• A-
  • A
  • A+
E hënë, 20 Gusht 2018, 

Biznes

Deri në fund të gushtit paraqitje për provim për drejtor të autorizuar të falimentimit

Deri në fund të gushtit paraqitje për provim për drejtor të autorizuar të falimentimit

Shkup, 20 gusht 2018 (MIA) - Deri më 31 gusht kandidatët e interesuar do të mund të paraqiten për ma... më tepër...

 
Shoqata qytetare kërkojnë shleyerje të borxheve për shëprbimet komunale

Shoqata qytetare kërkojnë shleyerje të borxheve për shëprbimet komunale

Shkup, 20 gusht 2018 (MIA) - Konfederata e organizatave dhe shoqatave sindikaliste "Njeriu mbi përfi... më tepër...

Evropianët shpenzojnë 428 miliard euro për pushim, banorët e Maqedonisë  në hap me shtetet e rajonit

Evropianët shpenzojnë 428 miliard euro për pushim, banorët e Maqedonisë në hap me shtetet e rajonit

Shkup, 20 gusht 2018 (MIA) - Evropianët në udhëtimet turistike në vit gjithsej shpenzojnë 428 miliar... më tepër...

Plani operativ për punësim dhe Garanci për të rinjtë - efikas në uljen e papunësisë

Plani operativ për punësim dhe Garanci për të rinjtë - efikas në uljen e papunësisë

Shkup, 19 gusht 2018 (MIA) - Me sukses zbatohen Plani operativ për punësim 2018 dhe pilot programi g... më tepër...

Derdhja devizore nga turizmi këtë vit do të arrijë 24  miliardë denarë

Derdhja devizore nga turizmi këtë vit do të arrijë 24 miliardë denarë

Shkup, 17 gusht 2018 (MIA) - Gjithsej 26,5 për qind derdhje më të madhe devizore realizoi turizmi në... më tepër...

"Gereshajmer" para vendimit nëse të hap fabrikë në Maqedoni

"Gereshajmer" para vendimit nëse të hap fabrikë në Maqedoni

Shkup, 18 gusht 2018 (MIA) - Maqedonia është mes dy vendeve që kompania gjermane "Gereshajmer" e ris... më tepër...

Bekteshi: Mund të kërkohet strukturë pronësore e firmave që ndërmorën përkrahje për konkurrencë

Bekteshi: Mund të kërkohet strukturë pronësore e firmave që ndërmorën përkrahje për konkurrencë

Shkup, 16 gusht 2018 (MIA) - Njëzet milionë denarët e para përkrahje nga Programi për konkurrencë  i... më tepër...

Bekteshi: Nëse Rusia vendos bllokadë do të gjejmë tregje të tjera

Bekteshi: Nëse Rusia vendos bllokadë do të gjejmë tregje të tjera

Shkup, 16 gusht 2018 (MIA) - Nuk hyj në atë nëse bllokada ruse për pjeshkat është vendim politik apo... më tepër...

Eurostat: Në Maqedoni rreth 46.000 shtretër për akomodimin e turistëve

Eurostat: Në Maqedoni rreth 46.000 shtretër për akomodimin e turistëve

Shkup, 16 gusht 2018 (MIA) - Maqedonia disponon me rreth 46.000 shtretër për akomodimin e turistëve ... më tepër...

Bekteshi do të referojë për realizimin e masave nga Programi për konkurrencë

Bekteshi do të referojë për realizimin e masave nga Programi për konkurrencë

Shkup, 16 gusht 2018 (MIA) -  Ministri i Ekonomisë Kreshnik Bekteshi  sot në Ministrinë e Ekonomisë ... më tepër...

Rritet besimi në industrinë përpunuese

Rritet besimi në industrinë përpunuese

Shkup, 15 gusht 2018 (MIA) - Besimi në industrinë përpunuese në korrik të këtij viti është rritur pë... më tepër...

Rritje e qarkullimit në industri prej 11,9 për qind në gjysmëvjetorin e parë

Rritje e qarkullimit në industri prej 11,9 për qind në gjysmëvjetorin e parë

Shkup, 15 gusht 2018 (MIA) - Qarkullimi në industri në gjysmën e parë të këtij viti shënon rritje pr... më tepër...

Ulet numri i lejeve të lëshuara për ndërtim në qershor

Ulet numri i lejeve të lëshuara për ndërtim në qershor

Shkup, 15 gusht 2018 (MIA) - Ulet numri i lejeve të lëshuara për ndërtim në qershor në krahasim me m... më tepër...

 Një banor i Maqedonisë brenda një viti konsumon më pak se një kilogram akullore, në BE gjashtë

Një banor i Maqedonisë brenda një viti konsumon më pak se një kilogram akullore, në BE gjashtë

Shkup, 15 gusht 2018 (MIA) - Një banor i Maqedonisë brenda një viti konsumon rreth 0,85 litër akullo... më tepër...

Konferencë e dytë ndërkombëtare për kompani nga industria e metalit dhe ajo elektrike

Konferencë e dytë ndërkombëtare për kompani nga industria e metalit dhe ajo elektrike

Shkup, 14 gusht 2018 (MIA) - Konferenca e dytë Macedonia Manufacturing Expo (MME) qëllimi i së cilës... më tepër...

Katër kompani kanë paraqitur bartës të funksioneve publike në strukturën pronësore

Katër kompani kanë paraqitur bartës të funksioneve publike në strukturën pronësore

Shkup, 14 gusht 2018 (MIA) - Vetëm katër nga gjithsej 77-të kompani - aplikuese, fituese të mjeteve ... më tepër...

Bekteshi: Deri në fund të vitit Maqedoninë do ta vizitojnë një milion turistë

Bekteshi: Deri në fund të vitit Maqedoninë do ta vizitojnë një milion turistë

Shkup, 14 gusht 2018 (MIA) - Të dhënat e fundit të Entit Shtetëror për Statistikë për rritjen e numr... më tepër...

Mozaik

Në Gjermani ka rënë breshëri më i madh i regjistruar deri tani në Evropë

Breshëri më i madh që dikur ka rënë në Evropë, ësh...

Një fëmijë dyvjeçar pi nga 40 cigare në ditë

Një dyvjeçar nga Indonezia është bërë i varur nga ...

NASA më në fund e lansoi sondën solare "Parker" (VIDEO)

Pas disa anulimeve, Aeronautika Kombëtare Amerikan...

Majkëll Mur: Tramp është presidenti i fundit

Regjisori amerikan Majkëll Mur publikoi trajler pë...

Destinacione nga Japonia deri në Norvegji në të cilat është e ndaluar të vdesësh

Ndoshta mendoni se ligjet e logjikës dhe fizikës n...