• A-
  • A
  • A+
среда, 19 септември 2018, 

Труд и социјала

Царовска: Правиме напори за намалување на невработеноста

Царовска: Правиме напори за намалување на невработеноста

Скопје, 12 јули 2018 (МИА) -  Размена на идеи на организациите и приватниот сектор за зајакнување на... повеќе...

 
МТСП: Работиме на расветлување на случајот со каснатото 11-месечно бебе

МТСП: Работиме на расветлување на случајот со каснатото 11-месечно бебе

Скопје, 12 јули 2018 (МИА) - Министерството за труд и социјална политика денеска соопшти дека е запо... повеќе...

Директорска битка во штипскиот Центар за социјални работи

Директорска битка во штипскиот Центар за социјални работи

Штип, 11 jули 2018 (МИА) - Актуелната в.д директорка на Центарот за социјални работи- Штип, Сузана Ц... повеќе...

Отворен нов објект за згрижување на предучилишни деца во Кавадарци

Отворен нов објект за згрижување на предучилишни деца во Кавадарци

Кавадарци, 11 јули 2018 (МИА)  - Министерката за труд и социјална политика Мила Царовска денеска при... повеќе...

Валандовско Брајковци ќе добие градинка за згрижување 40 деца

Валандовско Брајковци ќе добие градинка за згрижување 40 деца

Валандово, 11 јули 2018 (МИА) - Во валандовското село Брајковци започна изградба на нова градинка, к... повеќе...

НЛБ Нов пензиски фонд се ребрендира во Сава пензиско друштво

НЛБ Нов пензиски фонд се ребрендира во Сава пензиско друштво

Скопје, 9 јули 2018 (МИА) - НЛБ Нов пензиски фонд а.д. Скопје го заврши процесот на пререгистрирање ... повеќе...

Нова градинка во Кичево ќе почне со работа од септември

Нова градинка во Кичево ќе почне со работа од септември

Кичево, 6 јули 2018 (МИА) - Во септември во Кичево ќе биде пуштена во употреба градинка изградена со... повеќе...

Пилот проект за инклузија на тешко вработливи лица со помош од Шпанија и УНДП

Пилот проект за инклузија на тешко вработливи лица со помош од Шпанија и УНДП

Скопје, 6 јули 2018 (МИА) - Создавање програми за поголема социјална вклученост и вработување на теш... повеќе...

Штипските градинки имаат долги листи на чекање

Штипските градинки имаат долги листи на чекање

Штип, 5 Јули 2018 (МИА) - Двете штипски градинки „Астибо“ и „Вера Циривири-Трена“ бараат од Совето... повеќе...

Министерството за труд и социјална политика оценето како најтранспарентно во истражување на Мeтаморфозис

Министерството за труд и социјална политика оценето како најтранспарентно во истражување на Мeтаморфозис

Скопје, 5 јули 2018 (МИА) - Резултатите од истражувањето на организацијата „Метаморфозис“ за трансап... повеќе...

Се зголемува посебниот додаток за лица со посебни потреби

Се зголемува посебниот додаток за лица со посебни потреби

Скопје, 3 јули 2018 (МИА) - Владата на денешната седница донесе одлука за зголемување на висината на... повеќе...

Нова градинка во Џепчиште

Нова градинка во Џепчиште

Тетово, 3 јули 2018 (МИА) - Педесет деца во две смени е капацитетот на новата градинка што денеска б... повеќе...

Отворена реновираната детска градинка во Ново Село

Отворена реновираната детска градинка во Ново Село

Струмица, 3 јули 2018 (МИА) - Во општина Ново Село денеска беше отворена градинката „Сонце“ по целос... повеќе...

Кампања „На секое дете му треба семејство” промовирана во Неготино

Кампања „На секое дете му треба семејство” промовирана во Неготино

Неготино, 3 јули 2018 (МИА) - Да се обезбедат доволен број згрижувачки семејства способни да се гриж... повеќе...

Преку „Сите сити“ од 16.000 оброци до социјално загрозени граѓани

Преку „Сите сити“ од 16.000 оброци до социјално загрозени граѓани

Скопје, 3 јули 2018 (МИА) - Преку системот за донирање вишок храна „Сите сити“ се донирани пет тона ... повеќе...

МТСП: Бебето најдено пред Домот за доенчиња во Битола е згрижено и е во добра состојба

МТСП: Бебето најдено пред Домот за доенчиња во Битола е згрижено и е во добра состојба

Скопје, 2 јули 2018 (МИА) - Министерството за труд и социјална политика информира дека ноќеска во 01... повеќе...

Женско бебе оставено пред вратите на ЈУ Дом за доенчиња и мали деца-Битола (ДПЛ)

Женско бебе оставено пред вратите на ЈУ Дом за доенчиња и мали деца-Битола (ДПЛ)

Битола, 2 јули 2018 (МИА) - Женското бебе кое синоќа околу 2 часот по полноќ било оставено од непозн... повеќе...