• A-
  • A
  • A+
E enjte, 26 Prill 2018, 

Bujqësi

Të hënën shpallja për sistemimin e tokës në "Xhumajlia"

Të hënën shpallja për sistemimin e tokës në "Xhumajlia"

Shkup, 26 prill 2018 (MIA) - Vazhdimisht jemi të hapur me bujqit, realizojmë takime me të gjitha sho... më tepër...

 
Filloi pagesa për dëmet nga viti 2017, sot u paguan 85 milionë denarë për Resnjën

Filloi pagesa për dëmet nga viti 2017, sot u paguan 85 milionë denarë për Resnjën

Shkup, 26 prill 2018 (MIA) - Nga sot filloi pagesa e dëmshpërblimit nga fatkeqësitë natyrore që ndod... më tepër...

Bashkëpunim i fuqishëm ndërkombëtar për avancimin e tregtisë në bujqësi

Bashkëpunim i fuqishëm ndërkombëtar për avancimin e tregtisë në bujqësi

Shkup, 25 prill 2018 (MIA) - Vendosja e praktikës së drejtës tregtare, regjistrimi i prodhimeve trad... më tepër...

Prodhuesit presin rendimente të larta të misrit

Prodhuesit presin rendimente të larta të misrit

Shkup, 25 prill 2018 (MIA) - Kushtet e volitshme kohore gjatë vjeshtës dhe pranverës së kaluar me re... më tepër...

Maqedonia e pret lejen për eksportin e troftës në BE

Maqedonia e pret lejen për eksportin e troftës në BE

Shkup, 24 prill 2018 (MIA) - Drejtori i Agjencisë për Ushqim dhe Veterinari (AUV) Zoran Atanasov pre... më tepër...

Nikollovski: Janë paguar 104,7 milionë denarë subvencione për rrushin

Nikollovski: Janë paguar 104,7 milionë denarë subvencione për rrushin

Shkup, 23 prill 2018 (MIA) - Ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Ekonomisë së Ujërave, Ljupço Nikol... më tepër...

Sigurohen 15 milion euro përmes IPA 2019 për financim në sektorin e bujqësisë

Sigurohen 15 milion euro përmes IPA 2019 për financim në sektorin e bujqësisë

Shkup, 23 prill 2019 (MIA) - Projektet aktuale të financuara nga Instrumentet e ndihmës para - qasës... më tepër...

Forum: Nuk ka bujqësi pa kombinate të mëdha dhe mekanizëm bashkëkohor

Forum: Nuk ka bujqësi pa kombinate të mëdha dhe mekanizëm bashkëkohor

Veles, 23 prill 2018 (MIA) - Nëse nuk kuptojmë se shtetit i duhen kombinate të mëdha, nuk do të kemi... më tepër...

"Grinjard" vjen në Maqedoni, do të kërkojë eksportues të pemëve dhe perimeve të freskëta

"Grinjard" vjen në Maqedoni, do të kërkojë eksportues të pemëve dhe perimeve të freskëta

Veles, 23 prill 2018 (MIA) - Javën e ardhshme në Maqedoni do të vijnë përfaqësues të kompanisë "Grin... më tepër...

Nivelet e ujërave të lumenjve rreth mesatares, nivel më të ulët në Cërna Rekë

Nivelet e ujërave të lumenjve rreth mesatares, nivel më të ulët në Cërna Rekë

Shkup, 23 prill 2018 (MIA) - Nuk ka lëvizje më të mëdha të nivele të ujërave të lumenjve në krahasim... më tepër...

Nikollovski: Teknologjitë e reja në bujqësi duhet të jenë prioritet për secilin shtet

Nikollovski: Teknologjitë e reja në bujqësi duhet të jenë prioritet për secilin shtet

Shkup, 20 prill 2018 (MIA) - Implementimi i teknologjive të reja në bujqësi është prioritet për seci... më tepër...

MBPEU: Marrëveshjet me Serbinë nuk do ta rrisin importin e miellit në Maqedoni

MBPEU: Marrëveshjet me Serbinë nuk do ta rrisin importin e miellit në Maqedoni

Shkup, 19 prill 2018 (MIA) - Vitin e kaluar importi i miellit nga Serbia ka arritur 53.000 tonë dhe ... më tepër...

Nikollovski: Është e mundur heqja e plotë e pullave të sigurisë për miellin

Nikollovski: Është e mundur heqja e plotë e pullave të sigurisë për miellin

Shkup, 19 prill 2018 (MIA) - Bisedimet për importin e miellit serb është e mundur të  përfundojnë me... më tepër...

Nikollovski: Shfrytëzimi i IPARD, një nga prioritetet

Nikollovski: Shfrytëzimi i IPARD, një nga prioritetet

Shkup, 19 prill 2018 (MIA) - Në mënyrë të hollësishme e shqyrtuam Raportin e KE-së i cili ka të bëjë... më tepër...

MBPEU mori nga BE-ja treqind kompjuterë dhe 18 automjete

MBPEU mori nga BE-ja treqind kompjuterë dhe 18 automjete

Shkup, 19 prill 2018 (MIA) - Tetëmbëdhjetë automjete "Dacia" dhe 300 kompjuterë në vlerë të përgjith... më tepër...

Niveli i ujërave të lumenjve më i lartë nga mesatarja e prillit

Niveli i ujërave të lumenjve më i lartë nga mesatarja e prillit

Shkup, 19 prill 2018 (MIA) - Niveli i lumenjve është mbi mesataren për prillin me përjashtim të Kriv... më tepër...

MBPEU: Do të drejtohemi drejt përmbushjes së rekomandimeve të KE-së

MBPEU: Do të drejtohemi drejt përmbushjes së rekomandimeve të KE-së

Shkup, 18 prill 2018 (MIA) - Do të drejtohemi drejt përmbushjes të të gjitha rekomandimeve të përmba... më tepër...

Mozaik

Bukureshti - qyteti i kabllove

Kryeqyteti i Rumanisë, Bukureshti mund të quhet ed...

Patate të fërguara për Kim Xhong-un në samitin në Korenë e Jugut

Ushqim zviceran nga patate të fërguara që quhet re...

Bastoret britanike hapën ankand me emrin e princit të vogël

Menjëherë pas lindjes së djalit të dytë të Uiliam ...

Edhe Pipa Midëlton pret një foshnjë

Në vigjilje të lindjes së dukeshës së Kembrixhit, ...

Kejt dhe Uilliam u bënë me djalë

Dukesha Kejt Midëlton i ka sjellë në jetë familjes...