• A-
  • A
  • A+
петок, 21 септември 2018, 

Труд и социјала

Царовска од Белград: Земјата напредува онолку колку што се подобрува квалитетот на животот на сите граѓани

Скопје, 8 јуни 2018   Министерката за труд и социјална политика Мила Царовска учествуваше на регион... повеќе...

 
Во Македонија евидентирани околу 600 лица без државјанство

Во Македонија евидентирани околу 600 лица без државјанство

Скопје, 8 јуни 2018 (МИА) - Потреба за менување одредени законски решенија, поедноставување на проце... повеќе...

Првиот ден на Рамазан Бајрам, 15 јуни, неработен за сите граѓани на Македонија

Првиот ден на Рамазан Бајрам, 15 јуни, неработен за сите граѓани на Македонија

Скопје, 8 јуни 2018 (МИА) - Министерството за труд и социјална политика соопштува дека, согласно Зак... повеќе...

Анализа на законската рамка за регистрација на нерегистрирани лица

Анализа на законската рамка за регистрација на нерегистрирани лица

Скопје, 8 јуни 2018 (МИА) - Мисијата на ОБСЕ во Скопје, Министерството за труд и социјална политика ... повеќе...

Царовска на конференција “Иднината на државите на благосостојба на Западниот Балкан“ во Белград

Царовска на конференција “Иднината на државите на благосостојба на Западниот Балкан“ во Белград

Белград, 7 јуни 2018 (МИА) - Во последните десет години регионот го имаат напуштено над пет милиони ... повеќе...

 Царовска се обрати на 107. Конференција на МОТ во Женева

Царовска се обрати на 107. Конференција на МОТ во Женева

Скопје, 6 јули 2018 (МИА) - Министерката за труд и социјална политика Мила Царовска, учествува на 10... повеќе...

Деспотовски: Работиме на зголемување на вработеноста кај младите

Деспотовски: Работиме на зголемување на вработеноста кај младите

Скопје, 6 јуни 2018 (МИА) - Можностите за отворање нови работни места за млади, нивно самовработувањ... повеќе...

МТСП: Идната недела почнува преселбата на децата сместени во Демир Капија

МТСП: Идната недела почнува преселбата на децата сместени во Демир Капија

Скопје, 6 јуни 2018 (МИА) -  Овој месец, вкупно седум деца од Специјалниот завод Демир Капија ќе бид... повеќе...

Отворен реновираниот Дневен центар за деца со аутизам во Топанско Поле

Отворен реновираниот Дневен центар за деца со аутизам во Топанско Поле

Скопје, 5 јуни 2018 (МИА) - Реновираниот  Дневен центар за деца со аутизам во Топанско Поле, во кој ... повеќе...

Здружението на пензионери од Кавадарци против нов закон за пензионерско организирање

Здружението на пензионери од Кавадарци против нов закон за пензионерско организирање

Кавадарци, 5 јуни 2018 (МИА) - Здружението на пензионери од Кавадарци е против новиот предлог закон ... повеќе...

Царовска: Јанкулоска, како и сите граѓани, ќе биде третирана по закон

Царовска: Јанкулоска, како и сите граѓани, ќе биде третирана по закон

Скопје, 4 јуни 2018 (МИА) - Гордана Јанкулоска нема причина воопшто да се вознемирува затоа што таа,... повеќе...

Царовска: Барањата на текстилниот кластер се неприфатливи за Владата

Царовска: Барањата на текстилниот кластер се неприфатливи за Владата

Скопје, 1 јуни 2018 (МИА) - Барањата на текстилниот кластер се неприфатливи за Владата, изјави денес... повеќе...

Кампања „На секое дете му треба семејство“

Кампања „На секое дете му треба семејство“

Скопје, 1 јуни 2018 (МИА) - Македонија има потенцијал за давање на љубов. Имаме семејства кои ги пор... повеќе...

СОС Детско село ќе го одбележи Денот на згрижувачките семејства

СОС Детско село ќе го одбележи Денот на згрижувачките семејства

Скопје, 1 јуни 2018 (МИА) - Низ секојдневните искрени приказни, поблиску да се почувствува улогата н... повеќе...

Почнува кампањата „Дали имате љубов за давање“

Почнува кампањата „Дали имате љубов за давање“

Скопје, 1 јуни 2018 (МИА) - Со пораката „Дали имате љубов за давање“ денеска на плоштадот „Македониј... повеќе...

Од игри на среќа 70 милиони денари за организации, здруженија и Црвениот крст

Од игри на среќа 70 милиони денари за организации, здруженија и Црвениот крст

Скопје, 31 мај 2018 (МИА) - Седумдесет милиони денари, наместо досегашните 66 милиони денари, ќе се ... повеќе...

Средба посветена на прашањето за инклузија на Ромите

Средба посветена на прашањето за инклузија на Ромите

Скопје, 31 мај 2018 (МИА) - Средба со претставници на националните и локалните институции, општини и... повеќе...