Труд и социјала

Подобрени условите за децата во штипската градинка „Астибо“

Подобрени условите за децата во штипската градинка „Астибо“

Штип, 6 септември 2018 (МИА) - Во изминатата година во речиси сите објекти на градинката „Астибо“ во... повеќе...

 
Нахрани „10.000“ акција за донирање храна за социјално загрозени граѓани

Нахрани „10.000“ акција за донирање храна за социјално загрозени граѓани

Скопје, 6 септември 2018 (МИА) - На 33 пунктови во 10 градови низ Македонија денеска ќе се одржи прв... повеќе...

Тече рокот за пријавување за новата поддршка за раст на плати повисоки од минималната

Тече рокот за пријавување за новата поддршка за раст на плати повисоки од минималната

Скопје, 5 септември 2018 (МИА) - Тече рокот во кој работодавачите од трудоинтензивните дејности можа... повеќе...

Царовска: Европа значи пристап до фондови за социјалните услуги

Царовска: Европа значи пристап до фондови за социјалните услуги

Прилеп, 1 септември 2018 (МИА) - Европа значи дека институциите им служат на сите граѓани подеднакво... повеќе...

Целодневен престој во детската градинка во Делчево

Целодневен престој во детската градинка во Делчево

Делчево, 30 август 2018 (МИА) - Со поддршка од Советот на општина Делчево во градинката „Весели Цв... повеќе...

МТСП отворено за дијалог со синдикатите, Царовска во петок на седница на СОНК

МТСП отворено за дијалог со синдикатите, Царовска во петок на седница на СОНК

Скопје, 28 август 2018 (МИА) - Министерството за труд и социјална политика попладнево соопшти дека е... повеќе...

Царовска: Од 2019 година се намалува старосната граница за пензионирање на рударите

Царовска: Од 2019 година се намалува старосната граница за пензионирање на рударите

Македонска Каменица, 28 август 2018 (МИА) - Намалување на старосната граница за пензионирање на руда... повеќе...

Градинката во Кичево доби еко-апарати за прочистување на воздухот

Градинката во Кичево доби еко-апарати за прочистување на воздухот

Кичево, 27 август 2018 (МИА) - Градинката „Олга Мицеска“ во Кичево доби донација еко-апарати за нови... повеќе...

Нова еко-технологија во детската градинка од Делчево

Нова еко-технологија во детската градинка од Делчево

Делчево, 27 август 2017 (МИА) - Пред почетокот на новата воспитно-образовна година, детската гради... повеќе...

Прва Летна школа за социјално претприемништво за граѓански здруженија

Прва Летна школа за социјално претприемништво за граѓански здруженија

Скопје, 27 август 2018 (МИА) - Во Охрид  од денеска до 2 септември ќе биде одржана првата Летна школ... повеќе...

Царовска: Ќе се заштитат идните пензионери, возрасната граница за пензионирање нема да се поместува

Царовска: Ќе се заштитат идните пензионери, возрасната граница за пензионирање нема да се поместува

Скопје, 26 август 2018 (МИА) - Фокусот на активностите на Министерството за труд и социјална политик... повеќе...

Царовска: Институциите постапија според протоколите за случајот со девојчето од Домот „25 Мај“

Царовска: Институциите постапија според протоколите за случајот со девојчето од Домот „25 Мај“

Скопје, 26 август 2018 (МИА) - Како систем на социјална заштита го направивме она што беше потребно ... повеќе...

Царовска: Годинава најголем буџет за изградба и доградба на градинки (видео)

Царовска: Годинава најголем буџет за изградба и доградба на градинки (видео)

Скопје, 26 август 2018 (МИА) - Најголем буџет од 41,6 милиони денари е одделен оваа година за инвест... повеќе...

МТСП: Засега нема потврда дека девојчето од Домот 25 мај било силувано во Струга

МТСП: Засега нема потврда дека девојчето од Домот 25 мај било силувано во Струга

Скопје, 24 август 2018 (МИА) - Министерството за труд и социјална политика информира дека веќе работ... повеќе...

Отворена детска градинка во велешко Караслари

Отворена детска градинка во велешко Караслари

Велес, 24 август 2018 (МИА) - Во присуство на министерката за труд и социјална политика Мила Царовск... повеќе...

Конституирање национално Координативно тело за примена на Конвенцијата на ОН за правата на лицата со попреченост

Конституирање национално Координативно тело за примена на Конвенцијата на ОН за правата на лицата со попреченост

Скопје, 22 август 2018 (МИА) -  Во Владата на РМ денеска ќе се одржи конститутивна седница на Национ... повеќе...

Голема Богородица - 28 август, неработен ден за граѓаните од православна вероисповед

Голема Богородица - 28 август, неработен ден за граѓаните од православна вероисповед

Скопје, 21 август 2018 (МИА) - Успение на Пресвета Богородица - Голема Богородица, 28 август (вторни... повеќе...