МИА Македонска информативна агенција
Фото на денот
Скопје, Македонија, 01.04.2016, Куќата на Панта(МИА/ЕПА)
Куќата на дрво на 65 годишниот Панта Петровиќ, во предградието на градот Пирот, на 350 километри од Белград. Панта Петрович по 18 години работа во Франција во 1990 одлучил да се врати во Југославија кога започнуваат Југословенските војни. Денес живее од малата пензија од Франција во својата куќа на дрво на височина од отприлика 8 метри. Фотографијата е објавен ана 30 март 2016.

Назад до Фото сервис