Труд и социјала

Средба посветена на прашањето за инклузија на Ромите

Средба посветена на прашањето за инклузија на Ромите

Скопје, 31 мај 2018 (МИА) - Средба со претставници на националните и локалните институции, општини и... повеќе...

 
Воведување шеми за минимален приход за подостоинствен живот на луѓето

Воведување шеми за минимален приход за подостоинствен живот на луѓето

Скопје, 26 мај 2018 (МИА) - Во Скопје пристигна ЕУ-автобусот кој е дел од Европската кампања за гара... повеќе...

Од Струмица тргна европската кампања за минимален приход

Од Струмица тргна европската кампања за минимален приход

Струмица, 25 мај 2018 (МИА) - Од Струмица денеска почна европската кампања за гарантирани шеми за ми... повеќе...

Царовска: Словенечките искуства ќе помогнат да донесеме добар Закон за работни односи

Царовска: Словенечките искуства ќе помогнат да донесеме добар Закон за работни односи

Скопје, 23 мај 2018 (МИА) - Министерството за труд и социјална политика организира работилница на те... повеќе...

Царовска на конференција на ФООМ - Има ли шанси отвореното општество во Македонија

Царовска на конференција на ФООМ - Има ли шанси отвореното општество во Македонија

​Скопје, 22 мај 2018 (МИА) - Министерката за труд и социјална политика, Мила Царовска учествуваше на... повеќе...

Родово еднакво буџетирање за вистинска родова еднаквост

Родово еднакво буџетирање за вистинска родова еднаквост

Скопје, 22 мај 2018 (МИА) - Околу 18 проценти од своите бруто домашни производи губат земјите од Зап... повеќе...

Царовска: Oпштините се клучна алка во процесот на деинституционализација

Царовска: Oпштините се клучна алка во процесот на деинституционализација

Скопје, 18 мај 2018 (МИА) - Министерството за труд и социјална политика денеска организираше средба ... повеќе...

Духовден неработен ден за граѓаните од православна вероисповед

Духовден неработен ден за граѓаните од православна вероисповед

Скопје, 18 мај 2018 (МИА) - Министерството за труд и социјална политика денеска соошти дека 25 мај -... повеќе...

Денот на сесловенските просветители 24 мај неработен за сите граѓани

Денот на сесловенските просветители 24 мај неработен за сите граѓани

Скопје, 17 мај 2018 (МИА) - „Св. Кирил и Методиј“ - Денот на сесловенските просветители, 24 мај  (че... повеќе...

МТСП доби награда „Поддржувач на годината“ во борбата против хомофобија, бифобија и трансфобија

МТСП доби награда „Поддржувач на годината“ во борбата против хомофобија, бифобија и трансфобија

Скопје, 17 мај 2018 (МИА) - Министерството за труд и социјална политика оваа година ја доби наградат... повеќе...

Се реновира градинката во Кичево

Се реновира градинката во Кичево

Скопје, 17 мај 2018 (МИА) - Детската градинка „Олга Мицеска" во Кичево се реновира, со цел да се ово... повеќе...

Дебата: Гломазните институции се нефункционални и ги нарушуваат правата на корисниците

Дебата: Гломазните институции се нефункционални и ги нарушуваат правата на корисниците

Скопје, 17 мај 2018 (МИА) - Гломазните институции се нефункционални, не нудат услови едно дете или л... повеќе...

Среда, 23 мај неработен ден за припадниците на влашката заедница

Среда, 23 мај неработен ден за припадниците на влашката заедница

Скопје, 17 мај 2018 (МИА) - Среда, 23 мај 2018 година, Националниот ден на Власите, е неработен ден ... повеќе...

Јавна дебата за нацрт-стратегијата за деинституционализација

Јавна дебата за нацрт-стратегијата за деинституционализација

Скопје, 17 мај 2018 (МИА) - На Филозофскиот факултет во Скопје денеска ќе се одржи јавна дебата за н... повеќе...

Македонија и Србија ќе работат на унапредување на пензиското и инвалидското осигурување

Македонија и Србија ќе работат на унапредување на пензиското и инвалидското осигурување

Белград, 16 мај 2018 (МИА) - Македонија и Србија ќе работат на унапредување на соработката, особено ... повеќе...

Промовирани можностите за развој на брозрастечки бизниси за млади

Промовирани можностите за развој на брозрастечки бизниси за млади

Скопје, 16 мај 2018 (МИА) - Можностите за финансисрање под инструментите за поддршка на Фондот за ин... повеќе...

Нова градинка во Куманово за поголем опфат на децата

Нова градинка во Куманово за поголем опфат на децата

Куманово, 16 мај 2018 (МИА) -  Над 1900 деца се згрижени во кумановската градинка „Ангел Шајче“. Упи... повеќе...