнова и развој ц... повеќе...

Картографијата во слободен пад

Картографијата во слободен пад

Скопје, 20 септември 2018 (МИА) - Географски и историски атлас, патна карта, туристичка, винска... с... повеќе...

Состојба на патиштата

Состојба на патиштата

20 септември 2018  СОСТОЈБА: Сообраќајот на државните патишта се одвива по суви коловози. ФРЕКВЕНЦ... повеќе...

МЖ Транспорт бара „Србија воз“ да не го укине меѓународниот воз Белград - Солун

МЖ Транспорт бара „Србија воз“ да не го укине меѓународниот воз Белград - Солун

Скопје, 19 септември 2018 (МИА) –  Македонски железници Транспорт АД Скопје денеска соопшти дека е п... повеќе...

Завршени тендери за реконструкција на 31 регионален пат во должина од 361 километар

Завршени тендери за реконструкција на 31 регионален пат во должина од 361 километар

Скопје, 19 септември 2018 (МИА) - До крајот на градежната сезона се очекува да заврши реконструкција... повеќе...

Мерачи на брзина на возење кај пет училишта во Скопје

Мерачи на брзина на возење кај пет училишта во Скопје

Скопје, 19 септември 2018 (МИА) -  Дигитални мерачи на брзина ќе бидат поставени  во близина на пет ... повеќе...

Eвропски ден без жртви во сообраќајот

Eвропски ден без жртви во сообраќајот

Скопје, 19 септември 2018 (МИА) - Под мотото на кампањата „Намалувањето на брзината, спасува животи“... повеќе...