Ekonomi

Qeveria shqiptare do të marrë hua 500 milionë euro me eurobond

Qeveria shqiptare do të marrë hua 500 milionë euro me eurobond

Tiranë, 25 shtator 2018 (MIA) - Qeveria shqiptare do të marrë deri në 500 milionë euro borxh duke em... më tepër...

 
Peter: Humbje miliarda euro ndihmë dhe destabilizim të mundshëm të denarit nëse nuk jeni pjesë e BE-së

Peter: Humbje miliarda euro ndihmë dhe destabilizim të mundshëm të denarit nëse nuk jeni pjesë e BE-së

Shkup, 25 shtator 2018 (MIA) - Humbje e miliarda eurove ndihmë financiare nga BE-ja, ulje të investi... më tepër...

Në korrik 70,4 për qind e energjisë elektrike ka qenë prodhim vendor

Në korrik 70,4 për qind e energjisë elektrike ka qenë prodhim vendor

Shkup, 25 shtator 2018 (MIA) - Në korrik të këtij viti në Maqedoni u shpenzuan 549.423 MWh energji e... më tepër...

Kinë: SHBA-ja po na mban thikën në fyt për kontestin tregtar

Kinë: SHBA-ja po na mban thikën në fyt për kontestin tregtar

Pekin, 25 shtator 2018 (MIA) - Me vendosjen e doganave për importin e mallrave kineze, SHBA-ja "ia m... më tepër...

Angjushev: Deri më 30 shtator do të jetë gati pakoja tepricë teknologjike në "Eurokompozit"

Angjushev: Deri më 30 shtator do të jetë gati pakoja tepricë teknologjike në "Eurokompozit"

Prilep, 24 shtator 2018 (MIA) - Deri në fund të muajit, deri më 30 shtator, do të shpallen teprica t... më tepër...

Rajoni juglindor me pjesëmarrje më të madhe të bruto vlerës së shtuar në bujqësi

Rajoni juglindor me pjesëmarrje më të madhe të bruto vlerës së shtuar në bujqësi

Shkup, 24 shtator 2018 (MIA) - Pjesëmarrje më të madhe  në krijimin e bruto vlerës së shtuar në bujq... më tepër...

Po modernizohet trafostacioni "Dubrovë", investimi 4,6 milionë euro

Po modernizohet trafostacioni "Dubrovë", investimi 4,6 milionë euro

Negotinë, 24 shtator 2018 (MIA) - MEPSO filloi me modernizimin e stacionit transformator "Dubrovë" ,... më tepër...

Kompanitë startap të Maqedonisë do të prezantohen para industrisë gjermane

Kompanitë startap të Maqedonisë do të prezantohen para industrisë gjermane

Shkup, 24 shtator 2018 (MIA) - Kompanitë startap të Maqedonisë do të mund t'i prezantojnë idetë e ty... më tepër...

Tribunë: Perspektivat e ekonomisë së Maqedonisë përmes anëtarësimit në BE dhe në NATO

Tribunë: Perspektivat e ekonomisë së Maqedonisë përmes anëtarësimit në BE dhe në NATO

Shkup, 24 shtator 2018 (MIA) - Kryeministri Zoran Zaev dhe zëvendëskryeministri për Çështje Ekonomik... më tepër...

Forum "Si të përmirësohet mjedisi i biznesit në Maqedoni"

Forum "Si të përmirësohet mjedisi i biznesit në Maqedoni"

Shkup, 24 shtator 2018 (MIA) - Forum me temë "Si të përmirësohet mjedisi i biznesit në Maqedoni - nd... më tepër...

Bekteshi-Ahmetaj: One Stop Shop do ta avancojë bashkëpunimin ekonomik

Bekteshi-Ahmetaj: One Stop Shop do ta avancojë bashkëpunimin ekonomik

Tiranë, 21 shtator 2018 (MIA) - Implementimi sa më i shpejtë i projektit për menaxhim të përbashkët ... më tepër...

Panair i dytë ndërkombëtar për inovacione - rritet numri i inovatorëve të interesuar

Panair i dytë ndërkombëtar për inovacione - rritet numri i inovatorëve të interesuar

Shkup, shtator 2018 (MIA) - Tendë glamping e vendosur në formën, në të cilën në mënyrë natyrale e ko... më tepër...

Konferencë: Gratë jo mjaft të përfaqësuara në pozitat udhëheqëse

Konferencë: Gratë jo mjaft të përfaqësuara në pozitat udhëheqëse

Shkup, 21 shtator 2018 (MIA) - Mbi 60 profesionistë nga Maqedonia, Shqipëria, Holanda dhe Kosova mar... më tepër...

Panair për biznese të vogla "Krijojmë brende"

Panair për biznese të vogla "Krijojmë brende"

Shkup, 21 shtator 2018 (MIA) - Panairi për biznese të vogla "Krijojmë brende" po mbahet prej sot e d... më tepër...

Maqedonia dhe Shqipëria do të punojnë në zhvillimin e rrjeteve transportuese të gazit natyror

Maqedonia dhe Shqipëria do të punojnë në zhvillimin e rrjeteve transportuese të gazit natyror

Tiranë, 21 shtator 2018 (MIA) - Maqedonia dhe Shqipëria do të bashkëpunojnë në zhvillimin e rrjeteve... më tepër...

Vetëdije e ulët tek kompanitë për mbrojtje të pronësisë industriale

Vetëdije e ulët tek kompanitë për mbrojtje të pronësisë industriale

Shkup, 21 shtator 2018 (MIA) - Në Maqedoni ka të regjistruara 123.000 marka tregtare. Vetëdija për r... më tepër...

Fillon "Inovamak 2018"

Fillon "Inovamak 2018"

SHkup, 21 shtator 2018 (MIA) - Ekspozues nga 20 shtete pritet të prezantohen në Panairin e dytë ndër... më tepër...

Mozaik

Shitet shtëpia e modës "Versaçe"

Gazeta italiane "Koriere dela sera" sot kumtoi se ...

NASA zbuloi dy planete të reja

Vetëm pesë muaj pas nisjes, teleskopi orbital i NA...

Maqedonia e konfirmoi pjesëmarrjen në Eurovizionin 2019

Maqedonia e konfirmoi pjesëmarrjen në Eurovizionin...

Në Las Vegas hapet muzeu i marihuanës

Muzeu i marihuanës sot do të hapet në "qytetin e m...

Në Hënë ndodhet një njeri i varrosur

Në Hënë ka shumë "mbeturina" nga njerëzit që e kan...