• A-
  • A
  • A+
петок, 21 септември 2018, 

Религии

Директорот на Комисијата за односи со верските заедници и религиозни групи, Сотировски се сретна со г.г. Стефан

Директорот на Комисијата за односи со верските заедници и религиозни групи, Сотировски се сретна со г.г. Стефан

Скопје, 26 февруари 2018 (МИА) - Директорот на Комисијата за односи со верските заедници и религиозн... повеќе...

 
Мурзаку: Нема никакви пречки МПЦ-ОА да биде признаена од сестринските цркви

Мурзаку: Нема никакви пречки МПЦ-ОА да биде признаена од сестринските цркви

Скопје, 25 февруари 2018 (МИА) - Нема никакви пречки, ниту пак причини Православните цркви да не ја ... повеќе...

Неофит: Кога ќе треба да се исполни должноста, тоа и ќе го направиме

Неофит: Кога ќе треба да се исполни должноста, тоа и ќе го направиме

Скопје, 19 февруари 2018 (МИА) - Кога ќе треба да ја исполниме должноста, тоа и ќе го направиме, изј... повеќе...

Радев: Ја ценам улогата на Бигорскиот манастир за зацврстување на пријателството меѓу Бугарија и Македонија (видео)

Радев: Ја ценам улогата на Бигорскиот манастир за зацврстување на пријателството меѓу Бугарија и Македонија (видео)

Скопје, 18 февруари 2018 (МИА) - Свештената Бигорска обител во навечерието на Неделата на простување... повеќе...

Претседателот Радев го посети Бигорскиот манастир

Претседателот Радев го посети Бигорскиот манастир

Скопје, 17 февруари 2018 (МИА) - Претседателот на Република Бугарија Румен Радев заедно со митрополи... повеќе...

Марков манастир - бисер од богатата културна и духовна ризница

Марков манастир - бисер од богатата културна и духовна ризница

Скопје, 14 февруари 2018 (МИА) - Во услови на глобален економски колапс, чувствителни социјални окол... повеќе...

Владика Тимотеј: СПЦ нема намера да го реши црковниот проблем со МПЦ-ОА

Владика Тимотеј: СПЦ нема намера да го реши црковниот проблем со МПЦ-ОА

Скопје, 13 февруари 2018 (МИА) - Српската православна црква (СПЦ) нема сериозна намера да го реши цр... повеќе...

Промоција на монографија, концерт и изложба за Марков манастир

Промоција на монографија, концерт и изложба за Марков манастир

Скопје, 13 февруари 2018 (МИА) - Монографијата „Марков манастир - Св. Димитриј, внатрешниот духовен ... повеќе...

Промоција на монографијата „Марков манастир - Св. Димитриј, внатрешниот духовен живот“

Промоција на монографијата „Марков манастир - Св. Димитриј, внатрешниот духовен живот“

Скопје, 12 февруари 2018 (МИА) - Монографијата „Марков манастир - Св. Димитриј, внатрешниот духовен ... повеќе...

Арабати Баба Теќе - место за сите, без разлика на нацијата и религијата

Арабати Баба Теќе - место за сите, без разлика на нацијата и религијата

Скопје, 11 февруари 2018 (МИА)  - Арабати Баба Теќе постои 500 години, а негов основач е тетовецот С... повеќе...

Дервиш - човек што се „врти“ или мудрост, добрина, љубов и природа која обединува

Дервиш - човек што се „врти“ или мудрост, добрина, љубов и природа која обединува

Скопје, 10 февруари 2018 (МИА) - Се влегува со десна, се излегува со лева нога, часовникот обратно г... повеќе...

Дервиш - човек што се „врти“ или мудрост, добрина, љубов и природа која обединува

Дервиш - човек што се „врти“ или мудрост, добрина, љубов и природа која обединува

Скопје, 10 февруари 2018 (МИА) - Се влегува со десна, се излегува со лева нога, часовникот обратно г... повеќе...

Задушница - спомен за починатите

Задушница - спомен за починатите

Скопје, 10 јануари 2018 (МИА) - Православните христијани денеска одбележуваат Задушница во знак на с... повеќе...

Владика Наум: Следниот чекор е заедничко сослужение на светата литургија на БПЦ и МПЦ-ОА

Владика Наум: Следниот чекор е заедничко сослужение на светата литургија на БПЦ и МПЦ-ОА

Скопје, 9 февруари 2018 (МИА) – Следниот чекор е заедничко служење на светата литургија со што заедн... повеќе...

Монографија за „Марков манастир“ - духовно и културно богатство од 14 век

Монографија за „Марков манастир“ - духовно и културно богатство од 14 век

Скопје, 7 февруари 2018 (МИА) - Монографијата „Марков манастир - Св. Димитриј, внатрешниот духовен ж... повеќе...

Кражба во црквата „Свети Димитрија“ на православните гробишта во Тетово

Кражба во црквата „Свети Димитрија“ на православните гробишта во Тетово

Тетово, 5 јануари 2018 (МИА) - Непознати сторители изминатата ноќ извршиле тешка кражба во црквата „... повеќе...

Пет години од пожарот во манастирот Трескавец

Пет години од пожарот во манастирот Трескавец

Прилеп, 4 февруари 2018 (МИА) - Денеска се навршуваат пет години откако во катастрофалниот пожар до ... повеќе...