Труд и социјала

Валандовско Брајковци ќе добие градинка за згрижување 40 деца

Валандовско Брајковци ќе добие градинка за згрижување 40 деца

Валандово, 11 јули 2018 (МИА) - Во валандовското село Брајковци започна изградба на нова градинка, к... повеќе...

 
НЛБ Нов пензиски фонд се ребрендира во Сава пензиско друштво

НЛБ Нов пензиски фонд се ребрендира во Сава пензиско друштво

Скопје, 9 јули 2018 (МИА) - НЛБ Нов пензиски фонд а.д. Скопје го заврши процесот на пререгистрирање ... повеќе...

Нова градинка во Кичево ќе почне со работа од септември

Нова градинка во Кичево ќе почне со работа од септември

Кичево, 6 јули 2018 (МИА) - Во септември во Кичево ќе биде пуштена во употреба градинка изградена со... повеќе...

Пилот проект за инклузија на тешко вработливи лица со помош од Шпанија и УНДП

Пилот проект за инклузија на тешко вработливи лица со помош од Шпанија и УНДП

Скопје, 6 јули 2018 (МИА) - Создавање програми за поголема социјална вклученост и вработување на теш... повеќе...

Штипските градинки имаат долги листи на чекање

Штипските градинки имаат долги листи на чекање

Штип, 5 Јули 2018 (МИА) - Двете штипски градинки „Астибо“ и „Вера Циривири-Трена“ бараат од Совето... повеќе...

Министерството за труд и социјална политика оценето како најтранспарентно во истражување на Мeтаморфозис

Министерството за труд и социјална политика оценето како најтранспарентно во истражување на Мeтаморфозис

Скопје, 5 јули 2018 (МИА) - Резултатите од истражувањето на организацијата „Метаморфозис“ за трансап... повеќе...

Се зголемува посебниот додаток за лица со посебни потреби

Се зголемува посебниот додаток за лица со посебни потреби

Скопје, 3 јули 2018 (МИА) - Владата на денешната седница донесе одлука за зголемување на висината на... повеќе...

Нова градинка во Џепчиште

Нова градинка во Џепчиште

Тетово, 3 јули 2018 (МИА) - Педесет деца во две смени е капацитетот на новата градинка што денеска б... повеќе...

Отворена реновираната детска градинка во Ново Село

Отворена реновираната детска градинка во Ново Село

Струмица, 3 јули 2018 (МИА) - Во општина Ново Село денеска беше отворена градинката „Сонце“ по целос... повеќе...

Кампања „На секое дете му треба семејство” промовирана во Неготино

Кампања „На секое дете му треба семејство” промовирана во Неготино

Неготино, 3 јули 2018 (МИА) - Да се обезбедат доволен број згрижувачки семејства способни да се гриж... повеќе...

Преку „Сите сити“ од 16.000 оброци до социјално загрозени граѓани

Преку „Сите сити“ од 16.000 оброци до социјално загрозени граѓани

Скопје, 3 јули 2018 (МИА) - Преку системот за донирање вишок храна „Сите сити“ се донирани пет тона ... повеќе...

МТСП: Бебето најдено пред Домот за доенчиња во Битола е згрижено и е во добра состојба

МТСП: Бебето најдено пред Домот за доенчиња во Битола е згрижено и е во добра состојба

Скопје, 2 јули 2018 (МИА) - Министерството за труд и социјална политика информира дека ноќеска во 01... повеќе...

Женско бебе оставено пред вратите на ЈУ Дом за доенчиња и мали деца-Битола (ДПЛ)

Женско бебе оставено пред вратите на ЈУ Дом за доенчиња и мали деца-Битола (ДПЛ)

Битола, 2 јули 2018 (МИА) - Женското бебе кое синоќа околу 2 часот по полноќ било оставено од непозн... повеќе...

Вработени 419 лица преку програмата „Младинска гаранција“

Вработени 419 лица преку програмата „Младинска гаранција“

Скопје, 2 јули 2018 (МИА) - Во првите три месеци од пилот програмата „Младинска гаранција“ во Скопје... повеќе...

Во првите три месеци од програмата „Младинска гаранција“ вработени 419 лица

Во првите три месеци од програмата „Младинска гаранција“ вработени 419 лица

Скопје, 2 јули 2018 (МИА) - Во првите три месеци од пилот програмата „Младинска гаранција“ во Скопје... повеќе...

Во Визбегово ќе се гради населба за бездомни лица, не камп за мигранти

Во Визбегово ќе се гради населба за бездомни лица, не камп за мигранти

Скопје, 30 јуни 2018 (МИА) - Во прифатниот центар во Визбегово ќе се гради населба за бездомните лиц... повеќе...

Во општините во струмичко 26 случаи на семејно насилство за четири месеци

Во општините во струмичко 26 случаи на семејно насилство за четири месеци

Струмица, 28 јуни 2018 (МИА) - Расте бројот на пријави за семејно насилство на територијата на четир... повеќе...