• A-
  • A
  • A+
E hënë, 15 Tetor 2018, 

ISHB: Orizi nuk është i modifikuar gjenetikisht

ISHB: Orizi nuk është i modifikuar gjenetikisht

Shkup, 18 shtator 2018 (MIA) - Orizi i Koçanit nuk është i modifikuar gjenetikisht, kanë treguar super analizat e bëra në laboratorinë gjermane "Euroins HOS Testinga" në Sofje.

Siç ka njoftuar sot drejtori i Inspektoratit Shtetëror të Bujqësisë (ISHB) Bllagoj Indov, bëhet fjalë për varietet të orizit që nga analizat e para të Fakultetit të Mjekësisë për veterinari kanë treguar prani të ushqimit të modifikuar gjenetikisht.

"Rezultatet e super analizës të ezkemplarëve pozitiv të orizit që janë dërguar në laboratori të akredituar në BE janë negative. Kjo nënkupton se orizi nga ku janë marrë ekzemplarë nuk është i modifikuar gjenetikisht", ka theksuar Indov.

Inspektorati ka kontrolluar më shumë depo dhe ka marrë gjithsej shtatë monstra nga varitetet e dyshimta. Pastaj, dy nga rezultatet kanë qenë pozitive me çka janë dërguar në super analizë.

"Kontrollet vazhdojnë. Ekzmeplarë për analiza do të merren edhe nga korrja e ardhshme, të atyre llojeve që konsiderojmë se janë të dyshimtë", ka thënë drejtori.

Vlerësim i tij është se prodhuesit nga Koçani nuk do të ndjejnë dëme pasi analizat janë zbatuar në periudhën derisa orizi ende ka qenë në fazën e arritjes, ndërsa korrja ende është në pikën e nisjes. fab/ 12:16

###

Të gjitha të drejtaj janë të mbrojtura.Ky material nuk mund të deponohet, botohet, transmetohet, korjohet dhe sërish të distribuohet në çfarëdolloj forme, pa leje me shkrim nga Ajencia Informative e Maqedonisë.NUK KA LAJME TË NDËRLIDHURA

Mozaik

Familja e yllit të ndjerë Prins i ndalon Trampit t'i përdorë këngët e tij

Familja e yllit të ndjerë të muzikës pop, Prins, k...

Dukesha nga Saseks është shtatzënë

Princi britanik Hari dhe bashkëshortja e tij, duke...

Martesë e re në familjen mbretërore britanike

Princesha Juxhinia, mbesa e mbretëreshës Elizabeta...

Libri kthehet në bibliotekë pas 84 vitesh

Një burrë nga Luiziana i ka shpëtuar një gjobe të ...

Pas Kim Kardashjanit edhe Kanje Uest do të jetë i ftuar në Shtëpinë e Bardhë

Raperi Kanje Uest është ftuar në Shtëpinë e Bardhë...