• A-
  • A
  • A+
E hënë, 20 Gusht 2018, 

Barozo: Dobia e Kroacisë nga anëtarësimi në BE është e madhe

Zagreb, 30 qershor  2013 (MIA) - Anëtarësimi i Kroacisë në BE  nuk do t'i zgjidhë të gjitha problemet, por vendet të cilat janë inkuadruar në Union para asaj kanë arritur përparim të madh në marrëdhëniet ekonomike dhe sociale dhe në reforma. E njëjta ndodhë në Kroaci pasi ajo parashtroi kërkesë për inkuadrim në BE,  deklaroi mbrëmë kryetari i Komisionit Evropian Zhoze Manuel Barozo për televizionin shtetëror kroat HTV.

"Dobia nga anëtarësimi i Kroacisë në BE është i madh, sepse si shtet relativisht i vogël ajo do të jetë në nivel të njëjtë si edhe të tjerat dhe do të merr pjesë në marrjen e vendimeve" theksoi Barozo.

Kroacia nesër  zyrtarisht do të bëhet anëtarja e 28-të e BE-së. Ai do të jetë vendi i parë i cili do të inkuadrohet në Union pas inkuadrimit të Bulgarisë dhe Rumanisë në vitin 2007.sn/ff/14:42

###

Të gjitha të drejtaj janë të mbrojtura.Ky material nuk mund të deponohet, botohet, transmetohet, korjohet dhe sërish të distribuohet në çfarëdolloj forme, pa leje me shkrim nga Ajencia Informative e Maqedonisë.Mozaik

Në Gjermani ka rënë breshëri më i madh i regjistruar deri tani në Evropë

Breshëri më i madh që dikur ka rënë në Evropë, ësh...

Një fëmijë dyvjeçar pi nga 40 cigare në ditë

Një dyvjeçar nga Indonezia është bërë i varur nga ...

NASA më në fund e lansoi sondën solare "Parker" (VIDEO)

Pas disa anulimeve, Aeronautika Kombëtare Amerikan...

Majkëll Mur: Tramp është presidenti i fundit

Regjisori amerikan Majkëll Mur publikoi trajler pë...

Destinacione nga Japonia deri në Norvegji në të cilat është e ndaluar të vdesësh

Ndoshta mendoni se ligjet e logjikës dhe fizikës n...