• A-
  • A
  • A+
недела, 22 јули 2018, 

Труд и социјала

Мартина, Аделина, Никола и Антонио добија нов живот, отворен Малиот групен дом во Тимјаник

Мартина, Аделина, Никола и Антонио добија нов живот, отворен Малиот групен дом во Тимјаник

Неготино, 20 јули 2018 (МИА) - Мартина, Аделина, Никола и Антонио, четири деца со попреченост добија... повеќе...

 
Во Тимјаник се отвора мал групен дом за штитеници од домот во Демир Капија

Во Тимјаник се отвора мал групен дом за штитеници од домот во Демир Капија

Скопје, 20 јули 2018 (МИА) - Во неготинското село Тимјаник денеска ќе биде отворен мал групен дом во... повеќе...

Систематски прегледи за лицата сместени во Специјалниот завод во Демир Капија

Систематски прегледи за лицата сместени во Специјалниот завод во Демир Капија

Скопје, 19 јули 2018 (МИА) - Министрите за труд и социјална политика и за здравство, Мила Царовска и... повеќе...

Царовска: Со јакнење на партнерството со граѓаните до праведен и функционален систем

Царовска: Со јакнење на партнерството со граѓаните до праведен и функционален систем

Скопје, 19 јули 2018 (МИА) - Само преку правно зајакнување на граѓаните може да создадеме одговорен,... повеќе...

Во Крива Паланка настан од кампањата „На  секое дете му треба семејство“

Во Крива Паланка настан од кампањата „На секое дете му треба семејство“

Крива Паланка, 18 јули 2018 (МИА) - Во Крива Паланка се одржа настан во организација на Министерство... повеќе...

Во Ресен промовирана кампањата „На секое дете му треба семејство“

Во Ресен промовирана кампањата „На секое дете му треба семејство“

Ресен, 17 јули 2018 (МИА) - Во Ресен денеска беше промовирана кампањата „На секое дете му треба семе... повеќе...

На бесплатен летен одмор и деца од Дебарско

На бесплатен летен одмор и деца од Дебарско

Дебар, 16 јули 2018 (МИА) - Поволноста што ја дава владиниот проект за бесплатен одмор за деца од се... повеќе...

За пет години жените жртви на насилство со поддршка во секој регион од Македонија

За пет години жените жртви на насилство со поддршка во секој регион од Македонија

Скопје, 16 јули 2018 (МИА) - Во следните пет години во секој регион во Македонија треба да има барем... повеќе...

Царовска: Секој чекор е во насока на унапредување на системот на социјална заштита

Царовска: Секој чекор е во насока на унапредување на системот на социјална заштита

Скопје, 16 јули 2018 (МИА) - Секој чекор што го правиме е во насока на унапредување на системот на с... повеќе...

Доделени 92 сертификати за персонални асистенти на лица со попреченост

Доделени 92 сертификати за персонални асистенти на лица со попреченост

Скопје, 16 јули 2018 (МИА) - Девесет и двајца персонални асистенти денеска добија сертификати и во т... повеќе...

Сертификати за персоналните асистенти на лицата со попреченост

Сертификати за персоналните асистенти на лицата со попреченост

Скопје, 16 јули 2018 (МИА) - Во Владата на Република Македонија денеска ќе им бидат доделени сертифи... повеќе...

Царовска: Ќе се намалува старосната граница за пензионирање на рударите (ВИДЕО)

Царовска: Ќе се намалува старосната граница за пензионирање на рударите (ВИДЕО)

Скопје, 15 јули 2018 (МИА) - Министерството за труд и социјална политика, преку Владата, ќе предложи... повеќе...

Куманово доби Центар за упатување на жртви од сексуално насилство

Куманово доби Центар за упатување на жртви од сексуално насилство

Куманово, 14 јули 2018 (МИА) - Во просториите на кумановската болница денеска беше отворен Центар за... повеќе...

Царовска: Мора да се работи на превенцијата за да имаме поголема социјална заштита на децата

Царовска: Мора да се работи на превенцијата за да имаме поголема социјална заштита на децата

Скопје, 13 јули 2018 (МИА) - Истражната постапка за случајот со 14-месечното претепано бебе кое беше... повеќе...

Над 150 деца од семејства во социјален ризик од Куманово заминаа на бесплатно летување во Струга

Над 150 деца од семејства во социјален ризик од Куманово заминаа на бесплатно летување во Струга

Куманово, 13 јули 2018 (МИА) - Вкупно 153 деца од семејства во социјален ризик и корисници на посебе... повеќе...

Златка Иванова е новиот в.д директор на штипскиот Центар за социјални работи

Златка Иванова е новиот в.д директор на штипскиот Центар за социјални работи

Штип, 12 јули 2018 (МИА) - Министерството за труд и социјална политика денеска соопшти дека за нов в... повеќе...

Царовска: Правиме напори за намалување на невработеноста

Царовска: Правиме напори за намалување на невработеноста

Скопје, 12 јули 2018 (МИА) -  Размена на идеи на организациите и приватниот сектор за зајакнување на... повеќе...