• A-
  • A
  • A+
E hënë, 18 Qershor 2018, 

Kulturë

ITSHKSH: Gjuha shqipe në Maqedoni meriton më shumë hapësirë

ITSHKSH: Gjuha shqipe në Maqedoni meriton më shumë hapësirë

Shkup, 18 qershor 2018 (MIA) - Sot në Institutin e Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarë... më tepër...

 
Info turi për përfaqësim të atraksioneve turistike të Maqedonisë

Info turi për përfaqësim të atraksioneve turistike të Maqedonisë

Shkup, 18 qershor 2018 (MIA) - Ekipe të gazetarëve nga më shumë shtëpi mediale nga Kroacia, Serbia, ... më tepër...

Simpoziumi i Dytë Ndërkombëtar i Artit “Struga 2018” - Strugë

Simpoziumi i Dytë Ndërkombëtar i Artit “Struga 2018” - Strugë

Sttrugë, 18 qershor 2018 (MIA) - Prej sot e deri më 23 qershor 2018, në Strugë, për herë të dytë org... më tepër...

Urim nga ministri i Kulturës me rastin e Fitër Bajramit

Urim nga ministri i Kulturës me rastin e Fitër Bajramit

Shkup, 15 qershor 2018 (MIA) - Ministri i Kulturës Asaf Ademi dërgoi urim deri te besimtarët myslima... më tepër...

Takim i ministrit Ademi me ambasadorin francez Timonie

Takim i ministrit Ademi me ambasadorin francez Timonie

Shkup, 14 qershor 2018 (MIA) - Ministri i Kulturës, Asaf Ademi sot u takua  me ambasadorin e Francës... më tepër...

Studim nënujor i lokalitetit Gjiri i eshtrave në Gradishte

Studim nënujor i lokalitetit Gjiri i eshtrave në Gradishte

Shkup, 13 qershor 2018 (MIA) - Drejtoria për Mbrojtjen e Trashëgimisë Kulturore (DMTK) dhe Qendra pë... më tepër...

Fillon "Baskerfest" në sheshin "Maqedonia"

Fillon "Baskerfest" në sheshin "Maqedonia"

Shkup, 12 qershor 2018 (MIA) - Në Sheshin "Maqedonia" sonte prej orës 19 do të fillojë Festivali i 1... më tepër...

Ekspozitë e veprave nga Galeria qytetare artistike e Sofjes

Ekspozitë e veprave nga Galeria qytetare artistike e Sofjes

Shkup, 12 qershor 2018 (MIA) - Bashkëpunimi ndërkombëtar i Galerisë kombëtare të Maqedonisë me insti... më tepër...

Projeksion i "Pluhurit" në Kinotekë si përshëndetje e fundit për doajenin Salaetin Bilall

Projeksion i "Pluhurit" në Kinotekë si përshëndetje e fundit për doajenin Salaetin Bilall

Shkup, 11 qershor 2018 (MIA) - Në Kinotekën e Maqedonisë sonte do të shfaqet filmi "Pluhuri" nga Mil... më tepër...

Promovimi i "Dy botave" nga Xelaludin Mohamed Rumi

Promovimi i "Dy botave" nga Xelaludin Mohamed Rumi

Shkup, 10 qershor 2018 (MIA) - "Dy bota" nga Xhalaludin Mohamed Rumi është titulli i librit që do të... më tepër...

Pas 23 viteve Tetova sërish nikoqire e Ditëve të Fotografisë së Maqedonisë

Pas 23 viteve Tetova sërish nikoqire e Ditëve të Fotografisë së Maqedonisë

Tetovë, 10 qershor 2018 (MIA) - Me ekspozitën e 101 fotografive nga 43 autorë në Tetovë janë hapur 5... më tepër...

Panair vere të librit

Panair vere të librit

Shkup, 8 qershor 2018 (MIA) - Panairi vere i librit prej sot e deri më 13 qershor do të mbahet në Sh... më tepër...

Ekspozitë e artit digjital nga autori amerikan Kervin Kendel Uiliamson

Ekspozitë e artit digjital nga autori amerikan Kervin Kendel Uiliamson

Shkup, 8 qershor 2018 (MIA) - Në Konceptin 37 sonte në orën 20.30 do të hapet ekspozita e artit digj... më tepër...

ASHAM dhe FAD nesër do të mbajnë seancë komemorative për akademikun Matevski

ASHAM dhe FAD nesër do të mbajnë seancë komemorative për akademikun Matevski

Shkup, 7 qershor 2018 (MIA) - Akademia e Shkencave dhe Arteve e Maqedonisë kumtoi se anëtari i saj i... më tepër...

Ndërroi jetë akademiku Mateja Matevski

Ndërroi jetë akademiku Mateja Matevski

Shkup, 7 qershor 2018 (MIA) - Në moshën 89-vjeçare ka ndërruar jetë poeti i njohur dhe akademiku Mat... më tepër...

Shou i rrugës "Baskerfest" në disa komuna prej nesër deri më 24 qershor

Shou i rrugës "Baskerfest" në disa komuna prej nesër deri më 24 qershor

Shkup, 7 qershor 2018 (MIA) - Festivali i artistëve të rrugës "Baskerfest" tradicionalisht do të mba... më tepër...

Koncert i  xhaz-muzikantit Femi Kuti me Filarmoninë në Parkun e Qytetit

Koncert i xhaz-muzikantit Femi Kuti me Filarmoninë në Parkun e Qytetit

Shkup, 7 qershor 2018 (MIA) - Filarmonia e Maqedonisë sonte nga ora 21 në Parkun e Qytetit do të mba... më tepër...