• A-
  • A
  • A+
E enjte, 21 Qershor 2018, 

Në ditën e sotme

Në ditën e sotme

Në ditën e sotme

21 qershor 2018 (MIA) 1377. - Vdiq mbreti anglez Eduardi i Tretë, i cili gjatë sundimit nga viti 13... më tepër...

 
Në ditën e sotme

Në ditën e sotme

20 qershor 2018 (MIA) 1597.- Uilliam Barenc, eksploruesi holandez që u përpoq të kërkonte një kalim... më tepër...

Në ditën e sotme -

Në ditën e sotme -

19 qershor 2018 (MIA) 551.p.e.s - Lindi Konfuçie, filozofi kinez. Në doktrinën e tij etike elementi... më tepër...

Në ditën e sotme

Në ditën e sotme

18 qershor 2018 (MIA) 1155. - Papa Adriani IV kurorëzoi Frederikun I Barbarosa si Perandor i Shenjt... më tepër...

Në ditën e sotme

Në ditën e sotme

17 qershor 2018 (MIA) - Dita Ndërkombëtare e Aksioneve Kundër Thatësisë dhe Përmbytjeve 1239. - Li... më tepër...

Në ditën e sotme

Në ditën e sotme

16 qershor 2018 (MIA) 1487. - U zhvillua beteja e fundit e madhe në tokën angleze, që shënoi edhe f... më tepër...

Në ditën e sotme

Në ditën e sotme

15 qershor 2018 (MIA) 1330. - Lindi Eduard, Princi i Zi, i biri dhe trashëgimtari i mbretit Eduard ... më tepër...

Në ditën e sotme

Në ditën e sotme

14 qershor 2018 (MIA)  - Dita e Flamurit të SHBA-së - Dita Botërore e Dhurimit të Gjakut 1645. - ... më tepër...

Në ditën e sotme

Në ditën e sotme

13 qershor 2018 (MIA) 323 p.e.s. - Vdiq në Babiloni, Aleksandri i Madh, mbret i Maqedonisë dhe një ... më tepër...

Në ditën e sotme

Në ditën e sotme

12 qershor 2018 (MIA) 1667 - U krye me sukses transfuzioni i parë i gjakut nga Zhan Batist Denis, m... më tepër...

Në ditën e sotme

Në ditën e sotme

Në ditën e sotme 11 qershor 2018 (MIA) 1488. - Xhejms III i Skocisë vritet mbas humbjes së tij në ... më tepër...

Në ditën e sotme

Në ditën e sotme

10 qershor 2018 (MIA) - Dita e Punonjësve Social në Maqedoni - Dita e Aviacionit Аjror dhe Мbrojtj... më tepër...

Në ditën e sotme

Në ditën e sotme

9 qershor 2018 (MIA) 68. - Perandori romak Nero ka kryer vetëvrasje pas shpërthimit të pakënaqësisë... më tepër...

Në ditën e sotme

Në ditën e sotme

8 qershor 2018 (MIA) 632. - Vdiq themeluesi i fesë islame, profeti Muhamed A.S.  Besimtarët myslima... më tepër...

Në ditën e sotme

Në ditën e sotme

7 qershor 2018 (MIA) 1329. - Vdiq nga lebroza Robert Bruce, mbret i Skocisë nga viti 1306. Vendin e... më tepër...

Në ditën e sotme

Në ditën e sotme

6 qershor 2018 (MIA) 1599. - Lindi Diego Rodrigues de Silva i Valaskez, artist spanjoll që u bë pik... më tepër...

Në ditën e sotme

Në ditën e sotme

5 qershor 2018 (MIA) 1249. - Luigji i IX i Francës zbarkoi në Egjipt gjatë kryqëzatës së 6-të. 147... më tepër...