• A-
  • A
  • A+
E mërkurë, 22 Gusht 2018, 

Ekonomi

Tevdovski: Vazhdon trendi i rritjes së pagave, në nivel vjetor 1.400 denarë

Tevdovski: Vazhdon trendi i rritjes së pagave, në nivel vjetor 1.400 denarë

Shkup, 21 gusht 2018 (MIA) - Rritja e pagës mesatare në qershor të këtij viti në krahasim me qershor... më tepër...

 
Paga mesatare në qershor 24.203 denarë, vërehet rritje prej 6,1 për qind

Paga mesatare në qershor 24.203 denarë, vërehet rritje prej 6,1 për qind

Shkup, 21 gusht 2018 (MIA) - Paga mesatare neto e paguar për një të punësuar në Maqedoni në korrik t... më tepër...

Në Maqedoni 40 për qind të kohës së lirë qytetarët e kalojnë para televizorit

Në Maqedoni 40 për qind të kohës së lirë qytetarët e kalojnë para televizorit

Shkup, 21 gusht 2018 (MIA) - Qytetarët e Maqedonisë pjesën më të madhe apo një të tretën e ditës e k... më tepër...

Benzinat lirohen, ndërsa dizeli shtrenjtohet për gjysmë denari

Benzinat lirohen, ndërsa dizeli shtrenjtohet për gjysmë denari

Shkup, 20 gusht 2018 (MIA) - Benzinat prej sonte në mesnatë lirohen për gjysmë denar për litër, ndër... më tepër...

Deri në fund të gushtit paraqitje për provim për drejtor të autorizuar të falimentimit

Deri në fund të gushtit paraqitje për provim për drejtor të autorizuar të falimentimit

Shkup, 20 gusht 2018 (MIA) - Deri më 31 gusht kandidatët e interesuar do të mund të paraqiten për ma... më tepër...

Shoqata qytetare kërkojnë shleyerje të borxheve për shëprbimet komunale

Shoqata qytetare kërkojnë shleyerje të borxheve për shëprbimet komunale

Shkup, 20 gusht 2018 (MIA) - Konfederata e organizatave dhe shoqatave sindikaliste "Njeriu mbi përfi... më tepër...

MF: Firmat për shtatë muaj kanë marrë 12,7 miliardë denarë kthim të TVSH-së

MF: Firmat për shtatë muaj kanë marrë 12,7 miliardë denarë kthim të TVSH-së

Shkup, 20 gusht 2018 (MIA) - Kthimi i TVSH-së për firmat në shtatë muajt e parë të këtij viti është ... më tepër...

Evropianët shpenzojnë 428 miliard euro për pushim, banorët e Maqedonisë  në hap me shtetet e rajonit

Evropianët shpenzojnë 428 miliard euro për pushim, banorët e Maqedonisë në hap me shtetet e rajonit

Shkup, 20 gusht 2018 (MIA) - Evropianët në udhëtimet turistike në vit gjithsej shpenzojnë 428 miliar... më tepër...

KRRE do të publikojë çmime të reja të naftës

KRRE do të publikojë çmime të reja të naftës

Shkup, 20 gusht 2018 (MIA) - Komisioni rregullator për energjetikë sot pritet të dalë me çmime të re... më tepër...

Plani operativ për punësim dhe Garanci për të rinjtë - efikas në uljen e papunësisë

Plani operativ për punësim dhe Garanci për të rinjtë - efikas në uljen e papunësisë

Shkup, 19 gusht 2018 (MIA) - Me sukses zbatohen Plani operativ për punësim 2018 dhe pilot programi g... më tepër...

Një set ligjesh nga Ministria e Financave me përfitime të drejtpërdrejta për qytetarët dhe firmat

Një set ligjesh nga Ministria e Financave me përfitime të drejtpërdrejta për qytetarët dhe firmat

Shkup, 19 gusht 2018 (MIA) - Ministria e Financave përgatiti ose vendosi në zbatim tetë ligje të cil... më tepër...

Grant prej dy milionë eurove për furnizim të sistemeve fotovoltaike për 35 komuna

Grant prej dy milionë eurove për furnizim të sistemeve fotovoltaike për 35 komuna

Shkup, 18 gusht 2018 (MIA) - Kopshtet, shkollat, ndërtesat e komunave dhe objekte tjera publike në k... më tepër...

Falsifikatet në Maqedoni vijnë nga Kina dhe Turqia, më shpesh ushqim, veshmbathje, këpucë

Falsifikatet në Maqedoni vijnë nga Kina dhe Turqia, më shpesh ushqim, veshmbathje, këpucë

Shkup, 18 gusht 2018 (MIA) - Malli i falsifikuar i cili arrin në Maqedoni është nga Kina dhe Turqia,... më tepër...

Derdhja devizore nga turizmi këtë vit do të arrijë 24  miliardë denarë

Derdhja devizore nga turizmi këtë vit do të arrijë 24 miliardë denarë

Shkup, 17 gusht 2018 (MIA) - Gjithsej 26,5 për qind derdhje më të madhe devizore realizoi turizmi në... më tepër...

"Gereshajmer" para vendimit nëse të hap fabrikë në Maqedoni

"Gereshajmer" para vendimit nëse të hap fabrikë në Maqedoni

Shkup, 18 gusht 2018 (MIA) - Maqedonia është mes dy vendeve që kompania gjermane "Gereshajmer" e ris... më tepër...

Mbikëqyrje në gjendjen dhe funksionimin e VK Tabanoc, Qafëthanë dhe Markova Noga

Mbikëqyrje në gjendjen dhe funksionimin e VK Tabanoc, Qafëthanë dhe Markova Noga

Shkup, 16 gusht 2018 (MIA) - Përfaqësues të Delegacionit të BE-së bashkë me delegacionin e Drejtoris... më tepër...

BPRM: Nuk priten efekte të drejtpërdrejta negative ndaj ekonomisë nga ngjarjet në Turqi

BPRM: Nuk priten efekte të drejtpërdrejta negative ndaj ekonomisë nga ngjarjet në Turqi

Shkup, 16 gusht 2018 (MIA) - Nga ngjarjet në Turqi nuk priten efekte të drejtpërdrejta negative ndaj... më tepër...

Mozaik

Në Gjermani ka rënë breshëri më i madh i regjistruar deri tani në Evropë

Breshëri më i madh që dikur ka rënë në Evropë, ësh...

Një fëmijë dyvjeçar pi nga 40 cigare në ditë

Një dyvjeçar nga Indonezia është bërë i varur nga ...

NASA më në fund e lansoi sondën solare "Parker" (VIDEO)

Pas disa anulimeve, Aeronautika Kombëtare Amerikan...

Majkëll Mur: Tramp është presidenti i fundit

Regjisori amerikan Majkëll Mur publikoi trajler pë...

Destinacione nga Japonia deri në Norvegji në të cilat është e ndaluar të vdesësh

Ndoshta mendoni se ligjet e logjikës dhe fizikës n...