• A-
  • A
  • A+
петок, 21 септември 2018, 

Евро-атлантски интеграции

Хан: Ги започнуваме подготовките за преговори со ЕУ утре

Хан: Ги започнуваме подготовките за преговори со ЕУ утре

Луксембург, 26 јуни 2018 (МИА) – Еврокомесарот Јоханес Хан по Советот на министри на ЕУ на кој е одр... повеќе...

 
Хан задоволен што Македонија и Албанија ќе почнат преговори

Хан задоволен што Македонија и Албанија ќе почнат преговори

Скопје, 26 јуни 2018 (МИА) - Европскиот комесар за проширување на Европската унија, Јоханес Хан, поп... повеќе...

Условени преговори за Македонија во јуни 2019 (ДПЛ)

Условени преговори за Македонија во јуни 2019 (ДПЛ)

Луксембург, 26 јуни 2018 (МИА) - Можно е условно отворање на преговори во јуни 2019 година, јави изв... повеќе...

Условени преговори за Македонија во јуни 2019

Условени преговори за Македонија во јуни 2019

Луксембург, 26 јуни 2018 (МИА) -Можно е условно отворање на преговори во јуни 2019 година, јави изве... повеќе...

Македонија ќе ги почне преговорите со ЕУ во јуни 2019

Македонија ќе ги почне преговорите со ЕУ во јуни 2019

Луксембург, 26 јуни 2018 (МИА) - Можно е условно отворање на преговори во јуни 2019 година, јави изв... повеќе...

Дипломатски извори: Можно е Македонија да отпочне преговори со ЕУ во јуни 2019

Дипломатски извори: Можно е Македонија да отпочне преговори со ЕУ во јуни 2019

Луксембург, 26 јуни 2018 (МИА) - Можно е условно отворање на преговори во јуни 2019 година, јави изв... повеќе...

Министрите започнуваат нова последна рунда разговори за Македонија

Министрите започнуваат нова последна рунда разговори за Македонија

Луксембург, 26 јуни 2018 (МИА) - Шефовите на европските дипломатии денеска на министерскиот состанок... повеќе...

Рот: Дискусијата за Македонија „разочарувачка“

Рот: Дискусијата за Македонија „разочарувачка“

Луксембург, 26 јуни 2018 (МИА) - Германскиот министер за Европа Михаил Рот лут излезе од состанок на... повеќе...

Втора сесија дискусии за Македонија и Албанија во ЕУ

Втора сесија дискусии за Македонија и Албанија во ЕУ

Луксембург, 26 јуни 2018 (МИА) - Министрите за надворешни пред малку се вратија на работната маса на... повеќе...

На маса опцијата за старт на преговори до лето 2019 (видео)

На маса опцијата за старт на преговори до лето 2019 (видео)

Луксембург, 26 јуни 2018 (МИА) – Грчкиот министер за надворешни работи Никос Коѕиас,  порача дека ди... повеќе...

ЕУ се уште без одлука за старт на преговори, можно одложување до Самитот (видео)

ЕУ се уште без одлука за старт на преговори, можно одложување до Самитот (видео)

Луксембург, 26 јуни 2018 (МИА) - Франција и Холандија продолжуваат да се противат за старт на прегов... повеќе...

Аселборн: Ќе биде грешка ако не се даде датум за Македонија и Албанија

Аселборн: Ќе биде грешка ако не се даде датум за Македонија и Албанија

Луксембург, 26 јуни 2018 (МИА) - Министерот за надворешни работи на Луксембург, Жан Аселборн, смета ... повеќе...

Рот: Германија дава зелено светло за Македонија (видео)

Рот: Германија дава зелено светло за Македонија (видео)

Луксембург, 26 јуни 2018 (МИА) - Министерот за Европа во германското Министерството за надворешни ра... повеќе...

Блок: Се надевам на одлука за преговори со Македонија и Албанија (видео)

Блок: Се надевам на одлука за преговори со Македонија и Албанија (видео)

Луксембург, 26 јуни 2018 (МИА) - Холандскиот министер за надворешни работи Стеф Блок денеска пред со... повеќе...

Словачка: ЕУ мора да отвори преговори со Македонија

Словачка: ЕУ мора да отвори преговори со Македонија

Луксембург, 26 јуни 2018 (МИА) – Иван Корчок, државниот секретар за надворешни работи на Словачка по... повеќе...

Бибер: Франција ризикува да стане нова Грција за Македонија

Бибер: Франција ризикува да стане нова Грција за Македонија

Виена, 26 јуни 2018 (МИА) - Евентуалното вето од Франција за почеток на преговорите со Македонија ќе... повеќе...

Хан: ЕУ мора да ја награди Македонија, во спротивно ризикува нестабилност

Хан: ЕУ мора да ја награди Македонија, во спротивно ризикува нестабилност

Луксембург, 26 јуни 2018 MIA) - Македонија треба да биде наградена од ЕУ за напредокот и за договоро... повеќе...