МИА Најави - Македонија

МИА Најави - Македонија

17 јули 2018 

Скопје - Еврокомесарот  комесар за европска соседска политика и преговори за проширување на Европската унија Јоханес Хан во еднодневна работна посета на Република Македонија

- Пристигнување во Владата на Република Македонија (07:55)

- Присуство на 79-тата седница на Владата на Република Македонија, со единствена точка „Информација за концептот и структурата на преговори за пристапување на Република Македонија во Европската Унија“ (08:10)

- Прес-конференција на премиерот Зоран Заев и еврокомесарот Јоханес Хан (08:55) 

- Поради безбедносни проверки, претставниците на медиумите треба да пристигнат во Медиа центарот на Владата најдоцна до 07:30 часот.

Скопје - Седница на Собрание на Република Македонија. (Сала „Македонија“/12:00)

Скопје - Седница на собраниската Комисија за одбрана и безбедност (Сала 4/10:00)

Скопје - Седница собраниската Законодавно-правна комисија (Сала 4/10:30) 

Скопје - Седница на собраниската Комисија за политички систем и односи меѓу заедниците (Сала 6/10:30)

Скопје - Седница на собранискиот Национален совет за евроинтеграции (Сала „Борис Трајковски“/11:00) 

Скопје - Владата на Република Македонија ќе ја одржи 80. седница (9:30)  

Скопје - Прес-конференција на Стопанската Kомора на Северо-Западна во врска со Законот за забрана на перење пари и финансирање на тероризмот. (Простории на СКСЗМ/11:00)

Скопје - Седница на Центарот за развој на Скопскиот плански регион. (Домот на култура општина Илинден/11:00)

 

___________________________________________________________

***МИА ги објавува местото и времето на одржување на настаните и притоа не презема обврска за реизвестување доколку дојде до промена на најавените термини***

 

Сите права се задржани. Овој материјал не смее да се складира, издава, емитува, препишува и повторно да се дистрибуира во каква било форма, без писмена дозвола од Македонската информативна агенција.НЕМА ПОВРЗАНИ ВЕСТИ