Труд и социјала

Кумановскиот Центар за социјални работи вклучен во програмата персонална асистенција

Кумановскиот Центар за социјални работи вклучен во програмата персонална асистенција

Куманово, 27 јуни 2018 (МИА) - Кумановскиот Центар за социјални работи е еден од центрите кои се вкл... повеќе...

 
Во Кочани и Виница само три згрижувачки семејства на деца без родителска грижа

Во Кочани и Виница само три згрижувачки семејства на деца без родителска грижа

Кочани, 27 јуни 2018 (МИА) - Во општините Кочани и Виница во моментот има три семејства кои згрижува... повеќе...

Со новиот закон за работни односи измени кај договорите за вработување

Со новиот закон за работни односи измени кај договорите за вработување

Скопје, 26 јуни 2018 (МИА) - Во новиот закон за работни односи којшто се подготвува во Министерствот... повеќе...

Царовска: Во Тимјаник ќе има мал групен дом

Царовска: Во Тимјаник ќе има мал групен дом

Скопје, 26 јуни 2018 (МИА) - Министерката за труд и социјална политика Мила Царовска вчера ги посети... повеќе...

Во Штип кампања „На секое дете му треба семејство“

Во Штип кампања „На секое дете му треба семејство“

Штип 25, јуни 2018 (МИА) - Во Штип денеска беше промовирана кампањата „На секое дете му треба семејс... повеќе...

Царовска: Се утврдуваат евентуални пропусти за случајот со настраданите деца во Велес

Царовска: Се утврдуваат евентуални пропусти за случајот со настраданите деца во Велес

Скопје, 25 јуни 2018 (МИА) - На семејството чии три деца загинаа во пожар во нивниот субстандарден д... повеќе...

Нов закон за поголема заштита од дискриминација

Нов закон за поголема заштита од дискриминација

Скопје, 25 јуни 2018 (МИА) - Проширување на основите за дискриминација, унапредување на работата на ... повеќе...

МТСП: Семејството на трите деца кои загинаа во пожарот во Велес е корисник на социјална парична помош

МТСП: Семејството на трите деца кои загинаа во пожарот во Велес е корисник на социјална парична помош

Скопје, 21 јуни 2018 (МИА) - Семејството на трите деца кои вчера настрадаа во пожар во Велес било ев... повеќе...

Невработеноста на младите намалена до 35,9 отсто

Невработеноста на младите намалена до 35,9 отсто

Скопје, 20 јуни 2018 (МИА) - За разлика од претходните години, кога невработеноста на младите се дви... повеќе...

Претставена кампањата на „На секое дете му треба семејство“

Претставена кампањата на „На секое дете му треба семејство“

Струмица, 17 јуни 2018 (МИА) - Во Струмица вечерва беше претставена кампањата „На секое дете му треб... повеќе...

Царовска претседавач на сесија за иновативни решенија на конференција во Талин

Царовска претседавач на сесија за иновативни решенија на конференција во Талин

Скопје, 14 јуни 2018 (МИА) - Министерката за труд и социјална политика Мила Царовска претседаваше со... повеќе...

Во Кратово отворен ден „На секое дете му треба семејство“

Во Кратово отворен ден „На секое дете му треба семејство“

Кратово, 14 јуни 2018 (МИА) – Во кино салата на Дом на култура, Кратово денеска ќе се одржи отворен ... повеќе...

ДСПДП: Отпорот во Тимјаник ги доведува во прашање хуманите вредности и солидарноста

ДСПДП: Отпорот во Тимјаник ги доведува во прашање хуманите вредности и солидарноста

Скопје, 14 јуни 2018 (МИА) - Државниот совет за превенција од детско прастапништво (ДСПДП) соопшти д... повеќе...

Во Гевгелија презентиран проектот „На секое дете му треба семејство“

Во Гевгелија презентиран проектот „На секое дете му треба семејство“

Гевгелија, 14 јуни 2018 (МИА) - Над 200 деца одделени од своите семејства поради насилство или злоуп... повеќе...

Тимјаник покажа дека ни треба едукација

Тимјаник покажа дека ни треба едукација

Скопје, 12 јуни 2018 (МИА) - Тимјаник вчера покажа дека на македонското население му треба едукација... повеќе...

Царовска се сретна со жителите на Тимјаник

Царовска се сретна со жителите на Тимјаник

Скопје, 11 јуни 2018 (МИА) - Не сме против мал групен дом, но местото е несоодветно за такво нешто, ... повеќе...

Павел, Рамче и Дамјан добија нов живот, се отвора мал групен дом во Неготино

Павел, Рамче и Дамјан добија нов живот, се отвора мал групен дом во Неготино

Неготино, 11 јуни 2018 (МИА) - Деветгодишниот Павел, шест години постариот Рамче и 11 годишниот Дамј... повеќе...